Hoofddorp Pioniers AH2 – Quick Amsterdam AH1

En Vice Versa: Two Games Today

Dit was echt zo een tegenstander die van tevoren behoorlijk onderschat werd door sommige heren van ons team. Want tja, Quick staat een na laatste in de poule. Ouders hebben hier direct korte metten mee gemaakt, want de wedstrijd is pas gespeeld als de laatste nul is gemaakt.

The Show 17 zegt, zoals het is:

 

Never Underestimate your opponent!!!

Een verslag van twee wedstijden, waarbij de voetbalschoenen van de meeste jongens van Quick direct opvielen. Het zonnetje deed haar best, maar de wind was sterker… As always bij Pioniers.

In de eerste wedstrijd is Rafäel de startende pitcher en Ivan de closer. Hun werpcijfers:

Strike-outs – Base on Balls – Hits – Errors

Raf over 2 innings: 3 – 2 – 0 – 0 Aantal Ballen: 18 wijd en 22 slag.

Ivan over 2 innings: 5 – 1 – 2 – 1 Aantal Ballen: 19 wijd en 24 slag

Ter vergelijking de Werpcijfers van de Pitchers van Quick.

Nyan over 2 innings plus 2 slagmensen: 4 – 6 – 0 – 0

Bodhi over 2 innings: 3 – 3 – 5 – 0

Sem is deze wedstrijd de catcher en het is niet voor niets dat Sem een van de drie All Star spelers is. Wat is Sem een ster in het blokken van de bal en met gemak gooit hij de bal naar het tweede honk. Aan slag slaat hij regelmatig een hit. Sem, dat doe je goed.

Matthijs wordt vandaag niet opgesteld in het veld, omdat hij een blessure aan zijn arm heeft. Helaas werkt dat ook mee in zijn slaggeweld. Geen honkslag terwijl dat Matthijs toch wel  regelmatig lukt. Ook geen hit voor Mike, die ook nog eens de pech heeft geen bal in het veld te krijgen. Dubbele pech dus.

Dan nu echt de wedstrijd. Onze pitcher Raf gooit een harde bal, waar de jongens van Quick moeite mee hebben. En slaat eentje de bal het veld in, dan wordt deze gevangen door Tim in het Rechtsveld (F9) of gefield door Levy op het eerste honk die daar de nul maakt (3). De derde nul is een strike-out. In de tweede inning lukt het Quick ook niet te scoren. Een geslaagde actie van Ivan op het tweede honk naar Levy op het eerste honk. Rafäel gooit een strike-out en denkt dan dat hij uit de inning is. Als hij als enige een paar stappen richting  dug-out heeft gezet, beseft hij dat nog 1 nul gemaakt moet worden. Dat doet hij zelf met een strike-out. Op de tribune liggen we in een deuk als blijkt dat moeder Mary Jane het missertje heeft vastgelegd op film. Binnenkort te zien op Dumpert.

Aan slag komen wij in de eerste twee innings niet aan bod. Twan slaat weliswaar een hoge bal in het midveld, maar die wordt helaas gevangen (F8). Sem gaat uit op een actie tweede honk naar eerste honk (4-3). Of liet die tweede honkman toch zijn honk los?  Ivan is de derde slagman en krijgt een strike-out aan zijn broek. Dit hadden we niet verwacht van Quick.

In de tweede inning weer geen honkslag voor ons. Achter elkaar wordt vier wijd gegooid. Met nul punten uit zijn dan 3 honken bezet. Het is een lullig punt, maar Quinten scoort het eerste punt door het treintje van vier wijd. Vier base on balls (4 wijd) en drie strike-outs. Best gek dat daar maar 1 punt uit komt.  Stand 1-0.

We komen trouwens niet meer bij als Quinten het derde honk steelt door een head first te maken en over het honk heen te stuiteren. Hij moet er gelukkig zelf ook om lachen.

Dan de derde inning. Ivan begint voortvarend met 2 strike-outs. Dan wordt de bal het rechtsveld ingeslagen. Raf fielt de bal perfect en gooit aan op eerste honkman Kay. De loper is uit. De derde nul? Toch niet, de scheids geeft hem safe. Best zuur dat hierna een veldfout wordt gemaakt. Quick scoort hierdoor zijn enige punt vandaag. Met zijn derde strike-out zet Ivan de puntjes weer op de i. Coaches Peter en Kasper spreken nog wel even met de Scheids over die foute call.

