Hoofddorp Pioniers PH1 – Neptunus PH1 | 18 mei

Omdat wij waarschijnlijk de tropische temperaturen van de nacht ervoor hadden gemist, waren we erg verbaasd toen we zaterdagochtend op het veld kwamen en zagen dat de sproeiers aan stonden. En niet een beetje ook! Enorm plassen rond de honken, pitcherplaat en slagperk moesten eerst door de coaches weggeveegd en weg gedweild worden. Bijzondere keuze van de verantwoordelijken van het sproeisysteem om de sproeiers aan te zetten als er vroeg gehonkbald en gesoftbald wordt.
Maar goed, gelukkig piepte het zonnetje door de wolken heen en door het veeg en dweilwerk van de coaches, kon er toch op tijd gestart worden met de wedstrijd! De wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie.

Game 1: Pitcher Maurice kreeg gelijk 3 honkslagen en een tweehonkslag om de oren. Gelukkig ging de vierde slagman uit door een actie 6-4 en slagman drie door een actie 4-2. Maurice ving zelf de laatste nul. Neptunus had ondertussen wel 2 runs gescoord.
Wij kwamen aan slag. Dylan ging met drieslag naar de kant, Cayro kwam met vier wijd op het honk, maar nadat Twan’s bal werd gevangen in het linksveld en Levi uit ging door een actie 2-3, moesten we alweer wisselen. Stand 0-2.

Slagman zes van Neptunus ging uit door een actie 6-3 en slagman zeven ging met drie slag naar de kant. Hierna gooide Maurice twee keer vier wijd en kreeg weer een honkslag tegen. Gelukkig werd de laatste nul gemaakt door Deven door de bal te vangen in het linksveld. Er werd niet gescoord.
Santo kwam met vier wijd op het honk en na drie gestolen honken van hem, kregen wij ook het eerste verdiende punt! Lorenzo kreeg drieslag. Hij was enigszins verbaasd over de ballen die slag werden gegeven door de scheids, ze waren ook behoorlijk laag. Goede les voor de volgende slagbeurt. Maurice kreeg ook vier wijd, maar helaas gingen Deven en Kayne met drieslag naar de kant. Stand 1-2.

Pitcherwissel bij Pioniers. Dylan mocht een balletje gooien. De eerste slagman kwam op het tweede honk doordat de bal er bij Lorenzo én bij Cayro doorheen schoot. De volgende slagman kwam met vier wijd op het honk. De slagman erna sloeg een twee honkslag, maar door goed opletten van scorer Jeroen werd deze meneer een automatische uit. Hij was helemaal niet aan de beurt!! Volgende slagman kreeg vier wijd. Hierna een prachtig dubbelspel! De bal werd gevangen door Lorenzo en razendsnel gooide hij de bal naar tweede honkman Levi die zo de laatste nul kon maken! Helaas scoorde Neptunus toch nog 1 run in deze slagbeurt.
Dylan en Cayro kregen beiden drieslag. Twan sloeg een honkslag, maar helaas ging ook Levi naar de kant met drieslag. Stand 1-3.

De laatste inning was daar. De eerste slagman ging uit omdat de bal richting eerste honkman Twan werd geslagen. Hij kon gemakkelijk de uit maken. De slagman erna kreeg drieslag om zijn oren. Een twee honkslag en twee honkslagen kreeg pitcher Dylan tegen voordat hij zelf de laatste nul maakte door de slagman uit te gooien. Neptunus scoorde wel nog een keer.
De laatste slagbeurt voor ons. De jongens hadden het van te voren niet verwacht, maar het was toch een hele spannende wedstrijd! Santo kreeg helaas drieslag maar Lorenzo, Jayden en Deven kwamen met vier wijd op de honken. Door brutaal steelwerk van Lorenzo kon hij net voordat hij werd uitgetikt door de pitcher, over de plaat sliden. Jayden wilde dit kunstje wel nadoen maar helaas was hij niet snel genoeg en werd door een actie 2-1 uitgetikt. Kayne was de laatste nul door drieslag te krijgen. Eindstand 2-4. Helaas verloren, maar wat hebben ze gevochten!

