HCAW PH1 – Hoofddorp Pioniers PH1 | 1 juni

Na een succesvol toernooi op Ramstein vorige week, nu weer een wedstrijd op Nederlandse bodem. En wel in het Gooi. HCAW staat op het menu.
Rond achten in de auto en om negen uur op het veld voor de warming-up. Gelukkig schijnt de zon en kunnen we om tien uur starten met de eerste wedstrijd.

Wij beginnen aan slag. Dylan komt gelijk met vier wijd op het honk en komt door doorgeschoten ballen op het derde honk. Cayro gaat met drie slag naar de kant en Twan door een actie 4-3. Hij slaat nog wel Dylan binnen. Santo gaat vervolgens uit door een actie 6-3. HCAW begint met een stootslag. Maar deze mislukt omdat catcher Deven de bal oppakt en hem met gemak naar eerste honkman Twan gooit. De volgende twee slagmannen worden eraf gegooid door pitcher Levi. 0-1.

Lorenzo komt met vier wijd op het honk, maar gaat daarna uit door een steel poging. Ook Kayne, Levi, Deven, Jayden en Dylan komen met vier wijd op het honk. Deven probeert naar thuis te stelen, maar wordt helaas net aan uitgemaakt door een actie 2-1. Cayro is de derde nul met een strikeout. We halen wel 3 punten. HCAW scoort weer niet. Een actie 4-3, een vang 1 en een strikeout maken een eind aan de tweede inning. 0-3.

Twan en Santo komen wederom met vier wijd op het honk. Lorenzo slaat vervolgens een driehonkslag waarop Twan en Santo binnen komen. Kayne’ s bal wordt gevangen in het midveld. En Levi, Deven en Jayden krijgen weer vier wijd. Dylan slaat een tweehonkslag, de bal van Cayro wordt helaas gevangen door de pitcher. Twan krijgt wederom vier wijd en Santo komt op het honk door met drieslag doorgeschoten bal te rennen naar het eerste honk. Lorenzo is de laatste nul, de bal wordt richting de eerste honkman geslagen die makkelijk deze nul kan maken. HCAW weet weer niet te scoren. Ze persen er nog wel een honkslag uit, maar door een vang 8, een bal richting het eerste honk en een strikeout wordt een einde gemaakt aan deze inning. 0-9.

De vierde slagbeurt is niet zo’n beste voor ons. Reinhardt en Levi gaan met drieslag naar de kant en Deven gaat uit door een actie 6-3. HCAW weet toch nog 1 puntje te scoren.
Eindstand 1-9!

Levi gooit 3 ½ inning: 5-2-1-0. Reinhardt gooit ½ inning: 1-0-1-0.

Na een zeer korte pauze en een scheidsrechter wissel (die later erg belangrijk was voor HCAW) beginnen we de tweede wedstrijd.

Wij beginnen uiteraard weer aan slag. Jayden gaat er met drie slag af. Dylan krijgt vier wijd en Twan slaat een honkslag. Santo en Lorenzo krijgen vier wijd. Kayne slaat een hoge bal richting het midveld die wordt gevangen. Santo gaat onderweg naar het derde honk af omdat de bal richting het derde honk wordt geslagen door Maurice. We scoren 2 punten. De eerste slagman van HCAW gaat eraf door een actie 5-3 en de volgende slagman slaat een honkslag. De volgende slagman slaat weer een honkslag. Daarna worden de laatste twee nullen gemaakt door een vangbal van Twan en een actie 1-3. HCAW weet wel een punt te maken. 1-2.

Reinhardt start de tweede inning met een strikeout en Cayro komt door een fout van de derde honkman op het eerste honk. Jayden en Dylan gaan vervolgens met drieslag naar de kant. HCAW start met een bal naar shortstop Lorenzo die hij keurig vangt en de volgende slagman gaat eraf met drieslag. Hierna een hit by pitch en een honkslag tegen. Maurice wordt gewisseld voor Lorenzo. Hij heeft drie ballen nodig om de laatste nul te maken. 1-2.

Twan slaat aan het begin van de derde inning een honkslag en Santo krijgt helaas drieslag. Lorenzo krijgt vier wijd. De bal van Kayne wordt gevangen door de derde honkman en Maurice gaat uit door een actie 5-3. We halen geen punten. HCAW weet wel te scoren, en wel vier keer. Het is een beetje een rommelige inning. Veel vier wijd en ze zijn niet helemaal scherp meer. 2-5.

De laatste inning gaat in. Reinhardt komt door een fout van de eerste honkman op het honk. De tweede honkman gooit de bal prima aan, maar de eerste honkman vangt hem niet! Cayro krijgt vier wijd en Levi en Deven slaan een honkslag. Levi is gaat uit omdat de bal richting het tweede honk, waar hij naar onderweg was, wordt geslagen. Twan en Santo krijgen ook vier wijd en Lorenzo gaat uit door een actie 4-3. Kayne krijgt vier wijd en komt door een honkslag van Maurice op het tweede honk. Er schiet een bal door en Kayne rent naar drie. Hij is ruim op tijd, maar wordt door de scheidsrechter toch uit gegeven. Uiteraard wordt hiertegen geprotesteerd door onze coaches, maar de scheids geeft uit en de reden daarvoor????? “Jullie moeten niet zo zeuren, jullie staat toch twee punten voor!” PARDON??? Deze jongen laat hier wel even zijn kaarten zien zeg!! Niet erg om een foutje te maken, maar als je dit als reden geeft, weet je wel hoe de vork in de steel zit! HCAW start met een driehonkslag en deze jongen komt door een fout 4-5 over de thuisplaat. Na een vier wijd van pitcher Dylan, komt pitcher Twan erop. Hij gooit ook vier wijd en wordt gewisseld voor pitcher Cayro. Het is een beetje rommelig, het is heet (en dan heb ik het niet alleen over de buitentemperatuur) ook op de tribune lopen verhitte discussies. Het helpt allemaal niet. HCAW weet drie keer te scoren waardoor zij de wedstrijd winnen met 7-8. BALEN!! Helemaal omdat je aan alle kanten wordt tegengewerkt door de thuisploeg. Jammer, dat is het enige wat ik ervan kan zeggen …. Jammer! Bedroefde gezichtjes lopen van het veld af. Maar ze hebben niks om zich voor te schamen!

Maurice gooit 2 inningen: 1-0-3-1. Lorenzo gooit 1 inning: 2-4-1-1. Dylan gooit ½ inning: 0-2-1-0. Twan gooit 1 slagman: 0-1-0-0. Cayro gooit 2 slagmannen: 1-0-0-1.

Volgende week geen competitie maar Little League. Levi, Cayro, Lorenzo, Twan en Kayne veel succes daar! Over twee weken tegen PH1 van de Pirates, uit in Amsterdam.

Chantal