Hoofddorp Pioniers PH1 – Amsterdam Pirates PH1 | 05 oktober 2019

Omdat de inhaalwedstrijd van 24 september tegen de Pirates al twee weken wordt verzet in verband met het slechte weer, wordt er op zaterdagochtend door de coaches besloten om maar liefst drie wedstrijden te spelen die dag. Drie wedstrijden van een uur of maximaal drie inningen.

Het is koud in Hoofddorp dus de boys beginnen met ene goede warming-up. Om 10.00 uur starten we met de eerste wedstrijd. Er wordt goed in de scoreboeken gekeken wie de eerste wedstrijd van deze inhaaldubbel heeft gepitcht, want die mogen deze wedstrijd niet gooien. Er wordt gekozen voor Jayden en hij gooit op catcher Deven.

Jayden begint met een honkslag tegen. Hierna tweemaal een velderskeuze, de lopers naar het tweede honk gaan hierop uit, actie 3-6 (Twan-Levi) en actie 6-4 (Levi-Cayro). Hierna een keertje vier wijd en een vang 7 (Maurice) zorgt ervoor dat Pirates niet kan scoren.

Maurice is onze eerste slagman, hij krijgt vier wijd. Ook Cayro krijgt vier wijd en Twan slaat een mooie honkslag richting rechtsveld waarop Maurice en Cayro binnenkomen. Santo gaat met drie slag naar de kant en Lorenzo slaat ook een honkslag. Hierop komt Twan binnen. Levi gaat uit door een actie 5-3 en Deven is de laatste nul, actie 4-3. Tussenstand 3-0.

Jayden start de tweede inning met een strikeout, maar hierna krijgt hij een driehonkslag om zijn oren. De bal wordt hard over midvelder Lorenzo geslagen. De volgende slagman gaat uit door een actie 6-3 (Levi-Twan) de loper op het derde honk komt hierop binnen. Hierna twee keer vier wijd en een fout 6 (Levi) zorgen ervoor dat Pirates weer twee punten binnenloopt. De laatste nul wordt gemaakt door catcher Deven als hij een hoge fout bal vangt.

We mogen weer slaan, tijd om punten te pakken. Kayne gaat uit door een actie 5-3 en Jayden slaat de bal niet ver genoeg, hij gaat uit door een actie 1-3. Maurice slaat een honkslag, steelt nog een honk en komt zelfs op het derde honk door een fout 6, maar helaas. Cayro slaat de bal richting de eerste honkman, die makkelijk de laatste nul kan maken. Tussenstand 3-3.

Het is spannend deze eerste wedstrijd! We gaan starten met de laatste inning.

Pirates haalt geen punten deze laatste slagbeurt. Een actie 4-3 (Cayro-Twan), nog een keer 4-3 en een vang 4 (Cayro) maken een einde aan deze slagbeurt. Three Up, Three Down!~

Voor ons ook de laatste mogelijkheid om deze wedstrijd naar ons toe te trekken.

Twan start prima met een honkslag in het midveld. Santo komt door een bunt op het eerste honk en Lorenzo door een fout 8. Twan staat inmiddels op het derde honk. Levi kan hem binnen slaan. Helaas slaat hij een vang 9. Maar niet getreurd! Deven is aan slag en komt door een velderskeuze op het honk. Twan is net op tijd over de thuisplaat gekomen en dat betekent einde wedstrijd! Eindstand 4-3!

Jayden gooit 3 inningen: 1-3-2-1.

Lekker de eerste wedstrijd is gewonnen! Na een korte pauze, beginnen we met de eerste wedstrijd van de dubbel.

Dit keer is de pitcher Levi en hij gooit op catcher Cayro.

Levi begint met vier wijd. Hierna een velderskeuze, de loper naar twee gaat hierbij uit, actie 4-6 (Jayden-Lorenzo) De derde slagman gaat uit door een actie 3 (Deven) en de laatste nul is een strikeout.

Maurice start deze wedstrijd fantastisch, hij slaat een triple richting midveld. Cayro’s bal wordt gevangen in het rechtsveld en Twan’s linedrive wordt gevangen door de derde honkman. Lorenzo komt door een 5 fout 3 op het honk, waarop Maurice het eerste punt binnenloopt. Levi’s slaat een vang 8 en is hiermee de laatste nul. Tussenstand 1-0.

De tweede slagbeurt voor de Pirates is een snelle. Een actie 6-3 (Lorenzo-Deven) en twee strikeouts maken een einde aan deze slagbeurt.

Deven komt met vier wijd op het honk en Dylan door een velderskeuze. Er wordt door de Pirates echter geen nul gemaakt. Reinhardt slaat een honkslag en Jayden doet hem na. Het kleine kereltje is zo blij! Al zo lang heeft hij geen honkslag geslagen, vandaag lukt het hem wel! Maurice slaat een vang 8 en Cayro komt door een fout 6 op het honk. Als Twan wederom een honkslag slaat, besluit Pirates om van pitcher te wisselen. Lorenzo slaat vervolgens ook een honkslag en Levi krijgt vier wijd. Deven gaat met drie slag naar de kant en Dylan krijgt vier wijd. Reinhardt is de laatste nul met drie slag, maar we scoren wel 7 runs! Tussenstand 8-0.

