Bossche Bollentoernooi | 19 & 20 oktober 2019

Het regent als we aankomen op het Gryphons-complex in Rosmalen. De gravelvelden zijn doorweekt, dus er moet uitgeweken worden naar het gras. Gelukkig hebben de ouders aan vrijwel alles gedacht. Zelfs een partytent om onder te schuilen is mee.

Voor de softbalpupillen zijn twee poules van in totaal 9 teams. Onze meiden zijn ingedeeld in poule 1 en spelen hierdoor de hele dag op hetzelfde veld.

Wanneer onze meiden om 11:45 aan de eerste wedstrijd van de dag moeten gaan beginnen, zijn de weergoden met ons en is het droog.

Wedstrijd 1 Hoofddorp Pioniers PS1 – Gryphons

De meiden starten als thuisploeg en beginnen daarom in het veld. De uitspelende partij is het pupillenteam van de Gryphons.

Joy mag als eerste pitchen. Dit doet ze met verve, want de ene slagbal na de andere vliegt over de plaat.

Terwijl de eerste nul op 1 wordt gemaakt, is de tweede nul is een drieslag uit. De derde nul is een vangbal door Caeley die het derde honk bewaakt. Wissel.

In de eerste slagbeurt is het Kim die het eerste punt kan maken. Met een prachtige tweehonkslag slaat daarna Yenthl Jasmijn binnen.

Door een mooie steal staat Yenthl op 3 en is Jaleesa aan slag. Vol kracht slaat ze Yenthl binnen.

Ook Joy slaat een klapper van een bal. Hierdoor komt Jaleesa binnen.

Alicia is degene die het vijfde punt, Joy, binnenslaat.Dat Alicia zelf de eerste nul op 1 wordt, is niet van belang want het is wissel.

Einde eerste inning: 5-0

Deze veldbeurt is het Jasmijn die pitcht met Zoya als catcher.

De eerste slagvrouw weet de coachbal zo ver op het naastgelegen gravelveld te slaan, dat het een homerun wordt. Wel net aan want Zoya was net een fractie te laat met tikken waardoor de slagvrouw save is op thuis.

De meiden die deze beurt wissel staan, moedigen de dames in het veld vanaf de kant goed aan.

Op een drieslaguit coachbal wordt de eerste nul gescoord.

De tweede nul volgt er meteen achteraan op 1.

De natheid van de ballen speelt Jasmijn wat parten, waardoor de ballen vaak hoger uit haar hand komen dan dat ze wilt. Desondanks probeert de slagvrouw ze te slaan en is ze met drieslaguit de derde nul.

De hieropvolgende slagbeurt is Zoya de eerste slagvrouw van onze dames. Op een coachbal slaat ze een geweldige driehonkslag. Het is dan aan Tessa om haar binnen te slaan. Dit lukt, maar betekent helaas ook dat Tessa zelf sneuvelt op 1.

Caeley is aan slag en ramt de bal het midveld in. Ze komt op 2. Esje slaat zichzelf naar 1, Caeley inmiddels op 3. Ashley aan slag. Met een korte slag slaat ze Caeley binnen, Esje op 3 en zichzelf op 1.

De tweede nul wordt gemaakt wanneer Lisa uitgaat door een vangbal.

Als Shayenne de bal slaat, schiet de bal door bij 1. Ze wordt door coach Marlies doorgestuurd naar twee. Hier is ze even van in de war en glijdt bijna uit. Oeps…….Ze weet echter zonder kleerscheuren twee te bereiken. Ondertussen zijn zowel Esje als Ashley binnen.

Met Shayenne op 3 slaat Kim haar en daarmee het vijfde punt binnen.

Einde tweede inning: 10-1

Yenthl en Lisa staat deze veldbeurt op 1 en 2. Yenthl is in vorm en gooit de eerste slagvrouw met een drieslaguit van de plaat. Terwijl dat uw verslaggeefster kort wordt afgeleid door een overheerlijke honingstroopwafel, gooit Yenthl ondertussen ook even de tweede en de derde nul. Als ik weer opkijk, zijn de dames alweer het veld uit en klaar om te slaan.

Jasmijn opent deze slagbeurt met een hoge bal, die niet gevangen wordt. Yenthl is de volgende aan slag en krijgt alleen maar hoge wijdballen van de pitcher. Dat betekent coachbal van Coach Nick. Op de eerste bal slaat Yenthl zichzelf naar 1.

Wanneer Jaleesa aan slag is, zijn 2 en 3 bezet. Een hoge bal brengt twijfel in het veld en bij onze dames.

