HCAW PH1 – Hoofddorp Pioniers PH 1 | 28 september 2019

Het is de hele week al slecht weer. Onze inhaalwedstrijd tegen de Pirates is inmiddels van dinsdag naar donderdag, naar aankomende dinsdag verzet. We gaan er een beetje van uit dat we de dubbel tegen HCAW ook moeten verplaatsen, maar niets is minder waar ….. HCAW speelt op kunstgras en het is zaterdagochtend zowaar droog …..

Wederom vroeg in de auto, om 9.00 uur moeten de boys weer klaar staan voor de warming-up. Het is nog lekker rustig op de weg, dus iedereen komt op tijd op het veld aan.

Om 10.00 uur starten we de eerste wedstrijd tegen het altijd “gezellige” HCAW. De afgelopen twee keren dat we daar op bezoek kwamen, waren er wat issues met scheidsrechters en zeurende moeders op de tribune. We hopen vandaag op een gezelligere sfeer.

Wij beginnen, als uitspelende partij, natuurlijk aan slag. Cayro gaat uit door een actie 4-3. Maurice slaat een honkslag richting midveld. Twan komt door een velderskeuze op het honk. Maurice gaat hierbij uit, actie 1-6. Ook Lorenzo komt door een velderskeuze op het honk, Twan is hierdoor de laatste nul, actie 6. We gaan het veld in.

Startende werper Levi begint met twee wijd en krijgt dan een tweehonkslag om zijn oren. De volgende slagman slaat een hoge bal richting midveld die prima wordt gevangen door Maurice. Hierna een honkslag richting rechtsveld. De eerste loper komt hierop binnen. Het eerste punt is gemaakt. Slagman vier gaat uit door een actie 4-3 (Jayden-Twan) en de vijfde slagman krijgt drieslag. Tussenstand 1-0.

Levi mag deze slagbeurt beginnen, maar gaat helaas met drieslag naar de kant. Kayne slaat een honkslag. Tijdens de slagbeurt van Dylan probeert Kayne naar het tweede honk te stelen, maar dit wordt gezien. Hij gaat uit: caught stealing, actie 2-6. Dylan krijgt vier wijd, maar als daarna Reinhardt ook drieslag krijgt, is de slagbeurt alweer over.

Door een fout 6 (Lorenzo) komt de eerste slagman deze inning op het honk. Hierna wederom een strikeout voor Levi. De slagman hierna slaat een harde bal naar het midveld. Hij komt hierdoor op het eerste honk. Maurice pakt de bal snel op, gooit hem naar korte stop Lorenzo en die gooit hem vervolgens door naar catcher Cayro die de loper naar huis kan uittikken. Prima veldwerk. De laatste nul wordt gemaakt door Levi, wederom een strikeout! Tussenstand 1.0.

We mogen weer aan slag. Jayden probeert weer een keer te bunten. Helaas lukt het hem niet om daarmee op het honk te komen. Hij gaat uit door een actie 1-3. Cayro komt door een halve slag, halve bunt op het eerste honk. Maurice krijgt drie slag en Twan gaat helaas uit door een actie 4-3. Het lijkt een echt pitcher duel te worden. Weinig honkslagen, snelle uitjes.

De eerste slagman deze inning gaat uit door een vang 8 (Maurice) Hierna een honkslag richting linksveld. De derde slagman gaat uit door een vang 9 (Dylan) en de laatste nul wordt gemaakt door Jayden en Twan, actie 4-3. Tussenstand nog steeds 1-0.

We zijn inmiddels in de vierde inning beland en het is onze laatste kans om runs te scoren. Lorenzo gaat uit door een actie 6-3 en Levi en Kayne krijgen beiden drie slag. Jammer maar helaas, deze wedstrijd gaat naar HCAW die met 1-0 winnen.

Levi gooit 3 inningen: 2-0-4-1.

Het is pas kwart voor elf. De eerste wedstrijd heeft maar drie kwartier geduurd! Zo snel hebben we nog nooit een wedstrijd gespeeld. Komt goed uit ook …. Ze voorspellen in de middag regen, dus het zo fijn zijn, als we net voor deze regen klaar zijn.

Een klein half uurtje later starten we met de tweede wedstrijd.

