HCAW PH1 – Hoofddorp Pioniers PH1 | 06 juli 2019

De Play-offs zijn begonnen en begint voor ons met een dubbel tegen HCAW te Bussum. Om 9 uur verzamelen en om 10 uur start de eerste wedstrijd. Het is lekker weer (zeg maar gerust warm) dus aan het weer kan het niet aan liggen vandaag ….

Wij beginnen aan slag. Cayro start met een vang 6 en Dylan krijgt vier wijd. Twan komt door een velderskeuze op het honk, Dylan gaat hierdoor uit, actie 4-6. Santo is de laatste nul met drie slag. We weten helaas niet te scoren.
Levi is onze startende pitcher. De eerste slagman probeert het kunstje te herhalen waarmee hij de laatste wedstrijd tegen ons op het honk kwam, maar zijn Bunt mislukt. Hij gaat uit door een actie van Levi naar tweede honkman Cayro, die het eerste honk overneemt van Twan. De tweede slagman krijgt vier wijd, maar gaat later uit als hij naar het tweede honk wil stelen. Catcher Deven gooit naar korte stop Lorenzo en daarmee is de tweede nul gemaakt. De derde slagman komt op het honk door drie slag doorgeschoten bal, maar slagman vier is de laatste nul als linksvelder Reinhardt zijn bal vangt.

Deven komt met vier wijd op het honk. Hetzelfde geldt voor Lorenzo en Levi. Kayne komt door een velderskeuze op het honk, Levi gaat hierbij uit, actie 6-4. Deven komt binnen, het eerste punt van de wedstrijd is daar. Reinhardt krijgt drie slag. Cayro slaat een honkslag naar het midveld waar Lorenzo op binnenkomt. Dylan is vervolgens de laatste nul door een actie 4-3.
Levi begint de tweede inning met een strikeout. De volgende slagman slaat de bal omhoog, deze wordt gevangen door tweede honkman Cayro. De derde slagman deze inning wordt weer door Levi naar de kant gestuurd met drie slag. Tussenstand 0-2.

Twan start de derde inning met een vang 4. Santo slaat een honkslag en Deven komt met vier wijd op het honk. Santo heeft ondertussen twee honken gestolen. Lorenzo komt door een fout 6 op het honk en Deven gaat net daarna uit door een actie 6-4. Santo komt binnen. Levi is de laatste nul met drie slag.
Ook de derde inning start Levi met een strikeout. Hierna een vier wijd en de slagman erna komt door een fout van tweede honkman Jayden (gewisseld voor Cayro) op het honk. Hierna weer keurig een strikeout en de laatste nul is een actie 1-3 (Levi-Twan) 0-3.

De laatste inning is gestart. Kayne krijgt vier wijd en Reinhardt een strikeout. Ook Jayden krijgt drieslag. Dylan slaat nog wel een honkslag, maar kan niet scoren als Twan de laatste nul is met een actie 6-3. Kayne is hiervoor nog wel over de thuisplaat gekomen.
Levi heeft 50 ballen gegooid en wordt gewisseld voor Lorenzo. De eerste slagman komt op het honk omdat korte stop Levi de bal helaas niet onder controle krijgt om hem op tijd naar het eerste honk te gooien. De volgende twee slagmensen krijgen vier wijd. Er is wat gedoe als er honken gesloten worden. Deven wil de bal naar het derde honk gooien, maar wordt hierbij gehinderd door de slagvrouw. De scheids laat dit gewoon toe. Onze coaches natuurlijk niet! De scheids geeft aan dat hij deze regel niet kent (huh?) Coach Edwin wil het de scheids wel even uitleggen, waarop de coach van HCAW uit zijn plaat gaat (en over de moeders aan de kant maar niet te spreken) “Het is ook altijd gezeik met jullie” wordt er gezegd, terwijl hun scheidsen altijd fouten maken als wij er zijn!!! Pffff …. Vermoeiend.
Goed …. Edwin heeft de scheids uitgelegd hoe hij dit de volgende keer beter kan doen (waardevolle feedback) en we gaan verder. De (hinderende) slagvrouw gaat uit door een actie 6-3. De slagman erna krijgt nog vier wijd. Het wordt toch nog spannend, want HCAW heeft toch alweer 3 punten gescoord. De bal van de volgende slagman wordt wederom gevangen door linksvelder Reinhardt! En de laatste nul wordt gemaakt door een actie 5-3 (Kayne-Twan) Einde wedstrijd. 3-4 winst voor ons!