Pirates heeft nog één kans om punten te scoren.

Levi begint weer met een strikeout. Hierna twee keer vier wijd en daarna wederom een strikeout. De laatste uit van de wedstrijd wordt gemaakt door korte stop Lorenzo als hij de hoge bal vangt. Eindstand 8-0!

Levi gooit 3 inningen: 5-3-0-0.

Na een iets langere pauze gaan we beginnen aan wedstrijd 3! Het is inmiddels echt wel heel erg koud geworden op het complex. Het publiek zit te vernikkelen …. Zullen de boys daar ook last van hebben? We gaan het zien …. De derde wedstrijd gooit Reinhardt op catcher Santo.

Reinhardt begint met vier wijd en de tweede slagman komt door een fout 6 (Lorenzo) op het honk. De derde slagman krijgt ook vier wijd. Hierna een vang 8 (Maurice) en twee strikeouts van Reinhardt. Pirates weet wel twee runs te scoren.

Maurice (in mijn ogen man of the match) slaat een honkslag richting rechtsveld. Twan slaat wederom een linedrive richting het derde honk, maar deze wordt weer gevangen, net zoals in de tweede wedstrijd. Lorenzo slaat een honkslag richting linksveld. Santo en Deven krijgen vier wijd en Dylan’s linedrive wordt gevangen door de kortestop. Reinhardt is de laatste uit als hij door een actie 5-3 uit gaat. We weten nog wel 3 keer te scoren. Tussenstand 3-2.

Reinhardt start de tweede inning met vier wijd en een strikeout. Hierna komt de slagman op het eerste honk door een fout 4 (Twan) en de slagman erna komt door een fout 3 (Deven) zelfs op het derde honk. Het is rommelig in het veld. Is het de concentratie na ruim twee wedstrijden? Is het de kou? We weten het niet maar we zijn niet zo scherp meer. Als Reinhardt een twee honkslag en een honkslag tegen krijgt, besluiten de coaches om hem te wisselen voor Dylan. Ook Dylan begint niet best. Hij krijgt twee honkslagen tegen. Gelukkig wordt de tweede nul snel gemaakt als een hoge bal richting midveld wordt gevangen door Maurice. De volgende slagman krijgt weer vier wijd, maar als hij daarna naar het tweede honk wil stelen, wordt dit gelukkig gezien. Catcher Santo gooit naar korte stop Lorenzo en hij maakt de laatste nul.

Jayden en Maurice krijgen vier wijd. Twan gaat naar de kant met drie slag. Ook Lorenzo krijgt vier wijd. Santo en Deven gaan ook naar de kant met drie slag. Jayden weet nog wel een run te scoren. Tussenstand 4-8.

Als Dylan start met weer vier wijd, is het tijd om ook hem te wisselen. Maurice mag de wedstrijd uitgooien. Hij krijgt helaas drie honkslagen tegen voordat hij zijn eerste strikeout gooit. Hierna een keer vier wijd voordat hij de volgende strikeout gooit. Hierna wederom twee keer vier wijd. De laatste nul is een strikeout. Pirates scoort nog wel 5 runs.

Voor ons de laatste kans om ook de derde wedstrijd winnend af te sluiten, we moeten daarvoor wel “even” 10 runs scoren. Helaas scoren we er geen een meer. Kayne, Dylan en Reinhardt krijgen drie slag en daarmee is de wedstrijd klaar! Eindstand 4-13.

Reinhardt gooit 1 1/3 inning: 3-3-2-2. Dylan gooit 1 inning: 0-2-2-1. Mauirce gooit 2/3 inning: 3-3-3-0.

 

Twee gewonnen en één verloren. Geen slechte dag voor onze boys. De tweede plek in de competitie is hiermee nog in het zicht.

Rest mij alleen nog de scheidrechters van deze wedstrijden ontzettend te bedanken en dan in het bijzonder de plaatscheidsrechter Daaf! Wat heeft hij drie geweldige wedstrijden gescheidst! Zeker omdat de coaches van de Pirates een aantal keren met hem in discussie gingen over prima calls van hem. Hij stond ontzettend sterk in zijn schoenen en bleef bij zijn beslissingen die hij ook goed kon onderbouwen! Capeau!!

Aanstaande zondag spelen wij de laatste dubbel van het seizoen, uit tegen de nummer 1 Neptunus! Wat zou het fijn zijn als we in ieder geval 1 wedstrijdje van de ongeslagen kampioen kunnen afsnoepen. Lijkt me heerlijk! Na volgende week is het klaar, dan valt dit team uit elkaar. Er gaan een aantal jongens naar de Rabbits, anderen naar de asprianten en er blijven een paar pupillen over. Jammer dat het team niet samen kan blijven, maar begrijpelijk is het natuurlijk wel. We hebben in ieder geval ontzettend genoten van dit team!

Chantal