Hoofddorp Pioniers AH2 – Almere AH2 | 12 mei 2019

Geen ontbijt op bed voor de moeders van Aspiranten 2, want 9 uur stonden alle jongens op het veld. En bijna alle moeders waren bij deze leuke wedstrijd. Beide teams zijn in de verdediging aan elkaar gewaagd, maar wij hebben de betere slagploeg. Een verslag.

Jarige Quinten, 14 jaar inmiddels, is bij ons de startende werper met Sem als startende catcher. Quinten staat lekker te gooien en is zelf verantwoordelijk voor 2 nullen. Tweede honkman Rafael gooit de loper uit op het eerste honk waar Levy staat. Dat is de derde nul. Aan slag scoren wij ook geen punten. Mike krijgt de bal keihard in zijn buik. Kay roept bemoedigend: “Take it for the team”. Maar ohoh, nog van slag door die bal loopt Mike op de hoge bal van Matthijs en die wordt gevangen. WAT DOEN WE NIET PIONIERS?

De tweede inning. Quinten is weer verantwoordelijk voor twee nullen. Een come-backer gooit hij succesvol naar het eerste honk en een strike-out. De derde nul gaat uit door een actie van tweede honkman Tim naar Levy.

Powerhitter Brian slaat de bal het linksveld in en komt uiteindelijk binnen op de schitterende lage honkslag van Kay. Het staat 1-0

De derde inning en Quinten staat er nog steeds. De eerste krijgt een strike-out aan zijn broek dan een veldfoutje. Rechtsvelder Ivan voorkomt dat de loper doorloopt naar het derde honk door een actie 9-4. Deze slagman gaat uiteindelijk uit, omdat hij loopt op een hoge bal die gevangen wordt door korte stop Brian. Brian maakt de double door de bal terug te gooien naar Rafael op het tweede honk. WAT DOEN WE NIET ALMERE?

Aan slag komt Quinten op het honk, dankzij vier wijd. Hij steelt en steelt. Krijgt nog op het derde honk de bal keihard op zijn been, maar scoort dan toch op de veldfout die ze maken als Sem de bal naar de korte stop slaat. En dat is 2-0.

Quinten en Sem worden gewisseld. Beide heren hebben héél goed werk afgeleverd en de nul weten te behouden. In drie innings heeft Quinten slechts 15 wijdballen gegooid en 29 slagballen. Super goed resultaat Quinten. Ivan gaat pitchen en Tim gaat catchen. Ivan begint lekker. Hij gooit 3 ballen en allemaal slag. De tweede slagman is Reus. Wat een gigant. Zeker in vergelijking met Ivan. Al verantwoordelijk voor een hit in de eerste inning, slaat hij ook nu een hoge bal het linksveld in. Rafael heeft hem…toch niet. Maar Rafael, zulke hoge ballen zijn heel moeilijk om te vangen. No worries. Reus wil het tweede honk stelen, maar houdt geen rekening met de perfecte aangooi van Tim op tweede honkman Twan. Dat is de tweede nul. Het regent inmiddels gestaag door. Een time-out als Ivan de derde slagman op 2 slag heeft. Iedereen vlucht naar binnen. Tien minuten later pakken we de wedstrijd weer op en de slagman gaat uit op drie slag.

Aan slag loopt Matthijs het tweede punt binnen. Zelf is hij op het honk gekomen door vier wijd en hij steelt een honkje. Brian slaat de bal naar de korte stop, deze verwerkt hem niet goed en Brian bereikt het eerste honk. Hierdoor komt Matthijs op het derde honk. Dan een doorgeschoten bal en Matthijs rent naar de thuisplaat. De pitcher mist de aangooi van de catcher en Matthijs is safe. Weer een puntje erbij. 3-0.

De vijfde inning inmiddels. Ivan maakt twee nullen en korte stop Matthijs derde door een aangooi op Kay op het eerste honk. De oma van Kay merkt op dat catcher Tim er zeer zelfverzekerd bijzit en dat het mannetje op de pitcherplaat goed kan gooien. Kay lijkt duidelijk op oma, alhoewel zijn vader er ook wat van kan.

Aan slag loopt Ivan het vierde punt binnen. Op het honk gekomen door een veldfout, brengt de honkslag van Beau in het midveld hem naar het tweede honk. Eindelijk je moederdagcadeautje Sabrina…..Dankzij de veldfout op de infieldbal van Quinten, komt Ivan op het derde honk. En Twan slaat hem over de thuisplaat met een honkslag in het midveld. Lekker mannen. Ivan krijgt de lachers op zijn hand als hij onderuit glijdt op de gladde thuisplaat. Liggend op zijn rug ziet hij de humor er ook van in. 4-0

We gaan door naar de zesde inning. Hadden we dat nou maar niet gedaan. Ivan is weliswaar verantwoordelijk voor twee nullen, maar dan komt Reus aan slag. Het is David tegen Goliath. Ivan’s pitch is prima, laag aan de buitenkant, maar  gaat ver het midveld in. Geef hem volgende keer maar opzettelijk vier wijd. Op deze double scoren degene met vier wijd en degene met een lage honkslag. 4-2.

Ivan heeft inmiddels behoorlijk wat ballen gegooid en Matthijs neemt het stokje over. Ivan heeft 2⅔ inning gegooid. 20 wijdballen en 30 slag. Prima resultaat hoor.

Verder met Matthijs. Shit een lullig infield hitje en dan nog een hit in het rechtsveld. Weer twee punten erbij voor Almere. 4-4. Gelukkig krijgt Matthijs de volgende slagman uit op 3 slag. Matthijs heeft ⅓ inning gegooid 5 wijd en 7 slag. Well done.

Gelijkspel. Wordt dit een deja-vuutje van afgelopen donderdag? De coaches zijn relaxed. We hebben nog een slagbeurtje. En jawel, Mike met vier wijd op het eerste honk gekomen, komt verder door de honkslag van Matthijs in het midveld. En dan onze Tim. Strike-out? Nee, de bal valt uit de handschoen van de catcher en Tim rent voor wat hij waard is…..Hij bereikt zonder kleerscheuren het eerste honk. En Mike? Ja hij scoort. Een lullig puntje, maar het is een punt.

De wedstrijd wordt direct beëindigd, omdat wij de laatste slagbeurt hebben. We winnen met 5-4.

Special thanks voor Sharon en Ronald (ouders Sem). Telkens als de kinderen na de wedstrijd de snoeppot leeg snoepen kijken de ouders watertandend toe. Zij kwamen met een snoeppoet speciaal voor de ouders. De ouders zijn er in ieder geval een stuk zuiniger mee. Maar wat een leuk initiatief.

En als laatste nog een applaus voor de scheidsrechter. Jongeman Tyler Brohm heeft de hele wedstrijd in zijn eentje gescheidst en hij heeft dat super goed gedaan. Klasse man.

Moos & Bo