Jasmijn is het eerste punt van deze slagbeurt voor onze meiden.

Joy aan slag. Wederom zijn 2 en 3 bezet. Ondanks een mooie slag, wordt Joy haar bal wel gevangen. Yenthl kruipt daarbij door het oog van de naald als zij net op tijd weer op 3 weet terug te keren.

Alicia slaat Yenthl binnen. Door een steal bereikt Alicia twee, dus voor de derde keer 2 en 3 bezet als Zoya aan slag is. Met een beetje mazzel valt de bal uit de handschoen van de tweede honkvrouw. Geen vangbal en dus ook weer een puntje erbij.

Geheel tegen verwachting in moet Tessa met drieslaguit de plaat verlaten.

Laatste aan slag is Caeley. Met de belofte van 5 euro van bonuspapa Joske in het achterhoofd staat ze vol focus aan de plaat. Een hoge bal volgt, geen homerun, geen vangbal maar wel én Zoya én Alicia binnen.

Einde wedstrijd: 15-1

Wedstrijd 2 TWINS – Hoofddorp Pioniers PS1

Na een pauze van een goed uur, is het 14:10 wanneer de meiden en de coaches zich op gaan maken voor wedstrijd nummer 2 van deze dag. Dit keer zijn de TWINS de tegenstanders.

Als uitspelende partij is het Esje die na een krachtige 1,2,3 Let’s hit aan de plaat verschijnt.

Ondanks de strakke ballen die de pitcher bij het ingooien liet zien, zijn de eerste twee ballen wijd en is het coachbal. De slagbal die volgt is net niet hard genoeg en Esje sneuvelt op 1. Eerste nul.

Ashley aan slag. Ze weet zichzelf op 1 te krijgen. Na een steal staat ze al, voordat Lisa nog maar 1 bal kan slaan, op 2.

De bal die Lisa het veld intikt, komt bijna recht in de handschoen van de tweede honkvrouw en maakt haar een makkelijke prooi op 1. Tweede nul. Met een goede poging op een slag, is Shayenne de derde nul met een drieslaguit. Wissel.

Als eerste pitcher deze wedstrijd bijt Ashley het spits af. Kim is hierbij de aangewezen catcher.

De eerste ballen zijn strak en slag. ‘Lekker bezig, Ashley!’ klinkt het dan ook luidkeels uit de kelen van de ouders.

Binnen korte tijd is dan ook de eerste nul een feit met een drieslaguit.

Bij de tweede slagvrouw ontstaat er wat verwarring of iets een foutbal is of niet. Uiteindelijk gaat het spel door. Op twee is de loper van de Twins door een sliding net aan veilig.

Ashley blijft goed gooien.

De scheids deze wedstrijd is nog een vrij jonge jongen en lijkt ook redelijk onervaren. Hij twijfelt vaak bij beslissingen die er genomen moeten worden. Helaas tot nog toe in nadeel van onze meiden. Maar goed iedereen moet het leren.

De tweede nul wordt op 1 gemaakt en in dezelfde actie bijna ook de derde op thuis, als Kim de loopster ook getikt zou hebben. Dit laatste vergeet ze in de hitte van de strijd, waardoor de derde nul nog even uitblijft. De meiden gaan verder om die laatste zsm te maken. In lijn met de rest van de inning, is het ook nu weer Ashley die een drieslaguit gooit en is het wissel.

Einde eerste inning: 2-0

Kim is de eerste slagvrouw van de tweede inning. Met haar alombekende energie slaat ze een mooie honkslag. Terwijl Jasmijn aan slag is, steelt Kim het ene na het andere honk.

Als coach Nick de ballen gaat gooien, slaat Jasmijn de bal richting twee en kan met een doorgeschoten bal op 1 door. Kim is inmiddels binnen.

De eerste bal die Yenthl aangeboden krijgt is een slagbal. Deze verrast Yenthl waardoor ze zichzelf op scherp zet. Niet veel later slaat ze een bal van Coach Nick weg en krijgt Jasmijn de kans om te scoren. Wanneer Jaleesa daarna aan slag komt, kan Yenthl ook zelf een punt binnenhalen.

Dan komt Joy aan slag. Ze tikt de bal zover in het outfield dat Jaleesa heel makkelijk een punt maakt. Terwijl de meiden én de ouders Joy thuis aan het schreeuwen zijn, lijkt het even of Joy haar moment blijft steken op een driehonkslag. Niets is minder waar wanneer de aangooi vanuit het veld naar de catcher niet strak blijkt te zijn. Joy wordt door Nick direct doorgestuurd naar thuis en de eerste homerun is een feit! Go Joy!

