Eerste oefenwedstrijd PH2 – PH3 | 13 juni 2020

Eindelijk….

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Na weken van thuiszitten en daarna alleen maar mogen trainen, mochten de Honkbal Pupillen 2 eindelijk weer een wedstrijd spelen. Uiteraard volgens de richtlijnen en dus tegen clubgenoot Honkbal Pupillen 3.

Bailey, Benjamin, Giordy, Jack, Jesper, Jesse, Jurre, Lucas, Ocean en Wessel vormen dit jaar het Honkbal Pupillen 2 team en staan onder leiding van een aantal fanatieke honkbalvaders.

Om 10.00 uur stonden de 9 jongens te trappelen voor hek. Alleen Jesse is vandaag afwezig. Het heeft ’s nachts zo hard geregend dat veld 5 onder water staat, dus is plaats van optreden verschoven naar het beeballveld. Geen probleem, alleen even aanpassen voor de Baseball Moms, die dus niet vanaf het parkeerterrein een glimp van hun jongens kunnen opvangen. De stoeltjes worden gepakt, en na een fijne wandeling over het schelpenpad met teenslippers, wordt er tussen de brandnetels achter hek en ver van het veld een mooi plekje gevonden.

En daar staan de mannen hoor. 17 honkbalmannen met allemaal hetzelfde nieuwe Pioniers shirt aan. Geen flauw idee wie wie is van deze afstand. Zelfs de eigen zoons zijn moeilijk te herkennen. Voordeel van oefenwedstrijden binnen de club is, dat het publiek van de tegenstander net zo gezellig is en ons ook laat gebruik maken van haar verrekijker! Ja, nu weten we wie wie is en kan de wedstrijd beginnen. Honkbal pupillen 2 en 3 spelen dit jaar 2e klasse en voor velen is dit dus de eerste keer dat er zonder coachballen wordt gespeeld. Gewoon lekker zelf vechten voor 3 slag of balen van een 4 wijd. En dus ook aan slag niet meer wachten op een simpele coachbal. Van veraf zien we dat er lekker gegooid, maar ook lekker geslagen wordt en ook het veldwerk verloopt prima. Na elke inning weer even zoeken voor de Baseball Moms waar wie staat, maar de jongens gaan gewoon lekker verder. Na 1,5 uur is de stand onbekend, worden de klapstoeltjes weer opgeruimd en mogen de jongens weer naar huis. In de auto horen we direct weer de mooiste verhalen.

Op naar de volgende oefenwedstrijd. Deze week hard trainen want zaterdag treden de jongens aan tegen Pupillen 1 en zullen dus flink aan de bak moeten.