Hoofddorp Pioniers PH1 – HCAW PH1 | zaterdag 31 augustus

Zaterdag 31 augustus, 9:00 uur. We verzamelen voor de warming-up. Aartsrivaal HCAW staat op het programma.
Iedere keer als we tegen HCAW spelen delen we de punten en steeds met 1 of 2 runs verschil. Vandaag willen we ze pakken!

Om 10 uur start de eerste wedstrijd. Het is wederom mooi weer en we hebben twee volwassen umpires, Joeri (H4) en Jessica leiden deze wedstrijden. Aangezien we de laatste twee wedstrijden nog al wat issues hadden met de umpires in Bussum, waren we blij dat er vandaag twee ervaren personen stonden.
HCAW begint aan slag. Levi is onze pitcher en Santo zit achter de plaat. Levi start mooi met een strike. Hierna legt de slagman een stootballetje neer. Levi pakt de bal op en gooit hem rustig naar eerste honkman Twan, de eerste nul is al gemaakt. De tweede slagman slaat de bal richting derde honkman Deven, die de bal behendig uit de lucht vist en hem richting eerste honk gooit. Daar is de tweede nul. De derde slagman mag naar het honk als Levi de bal op zijn arm gooit. Nog niks aan de hand …. De volgende slagman komt door een E53 op het honk. Deven kan de bal niet lekker naar Twan gooien, uiteraard nog steeds niks aan de hand ;-). De laatste nul wordt gemaakt door een actie 4-3 (Jayden-Twan). We gaan wisselen.
Cayro slaat een honkslag, maar Dylan en Twan krijgen helaas drie slag aan hun broek. Lorenzo is de laatste nul als hij de bal richting de pitcher slaat en deze hem naar de lange eerste honkman gooit. Tussenstand 0-0.

Levi start de tweede inning met een mooie strikeout. Drie slagballen achter elkaar gooit hij. De slagman erna slaat een honkslag en de slagman daarna (de lange jongen van het eerste honk) komt door een velderskeuze op het honk. De loper naar twee gaat hierdoor uit, actie 5-4 (Deven-Jayden). De laatste nul is alweer daar als Levi wederom een strikeout gooit.
Santo komt door een fout van de eerste honkman op het honk en Levi krijgt vier wijd. Deven poeiert de bal in het rechtsveld. We denken allemaal dat hij over de rechtsvelder heen gaat, maar helaas …. hij wordt toch gevangen. Reinhardt krijgt drie slag en Jayden vier wijd. We zijn weer bij de kop van de slaglijst. Cayro komt door een E4 op het honk. Hierop komen Santo en Levi binnen, de eerste punten zijn gemaakt!! Dylan krijgt vier wijd en Twan komt door een E8 op het honk. De midvelder lijkt de bal te vangen maar hij plopt zo uit zijn handschoen. Lorenzo komt door een velderskeuze op het honk, Twan is hierdoor helaas de laatste nul, actie 5-4. Tussenstand 5-0. Het lijkt onze kant op te gaan!

HCAW is ook weer bij de kop van de slaglijst en de eerste slagman komt door een E53 op het honk. Een beetje vergelijkbare fout als een inning ervoor. De tweede slagman slaat een tweehonkslag, de eerste slagman komt hierop binnen. Weet je nog, die slagman die de bal in inning 2 op zijn arm kreeg? Die krijgt hem nu op zijn been! Heel veel drama bij het kereltje, maar hij mag wel gratis naar het eerste honk. De vierde slagman komt door een velderskeuze op het honk, helaas wordt de nul niet gemaakt. Een E5E4, het lijkt wel of de bal heet is. Deven laat de geslagen bal los, pakt hem op en weet hem toch richting tweede honkman Jayden te gooien. Maar ja … de bal lijkt heet te zijn en ook hij laat de bal los ….
HCAW heeft inmiddels twee keer gescoord ….. het zal toch niet he? Slagman 5 krijgt vier wijd van Levi en slagman 6 wederom een velderskeuze. Er wordt wel een nul gemaakt. De loper naar twee gaat uit door een actie 4-6 (Jayden-Cayro). Er wordt wel weer gescoord. Slagman 7 krijgt drieslag, er schiet nog een bal door waarop de loper een punt scoort. Nu is het mooi geweest. Slagman 8 krijgt ook drie slag van Levi.
Santo slaat een honkslag en Twan komt door een velderskeuze op het honk. Santo gaat hierbij uit, actie 6-4. Deven slaat een fantastische line drive. Helaas let de pitcher heel goed op en vangt deze bal. Levi was al onderweg naar het derde honk en kon helaas niet meer op tijd terug zijn op het tweede honk. Een dubbelspel maakt een einde aan deze inning. Tussenstand 5-4.