Wissel

Tessa en Caeley op 1 en 2. Caeley werkt hard om de ballen te stoppen. Samen met Tessa en de coach is de eerste nul snel een feit, drieslaguit.

Ook de tweede nul is een snelle als Jasmijn de geslagen bal vol souplesse naar Kim op 1 gooit.

Niet veel later is het wederom een drieslaguit en is de derde nul een feit.

Einde tweede inning: 2-5

In deze slagbeurt probeert Alicia de eerste slagbal van de pitcher weg te rammen maar is net te laat. Ook bij de eerste bal van Coach Nick is de swing net te traag. Maar drie keer is scheepsrecht en uiteindelijk bereikt Alicia tweede honk.

Als Zoya aan slag is, is ze erop gebrand om de bal met huid en haar op te vreten. Dit doet ze dan ook met succes en slaat een snoeiharde bal naar twee. Hierdoor komt ze zelf op 1 en Alicia binnen.

Wanneer Tessa de bal van de pitcher op haar voet krijgt, is er even wat verwarring over de te volgen regel. Het is een coachbal. Net als Alicia en Zoya, slaat Tessa een krachtbal naar twee en zichzelf naar 1.

Zoya staat op drie als Caeley aan slag is. Wanneer ze een bal krijgt van coach Nick geeft ze hem zo’n enorme knal dat hij aan de andere kant van het veld bijna tegen het hek belandt. Wat een prachtbal! Tweede homerun van de wedstrijd en in totaal 3 punten binnen.

Wanneer Ashley aan slag is, wordt de wedstrijd afgebroken omdat de zestig minuten speeltijd om is. Hierdoor telt de laatste slagbeurt niet mee.

Einde wedstrijd: 2-5 (anders 2-9)

Wedstrijd 3 Hoofddorp Pioniers PS1 – The Cardinals

16:45 Na nog steeds een droge en hele gezellige middag, is het tijd voor de laatste wedstrijd van vandaag. Tegenstander is het team van The Cardinals, die we nog kennen van het toernooi aan het begin van dit seizoen. Terwijl onze meiden nog toegesproken worden door coach Marlies, danst de tegenstander de Macarena, die uit de speaker van onze eigen huisDJ Denis klinkt. De dames spelen deze wedstrijd thuis, dus starten in het veld.

Joy start als pitcher met Esje als catcher. Shayenne blijft deze wedstrijd op de bank. Tijdens de pauze besloot zij namelijk net even te hard met een paal te knuffelen. Resultaat een flinke bult op haar voorhoofd.

De eerste geslagen bal is een hoge, welke niet gevangen wordt door Kim en Caeley, vanwege een miscommunicatie.

Niet lang daarna worden zowel de eerste als de tweede nul perfect gemaakt op 1.

Joy weet haar niveau van haar vorige pitchbeurt te evenaren. De mooie ballen vliegen over de plaat. Vanuit het outfield wordt door Kim en Caeley goed aangemoedigd.

De tegenstander is er echter eentje om niet te onderschatten. De eerste punten zijn aan hun kant inmiddels binnen.

Ondanks goede pogingen van de meiden om de derde nul te maken, is het dit keer wissel omdat er 5 punten door de tegenpartij zijn gescoord.

Onze beurt om de stand gelijk te trekken.

Ashley start aan de plaat. Een goede honkslag brengt haar op 1.

Lisa aan slag en tot de verbazing van uw verslaggeefster staat Shayenne in te slaan. Deze bikkel kiest er dus voor om ondanks de nadelige lantaarnpaalknuffel toch deel te nemen. Super!

Nadat Lisa een prachtige honkslag slaat, kan Ashley na een doorgeschoten bal, een punt scoren.

Shayenne laat even zien uit wat voor hout ze gesneden is en besluit op eigen inzicht naar twee te gaan. En Save!

Ondanks haar snelheid komt Kim net iets te kort op 1. Eerste nul.

Jasmijn slaat Shayenne binnen, waarbij zij zelf op 1 komt.

Wanneer Yenthl zichzelf naar 1 slaat, schiet de bal door en kan ze door naar twee. Jasmijn is inmiddels aangekomen op 3.

De coaches lijken te hebben besloten om het stelen wat uit te breiden, want ook bij niet doorgeschoten ballen rennen de dames zich suf om het volgende honk te bereiken. Joy slaat een prachtbal en daarmee Jaleesa en Yenthl binnen. Bijna heeft Joy zelfs haar tweede homerun van het toernooi te pakken, maar het blijft helaas bij bijna, want de bal bereikt de catcher net op tijd en tikt Joy uit op thuis.

