Pioniers PH1 – Pioniers PH2 | Zaterdag 29 juni 2019

De eerste helft van de competitie zit erop. We zouden eigenlijk een vrij weekend hebben, maar afgelopen week kwam de vraag in de groepsapp wie er nog geen plannen had en zin had om een oefenpotje tegen pupillen 2 te spelen. Zeven spelers hadden nog geen plannen en van pupillen 2 waren het er zelfs acht. Het team van PH1 werd aangevuld met Tieme en Levi van PH4 en Chiel deed mee met PH2.

Klokslag tien uur werd de wedstrijd gestart door scheidsrechter Fred. Jayden begon als pitcher en begint keurig met een strikeout, Ocean is het slachtoffer. Hierna slaat Thomas een vangbal (5) gevangen door Kayne en Damian B. gaat eraf door een actie 2-3 (Deven-Levi de Graaf)
Dylan krijgt vier wijd van pitcher Rik, waarna Maurice een honkslag slaat. Ook Levi de G en Lorenzo slaan honkslagen. Kayne gaat eraf met drieslag. Deven wordt geraakt door de werper en Jayden slaat (eindelijk weer eens) een honkslag. Levi en Tieme krijgen drie slag. Er wordt weer gewisseld. 4-0.

De tweede inning begint Rik en krijgt vier wijd. Pepijn gaat met drie slag naar de kant en Chiel komt door een velderskeuze op het honk. Rik gaat hierdoor uit (actie 1-6) Lotte krijgt vier wijd van Jayden, maar Hidde wordt de laatste nul. Jayden gooit hem er met drieslag af.
Deze inning is het de beurt aan pitcher Thomas. Wij beginnen weer bovenaan de slaglijst. Dylan en Maurice slaan een honkslag. Levi de G krijgt vier wijd en Lorenzo slaat weer een honkslag. Kayne komt door vier wijd op het honk en Deven poeiert er eentje het rechtsveld in en komt op het derde honk! Jayden wordt door pitcher Thomas op zijn hoofd geraakt (thank God for the helmets) Levi krijgt vier wijd en omdat laatste slagman Tieme ook vier wijd krijgt volgt er een coachbal (we spelen volgens tweede klasse regels vandaag) Tieme komt door een velderskeuze op het honk, maar omdat hij de laatste slagman is, wordt er weer gewisseld. 11-0.

Inning drie, Levi de G mag pitchen. Hij moet nog een beetje zoeken naar de goede ballen en begint met vier wijd voor Giordy. Hierna heeft hij de goede bal weer gevonden en gooit hij Soufian met drieslag naar de kant. Giordy probeert een honk te stelen, maar dat wordt gezien. Catcher Deven gooit de bal naar korte stop Lorenzo en de tweede nul wordt gemaakt. Ocean gaat vervolgens met drieslag naar de kant, er wordt weer gewisseld.
Nu is het de beurt aan pitcher Pepijn, wij beginnen wederom bovenaan de slaglijst. Dylan krijgt vier wijd en Maurice drieslag. Levi de G slaat een honkslag en Lorenzo een inside the park homerun!!!! Kayne wordt geraakt door de werper en mag gratis naar het eerste honk. Deven denk:, wat Lorenzo kan, kan ik ook ….. ook hij slaat een inside the park homerun!!! Jayden krijgt drieslag en Levi vier wijd. Tieme mag weer als laatste slaan en slaat de bal zo omhoog in de handschoen van de pitcher. 16-0.

Ondertussen is iedereen (behalve Saskia J) langzaam gek aan het worden van de dondervliegjes die ons terroriseren! Wat een kriebel, bah! Ook de spelers hebben er in het veld last van, maar er moet gespeeld worden …. Ze “bijten” door de jeuk heen.
Inning vier is voor pitcher Dylan. Hij krijgt Thomas tegenover zich die een keurige honkslag slaat. Damian B slaat de bal richting het eerste honk. Jammer, eerste nul is gemaakt. Rik gaat uit door een actie 6-3 (Lorenzo-Deven) Het eerste punt voor PH2 wordt gemaakt door Thomas! Pepijn wordt door Dylan met drieslag naar de kant gestuurd.
Pitcher aan de kant van PH2 is deze inning Hidde. Hidde blijkt aan de kant van PH2 de beste pitcher vandaag. Hij begint door Dylan strikeout te geven. Maurice gaat vervolgens uit door een actie 6-3 (Rik-Thomas). Levi de G komt door een foutje van tweede honkman Soufian op het honk. Lorenzo slaat een honkslag, maar wordt een beetje overmoedig, hij probeert naar twee te stelen. Dit wordt gezien, hij gaat uit door een actie 5-6. Tussenstand 16-1.

We spelen nog een vijfde inning. Brrrrr …. We worden knettergek van de vliegjes en de jeuk. Fiona besluit hierdoor zelfs naar huis te gaan!
Deze inning mag pitcher Levi (van PH4) gooien. Hij gooit vijf slagmensen naar het honk met vier wijd. Dit geeft natuurlijk helemaal niks! Het is niet makkelijk om in een team wat niet de jouwe is, op de pitcherafstand van de tweede klasse met een harde bal te gooien als je zelf derde klassen met een zachte bal speelt. Hij heeft het super gedaan! Hij wordt gewisseld voor Maurice die de wedstrijd uit mag gooien. Een dubbelspel (actie 4-6 / 6-3), een keer vier wijd, een honkslag van Damian B (die later uitgaat als hij naar thuis wil stelen) maken dat de eerste helft van de vijfde inning is gespeeld.
Ondanks dat wij voor staan, mogen we toch nog slaan. Ocean mag nu als pitcher aantreden. Kayne slaat een honkslag en Deven zijn tweede homerun van deze wedstrijd! Goed gedaan Dev! Jayden en Levi slaan ook honkslagen en Tieme krijgt vier wijd. Dylan gaat naar de kant met drieslag en Maurice door een vang 6 (Rik) Levi de G slaat een driehonkslag in het rechtsveld. Lorenzo is de laatste slagman en krijgt vier wijd. Dat betekent een coachbal. Hij slaat een honkslag en dat is gelijk einde wedstrijd! Eindstand 22-6.

Leuk gespeeld door beide pupillen teams! Levi, Tieme en Chiel bedankt voor het meedoen!

Pitchingcijfers:
Jayden (2 inningen) 3-2-0-0
Rik (1 inning) 3-1-4-0
Levi de G (1 inning) 2-1-0-0
Thomas (1 inning) 0-3-4-2
Dylan (1 inning) 1-0-1-0.
Pepijn (1 inning) 2-2-3-2
Levi (2/3 inning) 0-5-0-0
Maurice (1/3 inning) 0-1-1-1
Hidde (1 inning) 1-0-1-1
Ocean (1 inning) 1-1-6-1

Chantal