Hoofddorp Pioniers AH2 – Thamen AH2 | 02 juni

Weten jullie het nog? 6 April uit tegen Thamen? Komt het door de Unheimische locatie of door die chronische partijdigheid dat we daar niet kunnen winnen? Vandaag alle blikken open voor de revanche op deze uiterst zonnige eerste zondag van juni. Wat een leuke pot werd het. Thamen heeft twee teams in deze klasse en vandaag staat waarschijnlijk hun sterkste en grootste team tegenover onze jongens. Wat een reuzen, maar de win is voor ons. Een verslag.

Kay is onze startende pitcher en Sem de catcher. We beginnen met en lekkere vangbal van Beau in het rechtsveld (F8). Dan komt de tweede slagman van Thamen aan slag. Tycho is de beste slagman van de wedstrijd met een score 3 uit 3. Hij slaat een hitje over het derde honk, wat later een puntje oplevert. Tweede honkman Twan krijgt een bal en gooit hem naar Levy op het eerste honk (4-3) De vijfde slagman slaat de bal hard naar Levy en Levy verwerkt hem perfect. De derde nul is gemaakt. (3). Lekker gedaan mannen. 1 puntje voor Thamen, maar dan zijn wij aan slag.

Eerste twee slagmannen Twan (6) en Ivan (9) zorgen er samen voor dat de pitcher van Thamen al 15 ballen moet gooien. Lekker heren. Matthijs slaat een bal in het midveld en Brian slaat gelijk de eerste bal het linksveld in. Hierop scoort Twan. Matthijs en Brian scoren op de honkslag van Beau die het linksveld in gaat. Dat zijn 3 punten voor ons. Stand 3-1

De tweede inning start Kay met 4 wijd en deze slagman scoort later het enige punt in deze inning. Lullig, maar een mooie vang door korte stop Brian (F6) en de tweede nul door een actie van Ivan op het tweede honk naar Levy (4-3). De laatste gaat uit met een strike-out. Aan slag komt Levy met 4 wijd op het honk en hij scoort op het geniepige balletje van Ivan dat net over het infield heen gaat. Het staat 4-2.

Derde inning alweer. Een vette actie van Brian. Met een stuiter komt de bal bij hem, hij pakt hem en gooit naar Levy (6-3). Dan een snoeiharde double van Tycho in het midveld. Shit. Tycho steelt 3, waar de bal van Sem net niet op tijd bij Tim is. Deze keer te laat, maar mooi is de actie wel. Ivan maakt de tweede nul door tijdens het rennen de bal te pakken en deze in zijn ren te gooien naar Levy (4-3). Zeker gezien op MLB The Show 19. Tycho scoort wel op deze actie. Dan slaat Thamen de bal het linksveld in en scoort weer een punt, maar met de strike-out van Kay blijft de schade beperkt. Het staat 4-4.

Aan slag een stom puntje voor ons, maar het is er wel eentje. Ondanks dat de pitcher namelijk gewisseld wordt, blijft Thamen wijd gooien. Dan komen de puntjes vanzelf. Bases are loaded, maar de hit wordt niet gemaakt. Het staat 5-4.

In de vierde inning gaat Ivan gooien. Ivan heeft nog een slag nodig op de eerste slagman, maar die slaat de bal het midveld in . De tweede slagman deze inning slaat een hoge infield bal. Kay vangt hem op het eerste honk. EN WAT WETEN WIJ INMIDDELS, MAAR THAMEN NIET? …. Kay maakt in zijn eentje een super gave double. (F3 en 3). De derde slagman gaat uit op 3 slag.

Aan slag geen hit voor ons. Wel een Hit by Pitch voor Levy precies tussen zijn schouderbladen. Dat doet pijn, maar deze bikkel takes it for the team. Honken lopen vol door 4 wijd en daarop scoren Levy en Twan. Brian scoort op een doorgeschoten bal. Strakke sliding Brian….Bij de dug-out van Thamen is een relletje en we zien dat iets tegen coach Kasper gezegd wordt. Wat dan,wat dan? Coach K citeert later gedecideerd “hij zei dat hij mij lief vond”. Sure. 8-4 en nog 1 inning te gaan.

De stemming zit er prima in bij het publiek. Het zonnetje lacht, de lucht is blauw en de telefucking stand is riant.

Ivan nog steeds onze pitcher en Tim is nu onze catcher. Pioniers heeft pech deze inning. De schitterende aangooi van Quinten op het derde honk naar Kay is perfect. Een dubieuze safe. Twan krijgt in het linksveld de derde hit van Tycho. Dit balletje krijgt hij niet onder controle, waardoor Thamen scoort. Een snoeiharde foutbal van de derde slagman raakt godzijdank de rechterpaal van de dugout in plaats van Rafael’s opa. Dat is schrikken. Uiteindelijk komt de slagman met 4 wijd op het honk. Het staat 8-5 en Coach Peter zet Beau er op als pitcher.

Een prima actie van Tim naar Ivan op het tweede honk (2-4), maar de loper is safe. Hierop scoort de derde honkloper, ondanks de strakke actie 4-2. Op deze actie rent de tweede honkloper weer naar het derde honk. En deze loper scoort later weer op een doorgeschoten bal. Wat doen we niet met een loper op het derde honk? ……

Beau moet slag gooien, want de jongens van Thamen kunnen niet slaan op zijn snoeiharde pitches en proberen het niet eens, zo hard zijn ze. Dan klinkt op het veld een mobiel. Het kan niet waar zijn, maar coach Thamen neemt hem nog op ook. Hoe is het mogelijk. Uiteindelijk gooit Beau 2 strike-outs en hij maakt de laatste nul door de aangooi op Kay (1-3). Het gaat toch niet gebeuren dat we gelijk spelen? Maar het staat toch echt 8-8.

Alles hangt af van onze slagbeurt. Thamen zet er een nieuwe pitcher op. Gooit hij slag?

Nee, dat doet hij niet, maar wat coach Kasper terecht zegt: “Elke bal kun je gebruiken om op te timen” Hoe groot onze jongens de slagzone ook maken en er is niet op te slaan. Quinten rent handenklappend naar het eerste honk, nadat hij 4 wijd heeft gekregen. Heeft hij een visioen?

Coach Peter heeft een oplettend momentje. De catcher van Thamen is nog niet gewisseld. Het duurt en het duurt. Heeft Thamen nog wel een andere catcher? Uiteindelijk komt een jongen uit het outfield om te catchen. Een charmante samenvatting van de overigens correcte conclusie van Simone (moeder Levy): dit is geen catcher.

We gaan verder met de wedstrijd. Uiteindelijk na heel veel wijd, scoort Quinten op een doorgeschoten bal het winnende punt. Een lullig puntje, maar we hebben wel de WIN. Eindstand 9-8. En eerlijk is eerlijk, dit is niet meer dan terecht.

Leon (vader Kay) merkt op dat het geweldig is dat we gewonnen hebben van die Reuzen en coach Peter, komt met twee vuisten in de lucht aanlopen en roept “LEKKERRRRRRRR”. En daarmee is alles gezegd.

Moos & Bo