DVH AH1 – Hoofddorp Pioniers AH2 | 18 mei

Een ongelijke pot honkbal

Het belooft een heerlijke zomerse dag te worden, die afgesloten wordt met Duncan Laurence die het Songfestival gaat winnen (zeggen ze). Op het moment van schrijven is dit nog niet bekend, maar Pioniers moet voor dit alles eerst strijden tegen De Vliegende H……. Maak ervan wat je wilt, maar is toch echt Hollanders. Het wordt een pot waar onze jongens niets van leren. Hoe groot onze jongens ook de slagzone maken om toch maar te kunnen slaan, de pitches zijn zo slecht dat ook daar geen hit uit te slaan valt. Een verslag.

Elke eerste helft van een inning is een martelgang aan beide zijden. DVH gooit amper slag en Pioniers haalt voornamelijk punten door de wijdballen. Weet je wel hoe knap het is om uit al deze wijdballen 3 keer op het honk te komen met een hit en een keer met een veldfout. Dat lukt onze motivator Kay. De meeste punten, maar liefst 5, worden binnen geslagen door Tim die twee doubles slaat. Sem is de enige die vier keer op het eerste honk komt zonder vier wijd. In de derde inning slaat hij een honkslag, maar verder komt hij op het honk door geraakt werper en twee keer dankzij een veldfout. Dan slaat Brian in de eerste inning nog een loeiharde line-drive honkslag naar het midveld. En in de tweede inning weten Beau en Quinten een honkslag te slaan. Verder is het punten scoren met vier wijd. En zoals in de inleiding staat, meer was er echt niet van te maken.

In de verdediging doen wij het een stuk beter. Beau begint met pitchen met Sem die catcht. Beau en ons veld zijn vandaag als een stoomtrein. Even op gang komen en dan lekker door tuffen. We beginnen met vier wijd, een veldfoutje en een geraakt werper. Dat kost ons 2 puntjes, maar dan Bem Bem Bem uit de inning met 3 strike-outs. En de tweede inning, kort maar krachtig. Drie slagmensen, drie strike-outs. Met 13 wijd en 25 slag heeft Beau het heel erg goed gedaan. In de derde inning neemt Rafael het over en Tim gaat catchen. Wat opvalt is dat deze pitcher, ook als het tegenvalt, door blijft gaan. Pitch na Pitch en niet laten merken dat je baalt. Een pokerface is van onschatbare waarde voor een Pitcher. Tot twee keer toe neemt Rafael het eerste honk over van Kay, omdat Kay voor de bal gaat. Met succes, want het zijn twee nullen. Ontzettend knap gedaan.

We winnen uiteindelijk met de schandalige stand van 5-29. Winnen is leuk, maar een pot als vorige week is leuker. Wel heel leuk is dat onze jongens vandaag hun teamtrui kregen, met allemaal hun naam en hun zelf gekozen nummer. Al het geld dat we uitgegeven hebben aan deze trui gaat naar BASEBALL AGAINST CANCER.

2 Juni spelen we tegen Thamen. Kijken of we op ons veld, met een eerlijke scheidsrechter wel van deze club winnen. We zijn er zeker toe in staat……..

Moos & Bo