Dames Pioniers spelen ook in 2017 in de Silver League

Na een Zomerstop van 3 weken mochten de softbal dames van Hoofddorp Pioniers afgelopen zaterdag weer aantreden in de vaderlandse Silver League met als tegenstander het Santpoortse Onze Gezellen.

De Hoofddorpse dames schoten uit de startblokken, Rebecca Berkhout en Demi Erkemeij bereikten beiden met 4 wijd op het honk waarna Keeley van Blaricom een drie honkslag sloeg waarop beide dames konden scoren, van Blaricom kon zelf scoren op een doorgeschoten bal. Niet veel later konden Cheraine Valk en Dionne Cooper scoren op een daverende home-run van Ingemarie Rumai, dit betekende ook direct het einde van de werpster van Onze Gezellen. Op de nieuwe werpster van Onze gezellen scoorde Pioniers nog eenmaal in de 1e inning, Femke Nuijten sloeg een drie honkslag en werd over de thuisplaat gebracht door een honkslag van Berkhout wat na 1 inning een 7-0 voorsprong betekende. In het restant van de wedstrijd bleef Pioniers scoren door onder andere honkslagen van van Blaricom (drie honkslag en een honkslag), Rumai, Iris Strookman en Berkhout. Onze gezellen stelde daar 1 punt tegen over wat na 3 ½ inning een 11-1 eindstand betekende. Werpster Serena Kersten gooide de hele wedstijd voor Pioniers met de cijfers 3-1-5-1.

In de 2e wedstrijd kwam Pioniers in de 2e inning los door 4 maal te scoren op onder andere honklsagen van Susannah Groen, Strookman (twee honkslag) Demi Erkemeij en een home-run van Rebecca Berkhout. Pioniers bleef hierna elke inning scoren, de honkslagen kwamen van van Blaricom, Groen, Megan Erkemeij, Strookman, Berkhout, Rumai (2 honkslag) en Demi Erkemeij (3 honkslag). Werpsters deze wedstrijd waren Eliza van den Oever-Pronk 2 1/3 inning (1-0-5-1) en Keeley van Blaricom 2 2/3 inning (2-0-2).

Pioniers dat afgelopen Winter na het missen van directe promotie hoorde dat het de plaats in de Silver league mocht innemen van het terug getrokken Zwijndrecht is door de resultaten van afgelopen weekend 4 speelrondes voor het einde van de competitie al zeker van lijfsbehoud in de Silver League en zal dus ook in 2017 weer uitkomen op het één na hoogste niveau van Nederland.

Komende zaterdag, 20 september, speelt de Hoofddorpse formatie alweer haar laatste thuis wedstrijden van het seizoen; om 14.00 uur is het Amsterdamse Ban Topa te gast.