Hoofddorp Pioniers PH1 – Birds PH1 | 11 mei 2019

Zaterdag 11 mei, 9.00 uur. We verzamelen op het veld bij Hoofddorp. Er staat een stevig windje en het zonnetje wil zich nog niet echt laten zien. Het is fris. Gelukkig hebben de boys van PH1 daar geen last van en gaan vol goede moed beginnen aan de warming up.

Om 10 uur start de eerste wedstrijd. De Birds beginnen aan slag en hun eerste slagman slaat gelijk een honkslag naar het midveld. De tweede slagman wordt er door onze pitcher Levi afgegooid met drie slag. Tegelijkertijd probeert de loper van 1 naar 2 te stelen, maar wordt goed gezien door catcher Santo. Hij gooit de bal naar de kortstop Cayro en de tweede nul is daar! De loper van Birds let goed op en weet een punt te maken. De volgende twee slagmensen gaan met vier wijd naar het honk, maar daarna vond Levi het wel mooi geweest en gooit de man daarna eraf met drie slag. Wisselen ….
Jayden en Santo komen met vier wijd op het honk waarna Cayro een prachtige honkslag richting midveld slaat en door een velderskeuze komt hij zelfs op het tweede honk. Jayden en Santo komen op zijn slag binnen. Twan slaat een honkslag waar Cayro op binnenkomt. Levi, Maurice en Reinhardt krijgen drieslag en er wordt weer gewisseld. Stand na 1 inning: 3-1.

De tweede slagbeurt van de Birds was een hele korte. 9 ballen had Levi nodig om ze uit te maken!
Deven begint helaas met drie slag. Kayne en Jayden komen met vier wijd op het honk. Santo krijgt drie slag. Hierna wisselt Birds van pitcher. Cayro krijgt vervolgens vier wijd.
Alle honken staan vol en Twan is aan slag. Hij pikt er een voor hem mooi balletje uit en slaat hem knetterhard naar het rechtsveld. GRAND SLAM HOME-RUN!!
Hierna komt Levi nog op het honk door een error 6 en Maurice met vier wijd. Reinhardt is de derde nul en er mag weer gewisseld worden.

Stand na 2 inningen: 8-1

Inning 3: de eerste slagman komt met vier wijd op het honk en de tweede slagman door een velderskeuze. Lorenzo maakt de nul op het tweede honk in plaats van op het eerste honk …. Prima de eerste nul is alweer gemaakt. De volgende slagman komt door een error 4 op het honk en degene daarna door een error 6. Even bij de les blijven boys! Ze kunnen nu even het hoofd legen omdat Levi zijn 50 ballen heeft gegooid en gewisseld wordt voor Jayden.
Jayden krijgt twee honkslagen tegen en de volgende line drive wordt mooi gevangen door Lorenzo. De slagman daarna gaat met vier wijd en de laatste nul wordt wederom gemaakt door Lorenzo door weer een line drive te vangen. Wisselen ….
Nadat Deven en Kayne met drieslag aan de kant wordt gezet, komt er een enorme rally! Heel knap met 2 uit. Jayden krijgt wederom (het blijft lastig gooien op een kleintje) vier wijd. Santo komt door een error 5 op het honk en Cayro let goed op als hij na zijn doorgeschoten (drieslag) bal naar het eerste honk rent en daar safe is. Lorenzo en Dylan krijgen vier wijd waarna Birds weer van pitcher gaat wisselen. Vervolgens komen ook Maurice, Reinhardt, Deven en Kayne met vier wijd op het honk. Jayden is de laatste nul door niet te slaan op 3 prachtige slagballen 😉 Gelukkig scoren we voor de derde nul nog wel even 9 punten waarmee de eindstand 17-3 is!
Levi gooide 2 1/3 inning: 5x strikeout, 2x vier wijd, 1 honkslag, er waren 2 fouten. Jayden gooide 2/3 inning: 0x strikeout, 2x vier wijd, 2 honkslagen, er werd 1 fout gemaakt.

Na een klein half uurtje start de tweede wedstrijd. Het zonnetje schijnt inmiddels door de wolken heen en dat doet de temperatuur met een graad of 5 stijgen, heerlijk!

Maurice is onze nieuwe pitcher. Hij krijgt gelijk een honkslag, een vier wijd en een error 5 tegen. Gelukkig worden daarna drie nullen gemaakt. Birds weet wel 2 keer te scoren.
De volgende slagbeurt van ons komen alle 9 slagmensen maar liefst 2x aan slag!! Dylan: een twee honkslag en een bas on balls, Santo: een strikeout en een honkslag, Cayro: twee honkslagen, Lorenzo: een hit by pitch en een door geschoten bal die niet wordt opgemerkt door Birds, Twan: twee honkslagen, Levi, twee honkslagen, Maurice: een base on balls en een vang 8, Jayden: 2x base on balls (nog steeds lastig gooien op een kleintje), Reinhardt: een base on balls en een strikeout. Stand na 1 inning: 14-2!!!! 14! Mensen … in 1 inning!!!

De tweede inning weet Birds niet te scoren. Twee strikeouts en een uit door onze korte stop Lorenzo betekent weer wisselen.
De tweede slagbeurt van ons was wederom een lange. 13 slagbeurten voordat de derde nul werd gemaakt. Dylan en Santo kregen vier wijd. Cayro sloeg wederom een honkslag en Lorenzo kreeg ook vier wijd. Twan nam de bal op zijn voet en ging met HP naar het honk. Daarna honkslagen van Deven, Jayden (jaja, toch een mooi balletje eruit kunnen pikken) en Kayne. Dylan ging vervolgens met drie slag naar de kant en Santo kreeg weer vier wijd. Hierna wisselde Birds wederom van pitcher. Cayro en Lorenzo gingen beide uit door een actie 4-3. We besloten dat het na 2 inningen maar afgelopen moest zijn.

Eindstand 23-2!!! Heerlijk voor het runsaldo! We staan voorlopig op de eerste plaats!

Maurice gooide 2 inningen: 3x strikeout, 3x vier wijd, 2 honkslagen, er was 1 fout.

Chantal Uiterwijk Winkel