Einde eerste inning: 5-5

Met Jasmijn op de pitcherplaat start de tweede inning van deze spannende wedstrijd. Catcher deze keer is Zoya. Het niveau waar Joy mee begonnen is, zet Jasmijn door en de eerste slagvrouw sneuvelt met een drieslaguit. De tweede nul wordt gemaakt door een hele strakke actie tussen Jasmijn en Caeley, die deze keer 1 bewaakt.

De derde nul is een even strakke actie tussen Lisa en Caeley. Wissel.

De slagbeurt wordt geopend door een mooie eerste honkslag van Zoya.

Tessa is helaas de eerste die sneuvelt door een vangbal.

Volgende aan slag is Caeley. Haar wordt de belofte gedaan dat ze dit keer 10 euro krijgt voor een homerun. Dat laat deze dame zich geen twee keer zeggen en ramt de bal weer net zo hard weg als bij de vorige wedstrijd. Onder luid gejuich is haar tweede home-run is een feit.

Twee punten erbij omdat ook Zoya met Caeley haar homerun een punt kan scoren.

Ashley slaat een goede eerste honkslag waarbij ze met een doorgeschoten bal naar twee kan en de inmiddels op de honken staande Esje door naar huis.

Lisa aan slag. Ze sneuvelt onder een dubieuze drieslaguit, maar de scheids bepaald.

Shayenne start iets te enthousiast aan haar slagbeurt en probeert de eerste bal te slaan, die eigenlijk wijd is. Als ze uiteindelijk de bal wel het veld in slaat, is de bal te hoog en te mooi voor de tegenpartij om hem niet te vangen.

Drie nullen, wissel, einde tweede inning: 10-5

De derde inning start met een hele mooie vangbal van pitcher Yenthl.

De tweede nul is er ook 1 van haar hand met een drieslaguit.

Yenthl handhaaft haar hoge niveau perfect, want ook de volgende is een drieslaguit.

Omwille van de tijd en omdat wij toch al voorstaan, wordt in onderling overleg door de coaches besloten de gelijkmakende slagbeurt van deze inning niet te spelen.

Eindstand: 10-5

Wat een geweldige eerste dag van dit feest van een toernooi. Alledrie de wedstrijden hebben de meiden weten te winnen. Nu is het dan ook tijd voor ontspanning. Wat inhoudt eten en feesten in de disco. Morgen dag 2. Met hopelijk een herhaling van de prestaties van vandaag. Voor nu een fijne avond en tot morgen!

Zondag 20-10-2019

Het is droog en waterkoud als de meiden bij de Gryphons op de club verschijnen.

De wat kleine oogjes, bij zowel meiden als ouders, verraden dat ondanks dat iedereen weer een goed humeur heeft, het heel gezellig was gisteravond

Wedstrijd 4 Blue Birds – Hoofddorp Pioniers PS1

Om 10:49 is het tijd voor de laatste wedstrijd van de poule-fase. Wij zijn deze wedstrijd de uitpartij. In plaats van een vrijwillige scheids, hebben we nu zelfs een officiële scheidsrechter (alias referee of ref) met alle bijbehorende officiële gebaren. Dit zeer ter vermaak ook van ons ouders, die langs de kant van de lijn staan te smullen van de manier waarop deze man de wedstrijd in goede banen leidt.

Deze wedstrijd zijn wij de uitspelende partij. Kim start aan de plaat, maar is met drieslaguit de eerste nul. Jasmijn slaat een honkslag en mag 1 honk door van de ref ivm een doorgeschoten bal.

Yenthl wordt de tweede nul door een vangbal.

Jaleesa aan slag. Jasmijn nu op 3.

Net als Kim is het voor Jaleesa drieslaguit. Dit betekent derde nul en wissel.

Wanneer Jasmijn Jaleesa ziet zegt ze bemoedigd: ‘Goed geprobeerd. Maakt niet uit.’ Wat lief!

Ashley – Kim zijn de eerste 1-2 combi. Ashley heeft een warme arm en start met een paar hele strakke ballen. De eerste nul volgt dan ook snel op 1.

Ook Kim is in vorm en is erg goed bij de ballen, die net niet recht over de plaat gaan.

Terwijl dat de wedstrijd verder gaat, valt het me op dat het publiek wat naar de wedstrijd kijkt, groeiende is. Als ik dan ook even rondkijk naar wie er allemaal naar onder andere onze meiden aan het kijken is, is het leuk om hierin ook veel gezichten van zowel ouders als speelsters van ons softbal-aspirantenteam te zien.

