Hoofddorp Pioniers AH2 – Vennep Flyers AH1 | 22 september

HPSM, later uitgelegd

Mensenlief wat een drukke dagen heeft ons team achter de rug. Donderdagavond try-out voor het Aspiranten seizoen van volgend jaar. Vrijdagavond het lichtjes toernooi in Utrecht, zaterdag vielen wat jongens in bij Aspiranten 1 en hadden anderen andere drukke bezigheden zoals bijvoorbeeld hangen in touwen tijden de familiedag en zondagochtend 9 uur op het veld voor de wedstrijd tegen Vennep Flyers. Daar hadden we toch niets van te vrezen, als we terugdenken aan het lichtjes toernooi in Utrecht. Vennep Flyers werd toen ingemaakt. Dat was vandaag wel even anders, maar niet omdat zij zo goed waren. Meer omdat wij bedroevend speelden. Een verslag.

In de eerste wedstrijd is Beau Startende werper. Daarachter staan Ivan, Quinten en Levy.  Hun werpcijfers: Strike-outs – Base on Balls – Hits – Errors

Beau over 3 innings: 6 – 2 – 2 – 0 Aantal Ballen: 19 wijd en 26 slag.

Ivan over 1 inning en 5 slagmensen: 3 – 2 – 4 – 2 Aantal Ballen: 20 wijd en 20 slag

Quinten over  inning en 4 slagmensen: 1 – 1 – 1 – 1 Aantal Ballen: 11 wijd en 12 slag

Levy over  inning: 1 – 0 – 0 – 0  Aantal Ballen: 2 wijd en 5 slag

De eerste twee innings zit Sem achter de plaat en de laatste twee Tim.

Een paar opvallende dingen aan slag:

  • Quinten komt drie keer aan slag en heeft drie keer een honkslag.
  • Ivan komt drie keer aan slag en heeft 1 keer een honkslag, een keer een veldfout en een keer is ietwat dubieus. In een uiterste poging probeert de derde honkman de bal te pakken maar mist….. is dit een veldfout of toch een hit.
  • Mike had vorige week geen ene honkslag en nu drie keer aan slag en 2 keer een honkslag.
  • Tim en Matthijs komen alle slagbeurten op het honk door of een honkslag of vier wijd.
  • Triple pech voor Kay. Drie keer aan slag en drie keer een vangbal. F8, F4 en F8. Maar
  • Double pech voor Beau. Twee keer aan slag en twee keer een vangbal. F6 en F4.
  • Maar de meeste pech heeft Sem. Hij krijgt twee keer geraakt werper. Wat een bikkel is die jongen, want hij geeft geen krimp.

We beginnen de eerste inning in het veld. Beau is startende werper en man wat lekker. Drie

man op, drie man af. Strakke inning Beau.

Aan slag beginnen we net zo voortvarend. Eerste slagman Ivan slaat gelijk een double in het midveld. Sem krijgt zijn eerste geraakt werper. Wat een pechvogel. Ivan redt de thuisplaat net niet en gaat uit. Maar Quinten slaat hierna zijn eerste hit in het linksveld en Sem scoort. 1-0. Het hitje van Quinten levert helaas geen punten op, maar mooi is ie wel.

Vennep Flyers scoort aan slag een puntje die komt vanuit een double in het linksveld. Prima bal. Zonde dat hij scoort op doorgeschoten ballen. Het staat 1-1.

Maar aan slag scoren wij weer. Raf komt op het eerste honk, omdat de bal doorschiet na de derde slag. Wat is hij lekker snel. Matthijs krijgt vier wijd en als Mike dan een honkslag in het linksveld slaat, komen Raf en Matthijs over de plaat. Geluksvogel Mike bereikt met deze honkslag het derde honk dankzij veldfouten. Dan is het een kort stukje als Tim de bal in het Midveld rost. Tim’s gang over de honken gaat niet zonder slag of stoot. Bijna gaat hij uit op een run-down. Gelukkig mislukt deze en kan hij veilig terugkeren op het eerste honk. Ondanks deze hindernissen lukt het hem te stelen tot het derde honk. Dan slaat Ivan de bal naar korte stop die hem niet onder controle krijgt en hierop scoort Tim. Tussenscore is 5-1.

De derde inning is weer lekker kort. De eerste nul wordt gemaakt als catcher Tim de doorgeschoten bal snel genoeg naar Sem gooit. Hij tikt de loper uit. De tweede nul is een fantastische vangbal van Raf in het Midveld en de derde nul is Beau’s 6e strike-out.

Aan slag scoren wij 3 punten. Quinten, op het honk gekomen met een lekker hit in het Midveld, komt later binnen op de veldfout die Matthijs op het eerste honk brengt.  Brian (vier wijd) en Matthijs scoren beiden op de honkslag van Mike in het midveld. Lekker hoor. Het staat inmiddels 8-1.

In de vierde inning gaat Ivan pitchen. Het veld maakt ineens twee veldfouten, waardoor twee punten gescoord worden. Het staat 8-3.

Maar joh, we gaan weer verder met scoren als we aan slag zijn. Nog geen zorgen. Levy en Ivan slaan de bal in het Linkveld. Sem wordt geraakt door de bal en komt ook op het honk. Drie honken bezet, nul uit. Quinten slaat ook een honkslag in het linksveld. Die linksvelder heeft het maar druk. Levy scoort op deze hit van Quinten. Ivan dankzij gedwongen loop als Brian vier wijd krijgt. Weer drie honken bezet. Matthijs slaat een lage honkslag in het midveld en hierop scoort Sem. Brian bezorgt ons nog een hartverzakking, want hij denkt dat Quinten doorloopt naar thuis. Op de helft naar het derde honk komt hij erachter dat Quinten daar nog staat. Verrek, terug naar twee. Net op tijd is hij retour. Nooit meer doen Brian. Quinten scoort wel als de catcher bij de volgende slagbeurt naar het derde honk gooit. Deze gaat eroverheen en Quinten kan door naar thuis.

Maar dan. De vijfde inning.  We staan met een riante 12-3 voor. Dit kan niet meer misgaan toch? Een hit, een verkeerd geraakt balletje die dicht bij de catcher eindigt en een foute call van de scheide. Heee man, Ivan komt er niet uit. Coach Kasper gaat met hem praten, maar na nog een punt tegen wordt Ivan gewisseld. Het staat dan 12-6 en twee honken bezet.

Quinten neemt het over. Het lukt hem een strike-out te gooien, maar de andere twee nullen worden niet gemaakt. 11 slagmensen zijn inmiddels de revue gepasseerd in deze inning als Levy er op komt. Het staat inmiddels 12-11.

Oh Levy, bij jij onze reddende engel?

Een goedmakertje van Ivan. Hij vangt een hoge bal in het linksveld (F7). Pfff een belangrijke nul. Bij de volgende slagman zegt. Simone (zijn moeder) al bij de eerste foutbal: “die telt voor jou MOP”. En het helpt, want wat volgt is een heerlijke strike-out. Te gek man.

We eindigen deze wedstrijd met 12-11. En hiermee gaat deze wedstrijd de boeken in als HDSM

Hoofddorp Pioniers Spannende Momenten

Bo & Moos