Hoofddorp Pioniers PH4 – Ban Topa Future Stars PH1 | Zondag 23 Juni

Dit weekend stond de wedstrijd tegen Ban Topa op het schema. Ondanks dat ze tot nu toe geen wedstrijd hebben gewonnen mochten we er niet te makkelijk over denken. En dat bleek al direct in de eerste slagbeurt. Omdat er wat afzeggingen waren in het team van Ban Topa kwamen ze met 7 spelers naar Hoofddorp afgereisd. Gelukkig waren Tyler en Damian bereid met hen mee te spelen, de toppers.

Ban Topa sloeg in hun eerste slagbeurt 5 honkslagen en een homerun wat resulteerde in 5 punten, het vijfde punt werd binnengeslagen door niemand minder dan Damian. We mochten wisselen en deden we gelijk goede zaken en pakten we de punten terug. Door honkslagen oprij van Tieme, Rafael, Levi, Bailey en Kaj pakte we vier punten terug. Met Kaj op het tweede honk sloeg Valentijn een homerun, daar zou het niet bij blijven. De achterstand werd omgezet naar een 6-5 voorsprong. Op de tribune bij Pioniers slaakte wat vaders en moeders een zucht van opluchting. Ban Topa was zeker beter gaan spelen als je het vergelijkt met de eerste wedstrijd van het seizoen maar we wilde toch wel heel graag winnen.

In de tweede slagbeurt van Ban Topa maakten we drie nullen op rij, waarvan twee maal drie slag. We mochten weer gaan slaan. Zino begon met een honkslag, gevolgd dor Benjamin. Doordat Zino wat honken had gestolen kon hij scoren. Jaro sloeg ook een honkslag en Sam sloeg daarna Benjamin binnen voor het achtste punt. Rafael sloeg nog een honkslag en Levi volgde met de tweede homerun van de wedstrijd. Stand na twee innings 12-5.

We hadden wat te verdedigen. De eerste slagman van Ban Topa kwam op het honk door een honkslag. Daarna gooide Kaj op indrukwekkende wijze drie man uit met drie slag, wat een bommen. Top gedaan! We begonnen aan onze laatste slagbeurt. Zowel Jurre, Bailey en Kaj kwamen op het honk door een honkslag. Jurre scoorde op de honkslag van Bailey. Twee honken bezet en Valentijn aanslag, hij raakt de bal weer goed voor zijn tweede homerun deze middag.. Zinno volgde nog met een goede honkslag maar daarna vielen er drie nullen. Daarmee kwam de eindstand op 16-5. Gefeliciteerd mannen.

Werpcijfers Levi: 4-0-5-1 Kaj: 3-0-1-0

Volgende week zondag spelen we om 10:00 uit tegen Pirates PH6

Martine