Cayro gaat uit door een actie 1-3 en Dylan krijgt drieslag. Twan komt met vier wijd op het honk en Santo slaat een honkslag richting midveld. Helaas is Deven de laatste nul met drieslag en gaan we alweer wisselen. Het zal toch niet weer zo’n wedstrijd als daarnet worden???

Voor ons is Reinhardt de startende werper, hij gooit op catcher Deven. We beginnen met een vang in het foutgebied door Santo, een FF2. Hierna krijgt de slagman vier wijd. De derde slagman gaat uit door een vang 4 (Twan) en hierna een keurige strikeout van Reinhardt. Tussenstand 0-0.

Levi krijgt vier wijd, maar gaat hierna uit als Kayne de bal in een dubbelspel slaat. Levi gaat uit door een actie 1-6 en Kayne door 6-3. Reinhardt slaat een keurige honkslag, maar helaas is Jayden de laatste nul als hij de bal richting de eerste honkman slaat.

We mogen weer het veld in. Reinhardt start met een strikeout. Hierna gaat de slagman uit door een actie 6-3 (Levi-Cayro) en de laatste nul wordt door Reinhardt zelf gemaakt als hij een line drive vangt. Tussenstand nog steeds 0-0.

Het wordt nu toch echt eens tijd dat er runs gescoord gaan worden, anders gaan we nooit winnen!

We zijn weer bij de kop van de slaglijst. Cayro slaat een honkslag en Dylan en Twan doen hem gewoon na. Cayro kan door de slag van Twan zelfs over de thuisplaat lopen! He he, het eerste punt voor ons is eindelijk gemaakt! Santo gaat uit door een actie 1-3, Dylan komt hier wel op binnen. RBI’tje voor Santo. Deven krijgt vier wijd. Een pitcherwissel aan de kant van HCAW. De nieuwe pitcher geeft Levi ook vier wijd. Dan is Kayne aan de beurt. Kayne heeft een lange slagbeurt … het is inmiddels volle bak, als hij een bal snoeihard het linksveld inramt.! Hij komt hierdoor zelf op het derde honk en slaat Twan, Deven en Levi binnen! GOOD JOB! Reinhardt, die erg goed staat de spelen vandaag, slaat wederom een honkslag en Jayden gaat door een opofferingsstootslag naar de kant, hij brengt daarmee we Reinhardt een honk verder. Helaas is het voor niks geweest, als Cayro de laatste nul is, actie 1-3. We weten gelukkig wel 6 runs te scoren!

Reinhardt start deze derde inning met twee keer vier wijd. De volgende slagman gaat uit door een vang 6 (Levi). Hierna weer een strikeout voor Reinhardt. Met twee nullen worden er nog twee honkslagen geslagen, waar twee lopers op binnen komen. Gelukkig maakt Reinhardt het zelf af door de derde uit te maken met drie slag!Tussenstand 2-6.

De laatste inning, we mogen nog één keertje slaan …. Het is, net als de eerste wedstrijd, spannend!

Dylan slaat een vang 4 en Twan komt met vier wijd op het honk. Santo gaat uit door een actie 1-3 en Deven krijgt helaas drie slag. Een snelle slagbeurt. Dichthouden dan maar!!

Reinhardt heeft fantastisch gegooid, maar mag de wedstrijd helaas niet uitgooien omdat hij 50 ballen heeft gegooid. Jayden mag de wedstrijd closen! Hij heeft maar 11 ballen nodig om de wedstrijd te winnen! Een actie 1-3 (Jayden-Cayro), een actie 4-3 (Twan-Cayro) en een strikeout maken een einde aan deze wedstrijd! Eindstand 2-6!

Er klinkt een mooi “Reinhardt bedankt, Reinhardt bedankt” uit onze duckout. Heerlijk dat de boys elkaar zo motiveren!

Reinhardt gooit 3 inningen: 4-3-2-0. Jayden gooit 1 inning: 1-0-0-0.

Twee spannende potten en we delen, zoals zo vaak tegen HCAW, de punten. Geen gezeur met moeders en scheidsrechters, gewoon twee mooie potten honkbal! Het is spannend in de poule voor de tweede plek. HCAW en wij hebben evenveel punten, maar wij hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Als het droog blijft, spelen wij vanavond de inhaalwedstrijd tegen de Pirates. Laten we die lekker winnen en een voorsprong(etje) nemen op HCAW!

Chantal