Onze eerste Win! | 28 april 2019

We spelen een thuiswedstrijd op het veld van Almere in verband met veldgebrek bij Pioniers. Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Wat een ontzettend leuke wedstrijd. Zowel hulde aan de pitchers als aan het veld. Een verslag.

Eerste inning. Stijn heeft slechts 4 slagmannen nodig. De eerste nul is een actie 5-3. Wat ontzettend mooi gefield door Guido. Met vervolgens twee strike-outs komen we snel uit deze inning. Aan slag geen punten deze inning, maar een verre hit in het midveld van Stijn die net niet over het hek gaat. De bal die Wesley slaat, wordt met een fantastische snoekduik gevangen door Almere. Goed hoor.

Tweede inning. Weer laat Guido zien hoe je moet fielden, alleen komt deze keer de loper wel op het eerste honk. Jammer. En dan. Een werkelijk schitterende pitch van Stijn wordt hard over het hek geslagen. Dat zijn twee punten. Een derde puntje dat lullig gescoord wordt, maar met twee strike-outs en een gave vangbal in de nieuwe handschoen van Sam komen we met 7 slagmannen uit de inning. Ineens staat het 0-3.

Pioniers aan slag. Eerste slagman deze inning is Bas. De bal komt hard op zijn elleboog, waar al snel een dik ei op komt. Arme Bas. Dat betekent het debuut voor Pupillen 1/Aspiranten 2 speler Twan. Twan gaat lekker. Hij steelt een honk en op de fout waardoor Chris het eerste honk bereikt, komt Twan met een strakke sliding over de thuisplaat en onder de hak van de catcher. AU. Gehavend, maar niet verslagen, loopt Twan naar de dug-out. Ons eerste punt. Lucky Bastard Chris scoort even later dankzij stelen en veldfouten. Weer een puntje. Sam slaat een strak balletje langs het lijntje, maar het is een foutbal. Wijdballen leveren ons 2 punten op dankzij gedwongen loop. De pitcher wordt gewisseld. Op de honkslag van Guido scoort Stijn. Twan gaat uit op het eerste honk, maar hierop scoort Sebastian. Het staat 7-3.

Twan gaat catchen op Stijn. Almere slaat een double, maar met een actie 2-3 en een strike-out worden 2 nullen gemaakt. Na 2⅔ en 61 ballen zit het werk er voor Stijn op. Aspiranten 2 speler Ivan neemt het over. Met 4 ballen gooit hij de slagman uit op 3 slag en we mogen weer slaan. De eerste 3 komen met 4 wijd op het honk. Sebastian wil dat ook afdwingen. Volle bak en…. Een strike-out. Ouwe leuner. Wesley slaat een lullig balletje over het eerste honk en Abe scoort. Nog zo een lullig balletje van Ot over het derde honk en Sam scoort. Dan een schitterende double van Guido en Ivan en Wesley scoren. Na 8 slagmannen wordt de pitcher gewisseld en eindelijk valt de derde nul. Het staat 11-4.

De vierde inning. De tweede slagman, met een honkslag op het honk gekomen, rent op de honkslag van de derde slagman naar het tweede honk. Met een schitterende run down 8-4-3-4-3 is de eerste nul gemaakt. Dan de pickoff van Ivan op het eerste honk. Weer een run down 1-3-4-3-6. Tweede nul is gemaakt. Wat een veldwerk mannen. In de hoofdklasse gaat dit wel eens fout en jullie flikken het twee keer achter elkaar. Twee keer vier wijd en een duur veldfoutje verder, staat het ineens 11-7. De zesde slagman slaat een honkslag, maar gaat uiteindelijk uit op een actie 2-5. Wat een teamwork Twan en Guido. Aan slag geen punten, ondanks de hit van Ivan en de double van Sebastian. Maar wat een aanmoedigingen uit de dug-out, met resultaat dus. Best spannend als we de vijfde inning ingaan.

Die spanning is voelbaar, want het publiek en de spelers zijn muisstil als Ivan zijn pitches gooit. De eerste bal wordt hard in het linksveld getimmerd. K. Dan een strike-out. Dan weer een strike-out, maar de bal schiet door dus de loper mag lopen. Twan is te snel en gooit hem uit op het eerste honk. Jeetje, slecht voor het hart. Oh nee, de derde nul had die vangbal van Ivan moeten zijn. Handschoen laag, hoog, laag, hoog en de bal ligt op de grond. De vijfde slagman, foutbal na foutbal. Volle bak. Ivan gooit de bal, de slagman slaat de bal naar Wesley op het tweede honk. Dan de bal naar Sam. En Sam heeft hem. Nog even een stapje terug om het honk aan te raken en de derde nul is gemaakt. Pffffff.

Wat een geweldige wedstrijd. De win is in the pocket. Well done, mannen