Hoofddorp Pioniers PH 1 – Amsterdam Pirates PH1 | 17 september

Na de avondwedstrijden van afgelopen vrijdag tijdens het Lichttoernooi, hebben we op dinsdag weer een avondwedstrijd staan. Het is een inhaalwedstrijd die over twee dinsdagen verspreid is. Vandaag spelen we wedstrijd 1 van de dubbel die we de eerste week van de zomervakantie verzet hebben in verband met de vakanties van de boys.

Om 17:00 uur verzamelen op het complex in Hoofddorp. Er staat ontzettend veel wind en het is koud! Er worden dekentjes uit de auto gehaald en ook de sjaals mogen weer van de kapstok. Norske is nog optimistisch en komt in zijn korte broek het complex opgelopen. “Maar ik heb wel een trui aan” zegt hij nog 🙂 Later zien we ook hem met een dekentje op de tribune zitten …..

Om 18:00 uur mogen de boys dan eindelijk aan de bak. Pitcher Levi begint op catcher Santo.

Levi start met een vier wijd. De volgende slagman slaat de bal zo een dubbelspel in. Korte stop Lorenzo pikt de bal op, tikt honk twee aan en gooit de bal vervolgens behendig naar eerste honkman Twan. Twee nullen zijn al gemaakt.

Slagman drie komt op het honk door een fout 6. Lorenzo krijgt de bal niet lekker onder controle. Ach, we vergeven het hem …. Hij maakte daarnet nog een prachtig dubbelspel 😉 Slagman vier komt door een fout 8 (Cayro op het honk) De honkloper op het eerste honk, schuift hierdoor twee honken op. De volgende slagman die Levi tegenover zich krijgt, slaat een honkslag richting midveld. Hierop komt 1 punt binnen. Hierna wederom een honkslag. Pirates loopt nog een punt binnen. Na nog een vier wijd, is het mooi geweest. Levi gooit slagman 8 naar de kant met strikeout looking. We gaan wisselen.

Cayro gaat uit door een actie 6-3. Maurice slaat een honkslag richting de derde honkman, deze krijgt de bal niet onder controle. Hij gooit vervolgens toch nog naar het eerste honk. Helaas voor Pirates, maar lekker voor ons, staat de eerste honkman niet op te letten en vangt de bal niet. Maurice kan daarom door naar honk twee. Twan slaat een honkslag en Lorenzo krijgt vier wijd. Levi slaat een knoeperd richting rechtsveld waardoor hij op het derde honk terecht komt. 3 RBI’s voor Levi. Santo slaat een vang 8, Levi komt “on the throw” binnen. Deven is de laatste nul als hij door een actie 6-3 uit gaat. Tussenstand 4-2.

Levi start de tweede inning met een strikeout op ex Pionier Yorick. Hierna gooit hij weer een keer vier wijd. De slagman erna komt met een stootballetje op het eerste honk, maar hierna wederom een dubbelspel. Korte stop Lorenzo is helemaal alleen verantwoordelijk voor het dubbelspel. Hij vangt de geslagen bal en maakt de loper, die niet door had dat de bal gevangen was, uit door hem uit te tikken. We gaan weer slaan!

Reinhardt slaat een honkslag. Dan is Jayden aan de beurt. Jayden wil zo graag een keer stoten en dat mag van de coach omdat Reinhardt op het eerste honk staat. De eerste bal die de pitcher gooit, stoot hij en wat een mooi balletje is dat! Op het lijntje naar het eerste honk toe. De catcher pakt de bal op en gooit hem langs Jayden naar het eerste honk, maar wat gebeurt er? De eerste honkman vangt hem niet!! Jayden rent door en door en door en komt gewoon over de thuisplaat!!! Geen echte homerun, maar zo voelt hij wel! Een homerun op een stootballetje (nogmaals, geen echte homerun, maar wel leuk voor de kleine opdonder)

De honken zijn leeg, Cayro is weer aan slag. Hij krijgt vier wijd. Er komt een pitcherwissel aan de kant van Pirates.

Maurice krijgt van deze nieuwe pitcher vier wijd en ook Twan mag met vier wijd naar het honk. Deze arme jongen wordt nu al gewisseld, na twee slagmensen. De derde pitcher van Pirates doet het niet veel beter. Lorenzo en Levi slaan allebei een honkslag richting rechtsveld. Santo slaat de bal ook die kant op, maar die wordt gevangen. Maurice probeert nog naar thuis te stelen, maar helaas komt hij net een paar centimeters te kort. Hierna slaat ook Deven een honkslag richting rechtsveld. Reinhardt gaat met drie slag naar de kant en dan is de derde nul daar. Tussenstand 10-2.

De eerste slagman in de derde inning slaat de bal richting het rechtsveld, maar een mooie actie van Maurice. Het was geen makkelijke bal, maar hij vangt hem! Hierna gooit Levi de bal op de slagman zijn arm. Lekker op die koude, blote arm, poeh …. Dat zal pijn gedaan hebben! De slagman hierna komt door een fout 7 (Reinhardt) op het tweede honk.

Levi heeft bijna 50 ballen gegooid, dus wordt hij gewisseld voor Lorenzo. Lorenzo start met vier wijd en krijgt hierna een honkslag om zijn oren. Na nog een keer vier wijd, vindt hij het mooi geweest. Twee strikeouts achter elkaar en allebei looking! Tussenstand 10-5.

Wij mogen weer slaan. Dylan is inmiddels gewisseld voor Jayden. Helaas gaat hij met drie slag naar de kant. Wel een lange slagbeurt. De pitcher had 6 ballen nodig om hem uit te maken. Cayro krijgt vier wijd, maar wordt uitgegeven als hij naar twee wil stelen (iedereen aan de kant betwijfelt of hij wel uit was) Maurice is de derde nul als ook hij drie slag krijgt.

Pirates mag weer slaan. Hun laatste kans. Wij moeten het dichthouden!

Lorenzo mag weer terug naar zijn vertrouwde korte stop positie en Dylan mag de wedstrijd closen. Dylan start met vier wijd. Hierna slaat de slagman een hoge bal naar het rechtsveld die behendig wordt gevangen door Maurice. Hierna een honkslag en wederom een vang 9 door Maurice. The boy is on fire!!! Weer een keer vier wijd. De loper op het derde honk wil naar huis stelen op een doorgeschoten bal, maar Santo pikt de bal op, gooit hem naar Dylan en Dylan tikt de loper uit! Of was hij safe? We denken dat hij safe was, maar hij wordt uit gegeven. Goedmakertje voor de uit van Cayro? We zullen het nooit weten, maar de vreugde is er wel! We hebben gewonnen met 10-5! En het voelt toch altijd iets lekkerder om van de Pirates te winnen 🙂

Levi gooit 2 1/3 inning: 2-3-2-3. Lorenzo gooit 2/3 inning: 2-2-1-0. Dylan gooit 1 inning: 0-2-1-0.

 

Aanstaande zondag mogen we weer aantreden tegen de nummer 1 Neptunus. Dit keer in Rotterdam. We hopen op mooi weer, want vandaag was het veel te koud ….. voor de toeschouwers 😉

Chantal