Op het veld hebben inmiddels de tweede en de derde nul zich ook voltrokken, beide een drieslaguit.

Einde eerste inning: 0-0

Joy aan slag aan het begin van de tweede inning. Ondanks een mooie slag, gaat ze uit op 1.

Alicia, die haar opvolgt, treft hetzelfde lot.

Zoya slaat een knoepert van een bal, maar dit doet ze zo goed dat hij recht in de handschoen van het linksveld valt. Derde nul. Wissel

Op de pitcherplaat Tessa met Esje als catcher. Tessa begint wat vertwijfeld. Alsof ze nog even moet wennen aan dat het nu aan haar is. Maar ze herpakt zich snel en gooit met elke bal beter.

De eerste nul is een drieslaguit op coachballen.

De tweede nul wordt gemakkelijk door Alicia gemaakt op 1.

Wanneer er een hoge bal op de grond komt als foutbal, wordt Esje nog even ‘streng’ door haar vader toegesproken. ‘Duiken, Esje, duiken.’ Waarop door Ilse, mama van Jasmijn, gereageerd wordt: ‘Papa doet het nog 1 keer voor.’ Gelach klinkt alom, ook vanuit de vader van Esje.

Inmiddels heeft Tessa dusdanig de smaak te pakken dat de laatste nul ook een drieslaguit is, nu van haar eigen hand.

Einde tweede inning: 0-0

Na haar pitchbeurt mag Tessa meteen door als slagvrouw aan het begin van deze derde inning.

Een korte bal wordt haar fataal op 1. Eerste nul.

Als Caeley aan slag staat, wordt meteen gehoopt dat ze mogelijk haar twee homeruns van gisteren uit kan breiden met een derde. Zou haar dit lukken? Het antwoord op deze vraag laat niet lang op zich wachten. Prachtig aan de binnenkant langs de lijn van het linksveld ramt ze de bal weg. Homerun 3 is een feit!

Ook Esje is gretig naar een goede slagbeurt en slaat een ferme honkslag.

Ashley wordt de tweede nul op 1.

Esje staat op 2.

Lisa slaat een mooie bal het midveld in, waardoor Esje binnenkomt.

Shayenne tikt een korte bal en komt op 1.

Op dat moment stuurt Coach Nick Lisa naar huis, waardoor enige verwarring bij de tegenpartij ontstaat. Lisa binnen en een puntje erbij.

Kim vormt niet vlak daarna helaas de derde nul, wanneer ze uitgaat op 1.

Wissel.

De laatste veldbeurt van deze wedstrijd zijn Joy en Zoya het dynamische duo op 1 en 2.

De eerste bal die Joy gooit is een prachtige slagbal.  De ballen erna zijn elke keer net naast.

Als de slagvrouw de coachbal recht in Joy haar handschoen slaat, is ze even beduusd, laat hem vallen maar is helder genoeg om hem meteen naar 1 te gooien. Mooie eerste nul.

Ook de tweede nul wordt door een strakke actie op 1 gemaakt.

De meiden zijn goed in vorm met mooie acties en strakke ballen.

Ashley demonstreert dit nog even door kalm en beslist de derde nul te maken met een prachtvangbal.

Einde wedstrijd: 0-3

Deze laatste wedstrijd is zeker geen makkelijke overwinning voor de meiden. De Blue Birds is een team wiens niveau zeker gelijkwaardig is aan dat van onze meiden.

Tijdens de pauze die volgt, spelen de aspiranten een wedstrijd. Zowel wij ouders als de meiden kijken met spanning naar hoe zij het doen. Een hele mooie spelsituatie ontstaan wanneer Pioniers-aspirant Sara de slagbeurt begint door de positie voor een stootslag in te nemen, maar uiteindelijk de bal ver in het outfield slaat en daarmee een homerun op haar naam schrijft.

De tegenstander is het team van de Gryphons.

Op het moment dat we staan te kijken is het 5-0 voor onze aspiranten en is het de gelijkmakende slagbeurt. Onze aspiranten staan in het veld. De eerste nul heeft uw verslaggeefster helaas gemist, maar de tweede nul wordt door een mooie actie op 1 gemaakt. Evenals de derde nul.

Wissel.

Bij de hieropvolgende slagbeurt voor de aspiranten, sneuvelt de eerste slagvrouw op een drieslaguit. Wat opvalt is het niveauverschil tussen deze dames en die van onze pupillen. Als ik het vergelijk met de niveau’s van mijn eigen speeltijd, lijkt dit meer op het niveau van wat toen bij de Junioren te zien was. Prachtig om naar te kijken, maar ook wel duidelijk dat de ‘kloof’ in niveau tussen onze pupillen-meiden die op de leeftijd beginnen te komen om door te stromen naar deze speelklasse en het niveau wat deze aspiranten nu hebben nog behoorlijk groot is.