Maurice gooide 2 inningen: 1-2-5-1. Dylan gooide 2 inningen: 3-2-3-2.

Game 2: Dachten de boys voor wedstrijd 1 nog dat ze dikke klop zouden krijgen, was de spirit in wedstrijd 2 heel anders. Ze hadden heel goed in de gaten dat ze deze wedstrijd best wel eens konden winnen!
Levi startte wedstrijd 2 als pitcher. Hij begon met twee keer vier wijd en daarna kreeg hij een driehonkslag tegen. Deze jongeman was inmiddels wat overmoedig geraakt en probeerde op een doorgeschoten bal naar thuis te stelen. Dit werd mooi gezien door catcher Deven die de bal naar Levi wipte die de loper uit kon tikken. De twee slagmensen daarna gingen met drieslag naar de kant. Door de driehonkslag wist Neptunus wel 2 x te scoren.
Bij ons begon Jayden met drieslag. Cayro sloeg een prachtige honkslag en Twan ging met vier wijd naar het honk. Levi sloeg een mooie tweehonkslag naar het midveld waar Cayro op scoorde. Door een aantal doorgeschoten ballen wisten ook Twan en Levi te scoren. Helaas gingen hierna Santo en Lorenzo naar de kant met drieslag. Stand 3-2 (voor het eerst vandaag op voorsprong)

Waar Levi normaal gesproken weinig ballen nodig heeft om bijna een hele wedstrijd uit te gooien, had hij er nu veel meer voor nodig. Een honkslag, een doorgeschoten bal, twee strikeouts, weer een honkslag en een hit by pitch en Levi had zijn 50 ballen gegooid. Hij werd gewisseld voor Lorenzo. Lorenzo kon niet beter beginnen. Hij gooide de eerste slagman die hij voor kreeg met drieslag naar de kant. Neptunus had ondertussen wel 1x gescoord dus het was gelijk.
Reinhardt en Deven kregen gelijk drieslag en Kayne kwam door vier wijd op het honk. Ook Jayden kreeg vier wijd en ondanks dat Cayro nog op het honk kwam door de bal richting kort te slaan, ging Kayne uit door een actie 6-4. Wisselen. Stand 3-3 (SPANNEND!!!)

Lorenzo gooide twee keer vier wijd, maar herstelde zich prima door de volgende drie slagmannen, drieslag te geven.
Twan sloeg een honkslag en kwam door een doorgeschoten bal richting eerste honk zelfs op het derde honk! Levi kreeg vier wijd en ook Santo sloeg een honkslag waar Twan op binnenkwam. Lorenzo en Reinhardt kregen drieslag en Deven ging uit door een actie 1-3. Maar de voorsprong was daar!!!

De vierde en laatste inning, wat een spanning! We roken de overwinning! Na een vier wijd, een honkslag en een hit by pitch sloeg de beste slagman van Neptunus een homerun, een grandslam homerun, wat een pech! Lorenzo liet zich gelukkig niet van de wijs brengen en gooide de volgende slagman naar de kant met drieslag. Een tweehonkslag en een fout 4-3 zorgden ervoor dar er weer 2 man op de honken kwamen, maar omdat catcher Deven goed oplette kon hij een steal stoppen door de bal naar korte stop Levi te gooien die de loper uit kon tikken. De laatste nul was door drieslag. Helaas had Neptunus wel 4x gescoord deze slagbeurt.
Maar …. It ain’t over till it’s over …. Wij mochten nog slaan!
Helaas kwamen we toch een klein beetje te kort. Maurice kreeg drieslag en Dylan ging uit door een actie 4-3. Cayro kwam nog met vier wijd op het honk en Twan wist er nog een honkslag uit te persen, maar helaas Levi was de laatste nul. Eindstand 4-8. Maar wat hebben de mannen van pupillen 1 gevochten! Als leeuwen! De volgende keer pakken we ze gewoon!

Levi gooide 1 1/3 inning: 4-2-2-1. Lorenzo gooide 2 2/3 inning: 8-3-4-2

Volgend weekend zijn wij in Ramstein. Geen competitiewedstrijd voor ons dus, maar het verslag van dit internationale toernooi zal er ook komen! Tot volgende week!

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen