Hoofdorp Pioniers PH1 – Neptunus PH2 | zaterdag 22 juni 2019

Een drukke week voor de mannen van PH1. Afgelopen dinsdag en donderdag een wedstrijd tegen de Pirates en op zaterdag weer om 10 uur aantreden voor een dubbel tegen het tweede team van Neptunus.
Het eerste pupillenteam van Neptunus staat al bijna het hele seizoen glansrijk bovenaan. Dat kan van het tweede team niet gezegd worden. Zij staan glansrijk onderaan met 0 punten. Dit betekent natuurlijk niet dat de dubbel zomaar gewonnen is …. Er moet echt wel goed gehonkbald worden en dat weten de mannen ….

De eerste wedstrijd mag pitcher Jayden starten. Voor het eerst dit seizoen mag hij starten, wat is hij blij! Een keertje meer dan 6 ballen gooien ;-). Hij gooit op catcher Santo. Jayden moet even op gang komen, hij start met een vier wijd. De volgende slagman mag naar het honk door een fout 4. De derde slagman slaat een honkslag, maar de vierde gaat naar de kant met drie slag. Door een foutje op 9 komt de eerste slagman over de thuisplaat. De tweede slagman probeert ook naar thuis te stelen, maar dat wordt gezien. Een actie 1-2 zorgt voor de tweede nul. Jayden maakt zelf de derde nul, door weer een man met drie slag naar de kant te sturen.
Nu mogen wij slaan, een hele lange slagbeurt. Iedereen komt aan slag, vijf man zelfs twee keer! Cayro krijgt vier wijd en Kayne komt door een fout 6 op het honk. Twan slaat een vang 6 en Santo een Homerun!!! (dat is niet de enige homerun deze ochtend) Levi en Lorenzo krijgen vier wijd en Maurice drie slag. Reinhardt ook vier wijd en Jayden krijgt een bal op z’n rug … gratis loopje naar het eerste honk. Ook Cayro slaat in zijn tweede slagbeurt deze inning een Homerun!! (ja, een echte homerun mams) 😉 Kayne komt door een fout 4 op het honk en Twan slaat een mooie bal naar het linksveld. Santo slaat een honkslag en ook Levi krijgt een hit by pitch. Lorenzo is de laatste nul door een actie 6-3. Er worden een hoop runs gescoord. Tussenstand 10-1.

Jayden start de tweede inning met een actie 1-3 en de volgende man gaat met drieslag naar de kant. Slagman drie deze inning mag door een fout 9 naar het honk, maar wordt vervolgens gepakt met stelen, een actie 4-3. Wisselen.
Maurice komt door een fout 8 op het honk en weet, door zijn snelheid, zelfs op het tweede honk te komen. Reinhardt, Jayden en Cayro krijgen vier wijd. Kayne slaat een honkslag. Vanwege de voorsprong besluiten we om geen honken meer te stelen …. Even wennen voor de mannen. Deven komt door een velderskeuze op honk 1, Kayne gaat hierdoor uit. Santo komt door een fout 2 op het honk en Dylan slaat een honkslag. Lorenzo is helaas weer de laatste nul door een actie 1-3. Tussenstand 15-1.

Jayden krijgt in de derde inning twee honkslagen om zijn oren, maar de derde slagman gaat uit door een actie 1-3. Tijd om te wisselen, Jayden heeft zijn 50 ballen gegooid. Maurice mag de wedstrijd uitgooien. Hij start met vier wijd en daarna een keurige strikeout. De laatste nul wordt gemaakt door een actie 1-3. Dit betekent einde wedstrijd, eindstand 15-3!

Jayden gooit 2 2/3 inning: 3-2-3-3. Maurice gooit 1/3 inning: 1-1-0-0.

De tweede wedstrijd mag Reinhardt starten. Hij gooit op catcher Kayne. Hij start met een mooie strikeout en hierna een actie 4-3 (een actie Stols: Jayden naar Dylan) ;-). De derde slagman slaat een honkslag, maar de derde nul maakt Reinhardt zelf, een strikeout.
Wij starten helaas deze wedstrijd niet zo best. Maurice slaat een vang 4 en Reinhardt en Jayden krijgen drieslag. 0-0.

De tweede inning wordt begonnen met twee keer drieslag, keurig! De volgende slagman komt door een fout 1 op het honk en degene daarna krijgt vier wijd. Hierna de laatste nul, wederom een strikeout voor Reinhardt.
Deven komt met vier wijd op het honk en Dylan slaat een honkslag naar het midveld. Kayne komt door een velderskeuze op het honk, Dylan gaat hierdoor uit. Levi slaat een vang 5 en Twan een honkslag. Cayro krijgt vier wijd en Maurice is de laatste nul door een vang 9 te slaan. Tussenstand 1-0.

De derde inning is het de beurt aan Levi om te gooien. De eerste slagman komt door een fout 6 op het honk. Hierna maken twee strikeouts en een actie 5-3 (Deven-Dylan) een einde aan de slagbeurt van Neptunus.
Reinhardt slaat een honkslag maar is iets te enthousiast en wil door naar het tweede honk. Hij gaat daardoor uit, actie 9-4. Lorenzo slaat een driehonkslag. Deven wordt geraakt door de werper en Dylan krijgt vier wijd. Kayne gaat uit door een actie 4-3. Levi slaat een honkslag en Twan de derde Homerun van de wedstrijd! Santo gaat uit doordat zijn Line drive wordt gevangen door de tweede honkman. Hij is daarmee de laatste nul, 6-0.

De vierde inning. De eerste slagman komt door een fout 6 naar 3 op het honk. Deze fout wordt later rechtgezet als dezelfde honkloper uit gaat door een “caught stealing”, actie 6-5. Levi gooit de volgende twee slagmannen naar de kant met drieslag. Eigenlijk zou de wedstrijd nu klaar zijn, maar na overleg wordt besloten dat we de vierde en laatste inning afmaken. We mogen nog slaan.
Honkslagen van Maurice, Deven, Levi en Twan, een aantal keer vier wijd en een veldfout zorgen ervoor dat we deze inning nog 5 runs bij het totaal mogen optellen. Eindstand 11-0.

Reinhardt gooit 2 inningen: 5-1-1-2. Levi gooit 2 inningen: 4-0-0-2.

Nu even een paar weken rust voor de mannen en dan naar de Playoffs! Vechten voor het kampioenschap!

Chantal