Hoofddorp Pioniers AH2 – Vennep Flyers AH1 | 9 mei 2019

De solidariteitsprijs is voor Pioniers

Net als zondag is onze tegenstander Vennep Flyers. Zondag nog glorieus gewonnen, waardoor sommigen al denken de win in de pocket te hebben. Wrong Thought. Met een compleet team voor Vennep Flyers kunnen we nu zien wie de sterkste is. Echt waar, dat is niet Vennep Flyers. Laten we het zo zeggen, dit was een deja-vuutje van de wedstrijd Ajax-Spurs. Halverwege denken wij ook de win te hebben met de magistrale stand van 10-3. Het loopt echter anders. Een verslag.

Levy start met pitchen met Tim tegenover hem als catcher. Met 14 wijd en 21 slag hebben Levy en Tim het heel goed gedaan. De eerste inning gooit Levy een strike-out en maakt hij zelf de actie op het eerste honk waar Kay hem prima verwerkt. En Kay op zijn beurt is weer verantwoordelijk voor de derde nul.
De pitches aan de kant van Vennep Flyers zijn best hard, maar ook veel wijd. Eerste slagman Twan en Mike slaan een hit en Brian slaat een hoge bal in het midveld. Deze wordt gevangen, maar daarop scoren wel Mike en Tim. Levy, Rafael en Kay doen het op eigen houtje. Nadat ze met 4 wijd op het eerste honk zijn gekomen, scoren ze op een doorgeschoten bal of een veldfout. Zo kan het dus ook. Met een harde stamp op de thuisplaat laat Raf even demonstratief zien dat hij hem deze keer wel aanraakt. Het is een lange inning en na 10 slagmensen is de stand 7-1.

Levy heeft in de tweede inning 8 slagmensen nodig door een veldfout. Met 3 honken vol probeert Kay de druk bij Levy weg te nemen en roep NO PRESSURE. Je zou denken dat dit meer druk geeft, maar Levy gooit zijn derde strike-out deze inning. Zo komen we toch redelijk ongeschonden uit de inning. 7-3 staat het.
Aan slag een nieuwe pitcher die ook weer veel jongens op de honken toestaat met 4 wijd. Sem en Mike slaan een honkslag, waardoor we 1 punt scoren. De andere punten komen binnen dankzij doorgeschoten ballen. Levy heeft geluk dat de derde honkman de bal niet goed verwerkt, maar helaas blijft hij steken op het tweede honk. 10-3 staat het inmiddels.

Levy’s werk zit er op met deze prima score en Rafael neemt het pitchen van hem over. Het is inmiddels zo koud dat het publiek zit te blauwbekken op Eric (Tim) en Simone (Levy) na. Rafael heeft moeite met de controle. Kan gebeuren. Desondanks komt maar 1 jongen over de thuisplaat. Dankzij de vangbal van Beau en 2 strike-outs van Rafael komen we uit de inning met 10-4.
De pitcher aan de kant van Vennep Flyers is ook de controle kwijt, maar dankzij zijn veld komt hij met 4 man uit de inning. Brian slaat weer een hoge bal in het midveld die gevangen wordt. Man, hoe krijg je het voor elkaar. Laatste slagman in deze innig is Ivan. Hij slaat de bal naar het eerste honk, waar deze goed verwerkt wordt, maar op deze actie scoort snelle jelle Rafael. Kay probeert de thuisplaat te stelen, maar helaas. Het lukt niet altijd Kay. Het is 11-4.

Sem gaat catchen en doet dat weer lekker strak. Maar inmiddels is het laat, schemert het en is het koud. Gebeurt er daarom zoveel in deze inning? Veel wijd en veel veldfouten. Coach Peter ziet de spanning bij Rafael en loopt naar hem toe. Rafael gaat spontaan lachen en hij weet wat gaat komen: het magische tietenwoord. Kay gooit er nog een NO PRESSURE tegenaan met drie volle honken, maar na 7 slagmensen neemt Kay het stokje over van Rafael. Twee nullen zijn dan gemaakt door een vangbal van Matthijs in het linksveld en nog een strike-out van Rafael. 11-6 staat het en met alle honken vol heeft Kay een zware klus om die laatste nul te maken. Het lukt hem maar niet om een strike-out te gooien en het veld helpt hem niet. Alle punten komen binnen door veldfouten. Zien we de bal niet goed meer mannen, zijn we inmiddels bevroren of zijn jullie te laat naar bed gegaan. Ons veld laat niet zien, waartoe het in staat is. Ook dat kan gebeuren, zonde is het wel dat we de wedstrijd eindigen met 11-11.

Zie deze wedstrijd maar als een heel groot leermoment. Nooit je tegenstander onderschatten en hoe moe, koud of wat dan ook je bent……STAY FOCUSED.

Zondag nieuwe kansen. Dan spelen we 10.00 uur thuis tegen Almere.

Moos & Bo