Inning 4: Levi wordt gewisseld voor Cayro. Het is hem blijkbaar goed bevallen om vorige week te pitchen ;-). Cayro start fantastisch, hij pikt de bal van de slagman op en gooit hem naar eerste honkman Twan. De eerste nul is daar. De volgende slagman slaat een honkslag. Hij probeert naar twee te stelen. Santo let goed op, gooit de bal naar korte stop Lorenzo die de man uit kan tikken. De laatste nul van deze wedstrijd wordt gemaakt door Twan als de slagman de bal zo richting het eerste honk slaat. Eindstand 5-4! Weer een spannende pot!

Levi gooit 3 inningen: 4-1-2-3. Cayro gooit 1 inning: 0-0-1-0

Wedstrijd twee: het wordt steeds warmer en drukker op het complex. De voorbereidingen voor de Haarlemmermeerrun van morgen zijn aan de gang, maar daar hebben de boys totaal geen last van.
Jayden mag wedstrijd twee starten en Deven zit achter de plaat. Jayden begint met een honkslag tegen en de volgende slagman slaat de bal omhoog. Deze wordt makkelijk gevangen door korte stop Lorenzo. Slagman drie wordt met drie slag aan de kant gezet. Hierna twee honkslagen tegen, maar de derde nul is wederom een strikeout van Jayden.
Cayro krijgt de bal op zijn arm en mag naar het eerste honk. Twan slaat een vang 4 en Lorenzo slaat een mooie twee honkslag richting het linksveld. Cayro komt hierop binnen. Santo slaat een vang 9 en Deven komt door een velderskeuze op het honk. Er wordt hierbij geen uit gemaakt, Lorenzo scoort wel het punt. Levi slaat een honkslag, maar Kayne is helaas de laatste uit als hij een vang 8 slaat. Tussenstand 2-0.

Jayden krijgt in de tweede inning drie honkslagen om zijn oren en gooit iemand op zijn bips. HCAW scoort hierdoor 2 punten. Een vang 3 (Cayro), een prachtige duikvlucht van tweede honkman Twan die de bal ook nog op tijd naar eerste honkman Cayro gooit en een actie 6-3 (Lorenzo-Cayro) maken een einde aan deze slagbeurt.
De tweede slagbeurt voor ons is een lange ….. Jayden en Maurice krijgen vier wijd en Cayro komt door een E5 op het honk. Op deze fout komt Jayden over de thuisplaat. Twan krijgt ook vier wijd, hierop komt Maurice binnen. Een pitcherwissel aan de kant van HCAW. Lorenzo komt door een velderskeuze op het honk, Twan gaat hierdoor uit, actie 4-6. Santo komt door een 6E3 op het honk. Deven slaat een honkslag. Cayro is inmiddels binnengekomen met een gestolen honk. Ook Levi slaat een honkslag en Kayne en Jayden komen door vier wijd op het honk. Lekker die gratis puntjes. Maurice is met drie slag de laatste nul deze slagbeurt. Tussenstand 7-2. Het gaat de goede kant op!

Jayden mag nog 1 slagman gooien, hij heeft inmiddels 45 ballen gegooid. Zijn laatste slagman gaat met vier wijd naar het honk. Jayden wordt gewisseld voor Lorenzo, die start prima met een strikeout. Hierna een keertje vier wijd. De tweede nul wordt gemaakt door eerste honkman Twan als de bal zijn kant op wordt geslagen. Hierna gooit Lorenzo vier wijd, een hit by pitch en hij krijgt een drie honkslag tegen. HCAW heeft inmiddels vijf keer gescoord! Het zal toch niet?? Nadat Lorenzo weer drie keer vier wijd gooit, wordt hij gewisseld voor closer Reinhardt. Hij maakt met drie ballen een einde aan de slagbeurt. Een actie 4-3 (Levi-Twan) maakt een einde aan deze slagbeurt.
Het staat inmiddels 7-7 en de tijd begint te dringen. Het volgende team staat klaar om hun wedstrijd te starten!
Cayro en Twan krijgen vier wijd. Cayro staat voordat Reinhardt aan slag komt op het derde honk door verschillende doorgeschoten ballen.
Reinhardt kan zich onsterfelijk maken door een hit te slaan waarop Cayro binnen kan komen. En wat hij dan doet??? Het is geniaal!!! Hij legt een prachtige stootslag neer en Cayro komt binnen!!! Euforie! Dansen, springen, felicitaties alle kanten op! We hebben eindelijk twee wedstrijden tegen HCAW gewonnen! Eindstand 8-7!

Jayden gooit 2 inningen en 1 slagman: 2-3-6-0. Lorenzo gooit 2/3 inning: 1-2-0-0. Reinhardt gooit 1 slagman: 0-0-0-0

Chantal