Hoofddorp Pioniers PH 1 – Neptunus PH 1 | 24 augustus

Eindelijk! De boys van pupillen 1 mogen weer de wei in! We spelen vandaag de derde en vierde wedstrijd van de Playoffs tegen de nummer 1 in de poule, Neptunus.
Om 9 uur verzamelen we voor de warming-up. De temperatuur is prima en we hebben er zin in!

Klokslag tien uur starten we met de eerste wedstrijd. Het was de bedoeling dat Levi de startende pitcher is, maar Levi is een dag eerder gebeten door een snoek en heeft pijn in zijn duim waardoor hij besluit de eerste wedstrijd in de duckout door te brengen. Lorenzo wordt daardoor de startende pitcher. Hij gooit op catcher Deven.
Lorenzo start met drie keer vier wijd. De eerste nul wordt gemaakt als de eerste slagman naar huis wil stelen. Lorenzo is wakker en gooit de bal snel naar catcher Deven die de loper uit tikt. Daarna gooit Lorenzo de vierde slagman naar de kant; strikeout looking! De vijfde slagman gaat uit door een actie 6-3 (Cayro-Twan) Neptunus haalt wel 1 punt.
Wij mogen slaan. Een snelle slagbeurt. Cayro, Lorenzo en Twan gaan helaas met drie slag naar de kant. Tussenstand 0-1, nog lang geen man over boord.

De eerste slagman in de tweede inning slaat een honkslag. Hierna schrijft Lorenzo weer een strikeout op zijn naam. De tweede nul wordt gemaakt als een mannetje naar twee wil stelen. Catcher Deven gooit naar kortstop Cayro en hij tikt de loper uit. Weer een honkslag voor Neptunus en de volgende slagman krijgt vier wijd. De slagman erna poeiert de bal het rechtsveld in, maar deze bal wordt gevangen door rechtsvelder Dylan! Wisselen. Neptunus heeft wel weer 1 run gescoord.
Santo krijgt drie slag en Deven vier wijd. Dylan gaat ook met drie slag naar de kant en ook Kayne weet de bal niet te raken. Wederom een snelle slagbeurt. Tussenstand 0-2.

Inning 3: Lorenzo mag nog één slagman gooien voordat hij aan zijn 50 ballen zit. Hij geeft dit mannetje vier wijd. Lorenzo wordt gewisseld voor Jayden.
Jayden start uitermate goed met een strikeout, maar de man hierna, de vierde slagman, krijgt hem lekker op zijn knuppel en slaat een homerun!
Niks aan de hand. Gewoon weer verder. De slagman erna gaat uit door een actie 6-3 (Lorenzo-Twan) en de derde nul wordt gemaakt door Cayro als hij een mooie vangbal maakt op positie 4. We mogen weer wisselen.
Maurice krijgt drie slag en Jayden mag met vier wijd naar het honk. Cayro gaat ook met drie slag naar de kant. Nu is er een pitcherwissel aan de kant van Neptunus. Ook hij start goed. Lorenzo krijgt ook drie slag. Tussenstand 0-4.

Er is nog steeds niks verloren. We hebben nog 1 inning om het goed te maken. Jayden start de vierde inning met vier wijd, maar daarna weer een keurige strikeout. De derde slagman deze inning gaat uit door en vang 3 (Twan). Neptunus is inmiddels weer bij de kop van de slaglijst beland. Deze jongen slaat en twee honkslag. En de man daarna krijgt vier wijd. De laatste nul wordt gemaakt door Dylan als hij wederom een hoge bal in het rechtsveld vangt. Neptunus scoort nog wel 1 keertje.
De laatste slagbeurt voor ons. De pitcher van Neptunus gooit heel hard, maar nog al ongecontroleerd. Twan mag met vier wijd naar het honk. Santo krijgt helaas weer drie slag. Deven krijgt ook vier wijd. Twan staat inmiddels al op het derde honk door doorgeschoten ballen. Dylan slaat een heel lullig balletje. De bal komt net voor de pitcher terecht. Z zijn hiervan onder de indruk. Door een aantal veldfouten komt Dylan, met dit lullige balletje, op het derde honk terecht. Hij slaat hiermee 2 man binnen! Kayne gaat uit als hij de bal richting het eerst honk slaat. Een mooie opofferingsslag, want Dylan komt hierop binnen. De stand is inmiddels 3-5, het wordt nog spannend! Helaas is Maurice hierna de laatste nul van deze wedstrijd. We hebben gestreden, maar het was net niet genoeg. Eindstand 3-5.

