Hoofddorp Pioniers PH2 – Thamen PH1 | 6 juli 2019

Op zaterdag 6 juli spelen onze pupillen de laatste competitiewedstrijd voor de zomerstop. Het is een thuiswedstrijd, de tegenstander is het eerste pupillenteam van Thamen.

Deze tegenstander ligt nog vers in het geheugen. Een kleine drie weken geleden waren we te gast in De Kwakel bij Honkbal- en Softbal Vereniging Thamen. Daar sleepten onze jongens een mooie overwinning binnen met een eindstand van maar liefst 6 – 16. Onze jongens lijken daarom nogal zeker van hun zaak. Maar zoals men weet: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Er zal dus eerst gewoon lekker gehonkbald moeten worden.

Zo warm en zonnig de ochtend was, zo guur en koud is het ‘s middags op het Hoofddorpse sportveld. We worden getrakteerd op de beruchte Pioniers wind en kille grijze wolken. Wat er aanwezig is aan truien en vesten wordt aangetrokken en wie dat niet heeft, tja, die heeft het gewoon heel koud.

Thamen begint aan slag.

Op de heuvel staat Stijn en Lotte zit klaar om de ballen uit de lucht te plukken. Stijn laat een paar slagmannen op het eerste honk komen, maar besluit daar dan genoeg van te hebben. Twee mannen worden met knappe slagballen uitgegooid. Met alle honken vol gooit Stijn de zesde slagman uit en voorkomt hiermee dat Thamen één of meerdere punten kan maken.

Onze eerste slagman Is Damian Padding. Na twee wijd ballen slaat hij de eerste slagbal het veld in. Thamen is helaas te snel zodat Damian het eerste honk net niet kan bereiken.

De kleine, maar snelle pitcher van Thamen heeft de plaat weer even gevonden. Thomas krijgt een paar flinke slagballen om zijn oren, hoewel hij zijn mooie swing meerdere keren laat zien is hij de tweede nul.

We kennen de pitcher van Thamen nog van de vorige wedstrijd, maar deze keer heeft hij er helaas iets meer moeite mee. Derde slagman Rik mag met vier wijd naar het eerste honk, erop gebrand het eerste punt van deze wedstrijd binnen te gaan halen. En met succes. Tijdens de slagbeurt van Ocean steelt Rik twee honken. De tweede slagbal is raak, Ocean haalt het eerste honk en Rik komt binnen. 1-0! Vijfde slagvrouw staat klaar! Lotte let goed op, ziet de wijde ballen en mag na vier stuks naar het eerste honk. Hoewel ze het tweede netjes bereikt door in de slagbeurt van Pepijn te stelen wordt de derde nul bereikt.

Naast mij hebben Fred en mijn vader Frank, de opa van Luuk, elkaar gevonden in het ophalen van herinneringen. Aanleiding hiervoor was het vorige verslag waarin Fred vertelde over ‘zijn’ club AHC Quick. Twee totaal onbekenden van elkaar hebben daar samen op de tribune zitten kijken, Fred als kleine jongen met zijn vader, Frank als een grotere jongen. Zoiets verbroederd en de ene na de andere club en speler hoor ik voorbij komen. Maar even opletten nu, er moet een verslag geschreven worden straks. Dat lukt niet als ik alleen maar naar de geschiedenis van het honkbal zit te luisteren.

De tweede inning gooit Stijn twee heren uit. De derde uit wordt gemaakt door vervangend pitcher Rik. De jongens van Thamen hebben opnieuw geen punten weten te verzamelen in hun tweede slagbeurt.

Ondertussen wordt het publiek getrakteerd op een regenbuitje. Het voltallige team heeft dezelfde enorme Pioniers blauwe paraplu, te danken aan Hilly. Handig! Hoeveel hebben hem bij zich? Één. Niet handig. Er wordt wat gerommeld in tassen, plastic mapjes tevoorschijn gehaald voor over het ‘verslag in wording’, ‘niet-pioniers-paraplu’s’ uitgeklapt, koffie gehaald en nog meer gekletst over honkbalverenigingen.

Wanneer wij weer aan slag zijn regent het wijde ballen. De pitcher doet ongelooflijk zijn best, maar er worden kinderen geraakt of komen met vier wijd op de honken. Ramon, Damian Boesveld, Luuk, Giordy en Soufian komen over de thuisplaat. De stand komt hiermee op 6 – 0.

De derde inning staat Rik tegenover catcher Ramon. Dit duo maakt het de jongens van Thamen niet makkelijk. De eerste twee slagmannen gooit Rik uit.

Toch knokken ze goed terug, Thamen geeft de wedstrijd niet op. Twee slagmannen mogen naar het eerste honk, maar de derde nul is gemaakt voor ze kunnen scoren.

En dan zijn onze pupillen weer aan de beurt… Er worden bij de zes punten die we al hadden zeven opgeteld. Is er dan zo mooi geslagen? Wie kreeg de bal over het hek? Helaas krijgen we dat niet te zien. De Kwakelse pitcher wil wel, maar heeft zijn dag niet. Ocean, Lotte, Pepijn, Ramon, Stijn, Damian Boesveld en Luuk komen binnen over de thuisplaat.

Een overwinning met 13 punten voor en 0 tegen.

Al met al geen bijzonder spannende wedstrijd en wél onderkoelde ouders, maar toch twee puntjes rijker. Met deze twee extra punten staat het pupillen 2 team op een mooie vierde plek in de poule van negen teams.

Er kan na de wedstrijd nog even gekeken worden op de hoofdtribune naar Pioniers H2 en zo komt een honkbal dag weer tot zijn einde.

Fijne zomer allemaal en tot snel!

Anne