Terwijl ik dit schrijf, krijgt Elyke een prachtige bal van de pitcher van de Gryphons aangeboden. Zij slaat deze ver het outfield in waardoor de tweede homerun voor de Pioniersdames een feit is.

Op het moment dat Britt aan slag staat, is de ref vergeten zijn teller goed te zetten en geeft haar te vroeg uit. Gelukkig merkt hij dit zelf op en heeft daarmee de lachers op zijn hand. Uiteindelijk slaat Britt een prachtige honkslag.

Terwijl de wedstrijd nog in volle gang is, is het voor uw verslaggeefster tijd om even de innerlijke mens te verzorgen. Als ik straks bij u terugkom, is het tijd voor de afrondende wedstrijden van dit toernooi.

Afsluitende wedstrijd 1: Nummer 1 poule1 – Beste nummer 2

Het is 13:11. Over enkele minuten zal de eerste wedstrijd van de afsluitende fase starten. Onze dames zijn eerste geworden in hun poule en spelen daardoor tegen de beste nummer 2 van de twee poules tezamen. Wie dat is? Nog geen idee maar de meiden staan al flink in te gooien. Aan de kant staat Caeley zich klaar te maken om te starten als catcher.

Op het moment dat de meiden bijna klaar zijn met de warming up, komt de tegenstander over het veld aangelopen. Het zijn de Blue Birds, waar we ook de laatste wedstrijd van de poulefase tegen hebben gespeeld.

Het weer is inmiddels nat geworden, druppels vallen uit de lucht. Onze meiden zijn de thuisspelende ploeg en starten in het veld. Zoals gezegd is Caeley catcher. Haar vaste buddy Jasmijn heeft de eer de wedstrijd als pitcher te mogen beginnen.

Net als de vorige wedstrijd is er een officiële ref die het geheel in goede banen zal leiden.

Na een wat weifelende eerste bal gooit Jasmijn een paar prachtige slagballen.

Al snel is de eerste nul is een feit.

De tweede slagvrouw slaat de bal het linksveld in, waar een oplettende Zoya de bal netjes op twee het innfield in brengt.

Het begrip dreigen blijkt in de situatie die hierna ontstaat Caeley niet onbekend en ze weet de loopster op twee te houden.

Ook de tweede nul wordt op de plaat gemaakt met een drieslaguit.

Het tegenhouden van een eerste punt voor de tegenstander lukt net niet, maar de meiden doen hun best.

Bij de slagvrouw die vervolgens aan slag is, heeft haar eigen coach wat moeite haar de juiste ballen aan te gooien. Uiteindelijk lukt het een goede bal aan te gooien en slaat ze zichzelf naar 1.

Al jagend naar de derde nul is het Alicia die hen de laatste nul op 1 bezorgd.

Wissel.

Waar de meiden voor de wedstrijd nog door de coaches gemaand worden een pitstop te houden, is dat iets wat wij ouders zelf nog wel eens vergeten te doen. Resultaat is dat uw verslaggeefster een stukje van de wedstrijd mist. Wanneer ik terugkom, is Caeley aan slag.

Op dat moment zijn er 3 punten binnen en staan Alicia en Zoya op 3 en 2. Onder luid aanmoedigen ramt Caeley de bal weer ver het outfield in. De tegenstander is hier dit keer echter op bedacht. De bal kan sneller het innfield in gebracht worden dan bij de vorige wedstrijd tegen de Blue Birds. Alicia en Zoya weten thuis te bereiken, maar Caeley sneuvelt een paar meter voor de thuisplaat, waar ze uitgetikt wordt door de catcher.

Einde eerste inning: 5-3

Bij de volgende veldbeurt is het Yenthl die pitcht en Lisa die catcht. De meiden lijken het outfield goed dicht te houden, maar het proberen tegen te houden van steals is toch nog iets om aan te werken. Eerste nul is een drieslaguit van Yenthl zelf.

Ze lijkt de slag te pakken, want ook de tweede nul is van haar hand.

De laatste nul is een herhaling van zetten, al is het nu met lichte hulp van een paar coachballen.

Wissel.

Esje aan slag. Een korte bal wordt makkelijk naar 1 gegooid. Eerste nul.

Ashley is de volgende. Ook zij komt niet ver omdat haar bal gevangen wordt.