Levi gooit 3 inningen: 4-2-0-1. Lorenzo gooit 1 inning: 0-3-0-2.

De tweede wedstrijd. De temperatuur is weer gestegen. Ouders zoeken een plekje in de schaduw (en weg van de ouders van de spelers van HCAW om nog meer gezeur te voorkomen), we gaan beginnen …..

Cayro start weer met een vangbal, dit keer door de tweede honkman. Twan slaat een honkslag en ook Santo mag een honkslag bijschrijven. Deven gaat met drie slag naar de kant en Lorenzo gaat uit door een actie 6-3. We scoren niet.
Reinhardt is de startende pitcher van de tweede wedstrijd. De eerste slagman slaat de bal in het foutgebied, maar deze wordt gevangen door rechtsvelder Kayne. De eerste nul is gemaakt. De tweede slagman poeiert de bal over midvelder Cayro heen. De bal is zo ver dat deze slagman een homerun mag noteren. De derde slagman slaat een honkslag. Even rustig aan nu. Reinhardt pakt zijn rust en gooit slagman vier met drieslag naar de kant. De slagman erna krijgt nog vier wijd, maar dan is Reinhardt het zat 😉 weer een strikeout. Wisselen. Tussenstand 1-0.

Levi slaat een vang 8 en Kayne krijgt vier wijd. Reinhardt slaat vervolgens een prachtige line drive, maar wordt helaas gevangen door de tweede honkman. Deze gooit vervolgens gelijk naar de eerste honkman. Er was niet genoeg tijd voor Kayne om terug op het honk te komen. We gaan (veel te snel) alweer wisselen.
Reinhardt start met twee keer vier wijd. Het gaat niet helemaal lekker met gooien, dus hij wordt gewisseld. Pitcher Jayden mag het gaan proberen. Die krijgt vervolgens gelijk een twee honkslag richting rechtsveld om zijn oren …. Oké, we stonden ook een beetje te slapen in het rechtsveld 😉 Gelukkig worden hierna drie nullen achter elkaar gemaakt. Een prachtig line drive richting derde honk wordt gevangen door Deven, een (wederom) vangbal in het linksveld van Reinhardt en een vangbal midveld van Levi. We gaan weer wisselen. Stand 0-3.

Jayden start met een honkslag en Cayro slaat zelfs een drie honkslag richting midveld. Jayden pakt het eerste punt voor ons deze wedstrijd. Twan is aan slag, de bal schiet door en Cayro steelt naar thuis. Het tweede punt is daar. Twan krijgt vier wijd. Hierna komt er een pitcherwissel aan de kant van HCAW. De nieuwe pitcher start met een strikeout van Santo. Deven en Lorenzo krijgen vervolgens vier wijd en Levi een strikeout. Kayne krijgt ook vier wijd, Twan komt binnen. Reinhardt gaat als laatste uit door een actie 1-3. Inmiddels staat het 3-3. We moeten het dichthouden en in de laatste inning nog punten maken om te winnen.
HCAW start met een honkslag. Hierna gooit Jayden een strikeout. Weer twee honkslagen van HCAW en dan schiet de bal ook nog eens de duckout in. Lopers mogen een honk opschuiven. Mannetje die op het derde honk staat probeert te stelen naar thuis, maar catcher Santo is snel. Mannetje wil terug naar het derde honk, maar de bal is eerder bij derde honkman Deven. Uit! De laatste nul wordt gemaakt door een actie 6-4 (Lorenzo-Cayro) maar HCAW weer wel weer twee runs te scoren. We moeten nog even aan de bak! 5-3.

Helaas lukt het ons niet om deze wedstrijd ook naar ons toe te trekken. Jayden slaat nog een honkslag, maar Cayro gaat uit door een actie 6-3, Twan door een actie 4-3 en Santo door drieslag. Einde wedstrijd, eindstand 5-3. We delen de punten vandaag. Wel twee spannende partijen gezien.

Reinhardt gooit 1 1/3 inning: 2-2-2-0. Jayden gooit 1 2/3 inning: 1-1-6-1.

Volgende week zaterdag om 10.00 uur en 11.30 uur thuis tegen Pirates PH1.

Chantal