Lorenzo gooit 2 1/3: 2-5-2-0. Jayden 1 2/3 gooit: 2-2-1-0.

Na een minuut of twintig pauze, starten we met de tweede wedstrijd. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot heerlijke zomerse waarden en er staat geen zuchtje wind. Waar we normaal gesproken uit onze sokken worden geblazen, is het vandaag windstil.
Levi heeft besloten dat hij toch wil gooien. We zien wel waar het schip strand. Hij begint met vier wijd en door een fout 4 (Jayden) komt de tweede slagman ook op het honk. De derde slagman slaat een bal het midveld in, maar die wordt gevangen door Twan. De vierde slagman komt door een velderskeuze op het honk. De vijfde slagman komt ook door een velderskeuze op het honk, de vierde slagman gaat doordoor uit. Actie 4-6 (Jayden-Lorenzo) Deze vijfde slagman probeert een honkje te stelen maar dat wordt gezien. Actie 2-6 (Santo-Lorenzo) Neptunus scoort toch 1 run.
Cayro krijgt drie slag. Dylan en Twan beiden vier wijd. Lorenzo en Santo allebei drie slag. Wederom een korte slagbeurt. Tussenstand 0-1.

De tweede inning start Levi weer met vier wijd. Hij heeft toch last van zijn vinger denk ik. De slagman erna gaat uit door een actie 5-3 (Dylan-Cayro). De bal van de slagman hierna wordt gevangen door tweede honkman Jayden. En de derde nul wordt door Levi gemaakt, strikeout! Neptunus scoort wel weer 1 run.
Deven krijgt vier wijd en Levi slaat een honkslag. Ok Maurice slaat een honkslag in het rechtsveld. Hier liggen kansen! Deven gaat helaas uit door een actie 3-4, maar Jayden krijgt vier wijd. Cayro slaat een prachtige line drive ….. zo in de handschoen van de derde honkman! Dylan weet de bal niet lekker te raken en wordt de laatste nul als hij hem richting de eerste honkman slaat. Zonde, honken waren vol …. Niks aan te doen. Tussenstand 0-2.

De derde inning start Neptunus met een driehonkslag. Daarna nog een honkslag. Slagman drie komt door een velderskeuze op het honk, de uit wordt gemaakt door een actie 6-4 (Lorenzo- Jayden) en de vierde man door geraakt werper. Weer een honkslag en vier wijd. Levi heeft zijn 50 ballen toch nog kunnen gooien. Hij wordt gewisseld voor Dylan. Dylan start met vier wijd, maar daarna een keurige strikeout. Hierna wederom een geraakt werper. Dylan krijgt ook nog een tweehonkslag om zijn oren. De slagman erna gaat uit door een actie 5-3 (Deven-Cayro). Weer wisselen.
Twan gaat uit door een actie 4-3 en Lorenzo krijgt vier wijd. Lorenzo komt uiteindelijk over de thuisplaat door verschillende doorgeschoten ballen. Gelukkig, we hebben een punt. Santo gaat uit door een actie 6-3 en Deven door een strikeout. Tussenstand 1-8.

De laatste inning alweer. Het is heet en we zien aan de boys dat ze het zwaar hebben. Dylan start deze inning ook met vier wijd (waar hebben we dat eerder gezien? Bijna iedere inning die wij starten, start met vier wijd. De vierde slagman is weer aan de beurt, het homerun-kanon van Neptunus. Hij maakt zijn naam waar, want wederom slaat hij een homerun! Dylan gooit niet lekker, maakt zijn beweging niet lekker af. Het wordt gezien door coach Dave, dus er komt weer een pitcherwissel aan. Cayro mag de wedstrijd closen. En hij begint keurig! Strikeout!!
Hierna vier wijd en wederom een strikeout! Nog een honkslag voor Neptunus, maar daarna maakt Cayro een einde aan de slagbeurt door weer een slagman met drieslag aan de kant te zetten.
We mogen het nog 1 keertje proberen, maar helaas … het zat er deze wedstrijd niet in. Kayne gaat uit door een actie 1-3 en Maurice met drie slag. Jayden krijgt nog vier wijd (het blijft lastig om op zo’n klein ventje te gooien) Cayro slaat een honkslag, maar Dylan is de laatste nul door een actie 4-3. Einde wedstrijd 1-10. Snel vergeten en volgende week HCAW pakken!!

Levi gooit 2 1/2 inning: 1-3-3-2. Dylan gooit 1 inning: 1-2-2-0. Cayro gooit 1/2 inning: 3-1-1-0

Chantal