Als Lisa aan slag staat, wordt de bal tegen haar been gegooid. Dit betekent coachbal. Na een aantal verwoede pogingen de bal het veld in te slaan, lukt haar dit niet en is zij de derde nul.

Einde tweede inning: 5-4

Op 1 en 2 dit keer Ashley en Kim.

Over het geheel genomen spelen de meiden iets onder niveau. Dit is met name ook te merken aan de ouders die af en toe een licht geergerde ‘Kom op nou!’ en ‘Wordt wakker! ten gehore brengen.

Maar met de regen en dat ze al een aantal wedstrijden gespeeld hebben in het achterhoofd is het ook niet zo gek dat het wat minder gaat. Dit weten wij ouders ook, alleen is het de passie die ook wij hebben voor het spel dat maakt dat we onze meiden soms wel vooruit zouden willen duwen of de bal in hun handschoen zouden willen sturen met onze ogen.

Met luide stem laat Kim weten dat de eerste nul is gemaakt.

Ook Ashley vindt weer wat energie en begint mooie slagballen te laten zien.

De eerstvolgende slagbal weet zich slinks langs de handschoenen te wurmen, waardoor een punt bij de tegenstander gescoord kan worden.Direct daarna wordt de tweede nul op 1 gemaakt.

De laatste nul is een drieslaguit.

Wissel.

Als Shayenne aan slag is, staan we 1 punt achter. De spanning is te voelen.

Op het moment dat Shayenne een prachtactie uithaalt door, zonder dat iemand het doorheeft, door te rennen naar 2, is het tijd om te stoppen. Hierdoor telt de laatst volledige inning en hebben we gewonnen met 5-4.

Iets met oog en naald voor onze meiden, maar sneu voor de Blue Birds.

Wedstrijd 2: Nummer 1 Poule 2 – Nummer 1 Poule 1

De laatste wedstrijd van het toernooi spelen de meiden tegen HCAW Zuidvogels. Zij zijn de nummer 1 van poule 2. Het valt op dat de meiden van dit team allemaal aardig van lengte zijn ten opzichte van die van ons. Deze wedstrijd zijn wij de uitspelende partij, dus beginnen met slaan.

Kim mag als eerste. Ondanks een prachtige slag, gaat Kim uit op 1.

Jasmijn is de volgende aan de plaat. Ze baalde al dat ze een paar keer niet kon slaan omdat er gewisseld moest worden en nu moet ze helaas met een drieslaguit de plaat weer verlaten.

Yenthl weet met een mooie slag 1 te bereiken. Tot een punt gaat het helaas niet komen, want Jaleesa sneuvelt net als Jasmijn op de plaat. Derde nul, wissel.

De zwoele klanken die uit de speaker van Dj Denis komen blijven tijdens het wisselen, blijven ook de ref niet onopgemerkt. Ze kan dan ook niet laten wat dancemoves van haarzelf te laten zien.

Met Tessa op positie 1 en Esje op positie 2 vangt de veldbeurt aan. Een hoge bal belandt tussen Kim en Shayenne op de grond. Net geen eerste nul.

Wanneer een bal het midveld in gaat, lukt het de meiden de loopster op 1 te houden, maar de andere loopster die op 2 stond weet binnen te komen.

De hierop volgende acties laten zien dat de meiden van HCAW net even meer ervaring en fysieke kracht lijken te hebben dan onze meiden. Wat op zich ook voor onze meiden een keer goed is, want hier leren ze weer van.

Vlak voor de wissel ramt 1 van de HCAW-meiden de bal langs de lijn.  Hoewel er verwoede pogingen worden gedaan, is de homerun die hieruit volgt niet te stoppen.

Einde eerste inning: 6 – 0

Als Joy aan slag staat, krijgt ze hard een bal op haar enkel. Bikkel als ze is, blijft ze staan, maar moet zonder zich op de bal te kunnen wreken met drieslag weer naar binnen.

Alicia heeft ook pech met een drieslaguit en als Zoya een hoge harde bal slaat, wordt deze ondanks miscommunicatie bij de tegenpartij toch gevangen. Wederom zonder punten is het wissel.

Ook qua weer hebben we minder mazzel, want de regen die bij de vorige wedstrijd is gestart, is hardnekkig en houdt nog steeds aan. Gelukkig niet met bakken uit de lucht, maar genoeg om oncomfortabel van te worden.

De tweede veldbeurt begint met een prachtige actie van Jasmijn (1) naar Kim (3). Eerste nul.

Het is leuk om te merken dat bij deze wedstrijd de ouders van de honkbalpupillen zich bij ons hebben gevoegd en de meiden net zo hard aanmoedigen als wij.