Aan slag een ellenlange inning. Veel vier wijd, waardoor jongens op de honken komen. Waar Ivan uitgaat op het eerste honk, kan Beau over thuisplaat komen. Dan hebben Quinten en Brian beiden een hit, omdat de korte stop de bal niet onder controle krijgt. Hierdoor scoren Levy, Sem en Quinten. Het staat nu 5-0.

De laatste inning. Quick aan slag. Een come-backer schiet uit de hand van Ivan, maar hij pakt de bal en maakt alsnog de nul op het eerste honk waar Kay staat (1-3). Een hitje en twee strike-outs en we zijn weer uit de inning.

Aan slag heeft Kay geluk. Zijn bal stuit bij de pitcher in de grond en schiet alle kanten op. Hij bereikt zonder kleerscheuren het eerste honk. Dat hij de tweede All Star speler is, is niet verrassend. Hij is de koning van het stelen. Deze keer scoort hij zelfs vanaf het tweede honk als Tim die uitgaat op de actie tweede honk-eerste honk (4-3). Hoe is het mogelijk, maar Kay doet het. Verder is het een degelijke eerste honkman. Wat ook benoemd mag worden, is dat Kay de motivator van het team is. Met zijn indringende stem, waar je wel naar moet luisteren, lukt het hem beide wedstrijden, zijn team aan te moedigen. Dit is werkelijk een hoogstandje Tjakka.

Verder met de wedstrijd.  Levy weet aan slag weer wat honkslagen zijn. Hij slaat een schitterende honkslag in het rechtsveld, waardoor Beau (4 wijd) kan scoren. Lekker man en dan zelf ook nog scoren op een doorgeschoten bal. Twan, een jongen met veel hits op zijn naam, slaat de bal in het linksveld. Helaas levert dit geen punten op.

We winnen met 8-1. Een verdienstelijke score, maar uit de tweede wedstrijd zal blijken, welk team de langste adem heeft. Ook hiervan een verslag.

Zondag 15 September Quick 1 – Aspiranten 2

Veldfouten, Wijd en Doorgeschoten ballen

Ook al is het later op de dag, toch is het nog steeds jas uit, jas aan weer. De oma van Brian weet er alles van……

In deze wedstrijd is Quinten de startende werper en Beau staat erachter. Hun werpcijfers:

Strike-outs – Base on Balls – Hits – Errors

Quinten over 3 innings: 4 – 1 – 4 – 0 Aantal Ballen: 13 wijd en 31 slag.

Beau over 1 inning: 3 – 3 – 0 – 0 Aantal Ballen: 18 wijd en 13 slag

Van Quick zijn de werpcijfers:

Shaun over 2 innings : 9 – 4 – 1 – 5

Willams over  innings: 1 – 2 – 1 – 0

Jay over  innings: 0 – 0 – 2 – 1

Wat is het toch gaaf dat we zoveel goede pitchers hebben. Hoe vaak heeft Quinten nou gegooid dit seizoen en moet je het resultaat zien. Waanzinnig gaaf. Het leuke is dat het veld tijdens zijn werpen vijf nullen heeft gemaakt. Liever een nul door een veldactie die 1 bal kost, dan een strike-out die 3 ballen kost. Des te langer mag je gooien en dat blijkt. Want Quinten zit pas na drie innings aan zijn taks.

Straks het verslag, maar ook even de reden dat de werpcijfers van Quick genoemd zijn. Deze cijfers laten zien wat een fouten gemaakt zijn in dit team. De eerste pitcher van deze wedstrijd bijvoorbeeld gooide maar liefst 9 strike-outs. Bij 4 strike-outs schoot de bal door bij de laatste slag. Als dat gebeurt mag de slagman naar het eerste honk rennen en moet de nul op het eerste honk gemaakt worden. Bij deze pitcher werden ook 5 veldfouten gemaakt. Lullig maar waar. De uitslag was heel anders geweest als dit allemaal niet was gebeurd. Maar ja, ook dat is Honkbal.

