Ban Topa PH1 – Pioniers PH4 | 07 april 2019

Succesvol debuut van Pupillen 4

Voor de jongens van Pupillen 4 is het spannend. Op 7 april de eerste competitiewedstrijd na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan bij de Beeball. De eerste wedstrijd is uit bij Ban Topa. Deze honkbalclub heeft tegenslagen gekend. Begin 2017 moesten ze het sportterrein De Toekomst verlaten. Dit jaar hebben ze een plek gevonden op het Bijlmer Sportpark, waar wij te gast waren.

Na een gezonde warming up, begon om 10:30 de wedstrijd. Voorzichtig werden een paar honken bezet. Met één uit, wist de vierde slagman zijn teamgenoot binnen te slaan, waardoor de score werd geopend. Een paar minuten later was het feest, toen met een voltreffer een homerun werd geslagen. Hiermee kwamen de Pioniers op 4 punten. De tweede helft van de eerste inning was een zeer mooie start voor onze pitcher. Met zijn worpen, wist hij de slagmannen te verleiden, maar slaagden er niet in om de bal het veld in te slaan. De stand na de eerste inning was 0-4. Een prima opening van het seizoen.

De tweede inning was ook prima voor onze jongens. Met 5 punten moesten wij onze inning stoppen en wederom kreeg Ban Topa 3 uit door 3 maal slag. Tussenstand op dit moment 0-9.

Tot nu toe was het grote verschil te vinden in het pitchwerk van beide teams. Afgesproken was dat na deze inningen doorgegaan zou worden met enkel coachballen. De derde inning haalden onze jongens 2 punten binnen. De slagbeurt van Ban Topa was helaas niet waarop zij zelf hadden gehoopt. Twee keer slag uit. De keer dat de bal wel het veld in werd geslagen, reageerden de Pioniers alert. Met een mooie aangooi op het eerste honk, werd ook deze speler direct naar de bank gewezen. Het geluk was niet aan de zijde van Ban Topa.

Er was nog tijd voor de start van een 4e inning. Deze werd door de Pioniers met een fraaie homerun geopend. De eerste helft van deze inning werd weer gesloten met 5 punten. Op dat moment was de stand 0-16. De laatste slagbeurt was voor Ban Topa. Het geluk kwam terug bij Ban Topa. 4 spelers wisten punten te scoren, waardoor de eindstand 4-16 is geworden.

Al met al een goede eerste wedstrijd voor het debuterende team. Doordat Thamen met een iets betere score heeft gewonnen dit weekend, bezetten onze jongens op dit moment de tweede positie van het klassement. Het seizoen is nog lang. Er kan nog van alles gebeuren. Eén ding is zeker; we gaan zeker genieten van deze jongens!

André Arnaud de Calavon