Zoya doet het goed als catcher en laat weinig ballen door.

Wel is het duidelijk niet de wedstrijd van onze meiden. Voor het eerst dit seizoen spelen ze tegen een team waarin ze echt hun meerdere moeten herkennen.

Alhoewel onze meiden hun best blijven doen en hun tanden in de wedstrijd zetten, wil het allemaal net niet. Met een tweede homerun om hun oren, brengt dit de stand nu op 12-0 en is het einde tweede inning.

Tessa bijt het spits af in de derde inning. Een mooie slag brengt haar op 1.

Als Caeley aan slag komt, wordt ze flink aangemoedigd door haar teammaatjes. Ze raakt de bal net niet helemaal lekker en sneuvelt door een vangbal.

Esje slaat een prachtbal en het lukt om hiermee Tessa thuis te brengen. Eerste punt binnen!

Ashley tikt Esje binnen maar weet niet op tijd 1 te bereiken. Tweede nul.

De derde nul wordt Lisa met een drieslaguit. Wissel.

Joy is deze veldbeurt pitcher met Caeley als catcher. Het niveau van Jasmijn haar ballen is goed. Ze nodigen uit tot slaan, waarbij het soms lijkt alsof de tegenpartij meer tennis wilt spelen dan softbal. Eerste nul is een drieslaguit.

De tweede komt voort uit een mooie actie van Joy op Alicia.

De laatste nul van de wedstrijd wordt gemaakt door Esje met een mooie vangbal.

Einde wedstrijd: 13-2

De eerste wedstrijd die de meiden dit seizoen hebben verloren ondanks dat ze echt wel goed gespeeld hebben.

Met het einde van deze laatste wedstrijd begint het lange wachten tot de prijsuitreiking. In de tussentijd kunnen wij mooi de gelegenheid nemen om even coaches Nick en Marlies in het zonnetje te zetten. Wat een geweldige combi van passie, geduld, consequentheid en enthousiasme komen van die twee. Het is mede dankzij hun inzet is het mogelijk om het beste uit de meiden te halen op een goede manier.

Iedereen heeft het naar zijn zin. De uren tot aan de prijsuitreiking vliegen dan ook voorbij alsof het niets is.

Om 17:45 zijn alle wedstrijden gespeeld, zijn de punten op geteld en worden alle teams naar buiten gevraagd. Als eerste begint men met het uitreiken van de Beste Scheidsrechter-Award. Deze gaat naar de twee vrijwillige scheidsrechters die afgelopen zaterdag een vertwijfelend acte de pressante hebben gegeven bij onze meiden. Er kan veel over ze gezegd worden, maar ze waren er, ook in de regen, dus daarom verdiende prijs.

De volgende categorie is de prijsuitreiking van de Softbal Aspiranten. Al eerder in dit artikel heb ik ter sprake gebracht wat het niveau is van onze Pioniers Aspirantenmeiden. Dat dit hoog is, wordt ook nu weer duidelijk wanneer zij eerste geworden blijken te zijn in hun toernooicompetitie. Zowel de honk- als softbalteams juichen alsof zij het zelf zijn. Chapeau, dames!

En dan is het grote moment daar voor onze softbalpupillen. De prijsuitreiking van de softbal pupillenklasse. Eerste zijn we niet geworden, maar de vraag is of we tweede of derde zijn.

Langzaam maar zeker gaan de prijzen omhoog, zesde, vijfde, vierde….

Wanneer door de luidsprekers klinkt dat de Blue Birds derde zijn geworden, is het feest.

‘En dan nu, op de tweede plaats: HOOFDDORP PIONIERS!!!

WWWHHHHOOOOOO!!! klinkt het van alle kanten. Wat zijn we trots!

Het zijn onze slagvrouw van het toernooi Caeley en nieuwkomer Shayenne die naar beneden mogen om de prijs namens het team in ontvangst te nemen.

Met deze ceremonie komt er een einde aan weer een geweldig weekend in Rosmalen.

Grote dank aan de Gryphons en de organisatie.

Ook grote dank aan de ouders van onze meiden die iedereen zonder problemen van alles weten te voorzien, zoals drinken, eten en het bedankje voor de coaches.

Met een goed gevoel sluit ik ook hiermee het seizoen af als verslaggeefster.

Ik hoop dat u genoten heeft van de wedstrijdverslagen en dit toernooiverslag.

Voor nu wens ik u een fijne dag en hopelijk tot volgend seizoen.

Van uw verslaggeefster,

Dorien Laenen.