Nu de wedstrijd. Eerst onze mannen aan slag. Ook al spelen we op het veld van Pioniers, deze wedstrijd spelen wij uit.

Brian slaat met zijn hit in het midveld, Ivan (4 wijd) over de thuisplaat. Met zijn snelheid en een veldfoutje bereikt Brian het derde honk. Hij komt over de thuisplaat op een doorgeschoten bal. Dit is niet de enige hit van Brian deze wedstrijd en samen met zijn veld capaciteiten en snelheid maakt, dat het team hem tot derde All Star speler heeft benoemd.

Overigens zijn Sem, Kay en Brian in willekeurige volgorde genoemd en moeten we niet vergeten dat alle mannen van Aspiranten 2 een All Star Team vormen. Wat doen ze het samen ontzettend goed.

Verder met de wedstrijd, want Quick is aan slag. Quinten gooit lekkere ballen, waarop de jongens van Quick graag slaan. De ballen bereiken niet het outfield. Tim is catcher deze wedstrijd en doet dat lekker. Geen bal gaat er langs. Twee keer een actie van Ivan op het tweede honk naar Levy op het eerste honk en de derde nul maakt Levy zelf. Zo gaat ie goed.

0-2 Als we naar de tweede inning gaan.

Net als in de eerste wedstrijd heeft Kay waanzinnig veel geluk. Hij slaat de bal naar de eerste honkman, maar deze maakt een fout. Kay bereikt first base. Lekker stelen bij de volgende twee slagmannen en scoren op een doorgeschoten bal van de laatste. Weer een puntje erbij.

Quick aan slag. Quinten begint met twee hits tegen, maar sluit af met drie strike-outs. Twee punten blijven achter op de honken. Tussen stand is 0-3.

De derde inning is zo treurig voor Quick dat het eigenlijk te sneu is om hier wat over te zeggen. Vier wijd en veldfouten volgen elkaar op als een stoomtrein en Twan, Sem, Ivan, Quinten en Brian scoren daardoor. Raf is op het honk gekomen op strike-out doorgeschoten bal en scoort op de bal van Matthijs die zelf uitgaat op het eerste honk. Nu staat het ineens 0-9. Bij de tweede nul komen we niet meer bij. Quick verlaat het veld, terwijl slagman Kay verbaasd achterblijft. Je ziet de vraagtekens boven zijn hoofd. Jawel Kay je hebt gelijk en Quick komt terug met het schaamrood op de kaken.

Dan Quick aan slag. Pitcher Quinten is zelf verantwoordelijk voor de eerste twee nullen. Een strakke actie op Levy op het eerste honk (1-3) en de tweede nul op de langste jongen op het tweede honk. En dat is korte stop Brian terwijl tweede honkman Ivan ernaast staat (1-6). Jongens, praat met elkaar. Die bal is voor de tweede honkman. Helaas dus geen dubbelspel.  Maar de derde nul maakt Quinten zelf met een strike-out.

De laatste inning alweer. Twan komt met vier wijd op het honk. Vanaf het tweede honk haalt hij de thuisplaat op de double van Sem wat een lekkere lage hit in het midveld is. Sem komt zelf over de thuisplaat, dankzij de veldfout die gemaakt wordt bij Quinten. Brian slaat een double in het midveld en Raf slaat erna een honkslag in het midveld. Quinten en Brian scoren dan, waarbij Brian op de rug van Quinten springt als ze over de thuisplaat rennen. Zoef Brian Zoef de Haas. Het staat nu 0-14 als Quick de laatste slagbeurt heeft.

Ook daar komen geen punten uit. Beau is onze pitcher. Eerst een beetje onwennig, maar al snel gooit hij zijn strike-outs. Met drie honken vol, komt hij zonder kleerscheuren uit deze inning en houdt hij het potdicht. Eindstand 0-14.

Een mooie eindstand, dat zeker. Maar met al die veldfouten, doorgeschoten ballen, wilde worpen en vier wijd, voelt de winst toch anders dan het verlies van vorige week. Toch?

De winst zit in ieder geval weer in onze pocket. Gefeliciteerd heren.

Bo en Moos

Met dank aan Scorer Eric (de vader van Tim)