Verloren en toch gewonnen!

Dankzij onze activiteiten commissie hadden onze jongens van vrijdag op zaterdag een heerlijk, toch wel verregend jeugdweekend op het complex van Hoofdorp. Vandaag echter weer aan de bak tegen de koploper, het gevreesde Badhoevedorp. Met ruim 100 punten verschil hoort dit team thuis in de eerste klasse. Maar met twee spelers die dispensatie hebben gekregen, was dat niet toegestaan. Ons stond dus wat te wachten. Achteraf bleek dat wij totaal niet onder doen voor dit team. Een verslag.

Deze wedstrijd missen we Brian, Mike en Beau. De laatste is ziek thuisgekomen van het jeugdweekend. Beterschap man. En Brian, Top man dat je erbij bent, ondanks je blessure aan je heup. In plaats van deze toppers, hebben we sterke mannen van ons pupillen 1 team. Santo en Dylan laten zien dat ze niet voor niets eerste klasse spelen. En toppertje Jayden is onze Batboy. Staat hij naast Brian dan is het verschil in lengte hilarisch. Bij deze bedankt heren voor jullie inzet!

Tim is onze catcher voor de eerste 4 innings en Sem, die geblesseerd is aan zijn hamstring, catcht de laatste twee.

Onze pitchers zijn startende werper Ivan en closer Levy.

Hun werpcijfers: Strike-outs – Base on Balls – Hits – Errors

Ivan over 4 innings: 6 – 1 – 1 – 4 Aantal Ballen: 24 wijd en 37 slag.

Levy over 2 innings: 0 – 0 – 0 – 1 Aantal Ballen: 6 wijd en 11 slag

We hebben maar liefst 7 innings gespeeld. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt in deze competitie. Maar ja, aan beide kanten snel uit de inning, dan blijf je lekker spelen. En het weer knapte ook nog op, dus waarom niet.

In de eerste inning een honkslag voor Twan en Ivan. Beiden geslagen in het midveld. Lekker heren. Een mislukte pick-off op het eerste honk, waar Ivan terug duikt. De bal gaat er overheen en Twan en Ivan schuiven een honk op. Quinten krijgt vier wijd en alle honken zijn bezet. Helaas lukt het ons niet te scoren. Het begint te regenen als Ivan moet pitchen, maar desondanks een korte inning, dankzij twee strike-outs en een lekkere vangbal van Matthijs op korte stop (F6). Als we doorgaan naar de volgende inning is het weer opgeklaard en zo blijft het.

Aan slag raken we verder best zo nu en dan de bal, maar het veld van Badhoevedorp is sterk. We hebben dan pas in de zevende inning weer een honkslag. Kay slaat een double over de linksvelder heen die op zijn nummer wordt gezet, omdat hij totaal niet oplet. Hij moet rennen naar die bal. Helaas blijft dit punt achter op de honken. Zonde. Weer terug naar ons veld.

Ons veld is in de tweede en derde inning niet geconcentreerd. Ondanks twee veldfouten komen we de tweede inning gelukkig uit zonder kleerscheuren. Een scherpe actie van tweede honkman Twan naar eerste honkman Kay (4-3), een strike-out en dan…. Met 3 wijd achter elkaar, komt Ivan terug tot volle bak. Dan nog een foutbal en dan een hoge bal…. Wat volgt is de schitterende vangbal van pupil Santo op het derde honk (F5). Deze hoge bal is een pittige, maar Santo blijft koel. Een waardevolle nul.

In de derde inning hebben we minder geluk. Twee veldfouten en een infield hit kosten ons 3 punten. Korte stop Matthijs is aan het eind van de tweede inning gewisseld, omdat zijn pijnlijke vinger opspeelt. Tijdens het jeugdweekend kreeg hij hier een trap tegen. Quinten heeft het stokje overgenomen, wat later onze eerste nul oplevert.

We beginnen namelijk deze inning met een veldfout, maar deze loper gaat uit op het tweede honk, dankzij de fielders choice korte stop – tweede honk. Twan tikt daar de loper uit (6-4). Als vervolgens de nul niet gegeven wordt op het tweede honk, waar catcher Tim de bal op Twan gooit (2-4), gaat het mis en komen de punten binnen. Ook een pick-off op het tweede honk wordt niet gegeven, maar jongens, ook dat is honkbal. Stay focused. Quinten is later deze inning ook verantwoordelijk voor de tweede nul, die gemaakt wordt op het eerste honk waar Levy staat (6-3). De laatste nul komt van Kay in het rechtsveld, die de bal keurig fielt en gooit naar Levy op het eerste honk (9-3). Het staat nu 3-0 voor Badhoevedorp.

Na deze inning staat Ivan op scherp. Drie man op, drie strike-out.. Bij de laatste slagman lacht hij als zijn slider wijd wordt gegeven. Vervolgens een fastball en nog een slider en dan is hij uit de inning. Hier heb je je slag. Zijn tweede cold strike-out deze inning. Gaaf. Hiermee is Ivan op zijn maximaal aantal ballen gekomen. Man, je hebt uitstekend gegooid en vijf super strakke en snelle pick-offs. Well done. En catcher Tim wordt gewisseld voor Sem. En voor Tim geldt hetzelfde. Die nul op twee die niet gegeven werd…. Jongen, de volgende keer wordt hij wel gegeven…….

En dan neemt Levy het pitchen over in de vijfde inning. De actie van derde honkman Santo op eerste honkman Kay (5-3) en de actie van korte stop Quinten op het eerste honk (5-3) zijn de eerste twee nullen. Dan geraakt werper en de slagman reageert alsof Levy het expres doet en laat niet toe dat Levy zijn excuus wil aanbieden. Maar pijn doen die ballen van Levy natuurlijk wel. Santo krijgt weer de bal en maakt dezelfde actie naar Kay, maar Kay blijft hangen in de lucht. De loper is safe. Uiteindelijk de derde nul door de mooie vangbal van Quinten op korte stop (F6).

In de zesde inning gooit Levy, en ik citeer Simone (Levy’s moeder):  “ruk”, maar liefst vijf ballen heeft hij nodig. “Beetje jammer”. Waarschijnlijk is geen team in deze competitie met zo weinig ballen uit de inning gekomen. Dit laat zien hoe onwijs belangrijk je veld is. Een vangbal in het linksveld van pupil Dylan, die hoog vanuit de hemel in zijn handschoen belandt (F7). Rete goed man. Dat is de eerste bal. Een actie van Quinten op Kay (6-3). Dat is de tweede bal. Dan twee wijd, waarop de actie van Twan op Kay (4-3) volgt. En dat zijn 5 ballen.

Wat een samenspel tussen pitcher en veld. Waanzinnig gave inning. Levy heeft het heel goed dichtgehouden en Sem heeft weer als vanouds prima gecatched, ondanks zijn blessure.

Even ter info. Het is ons team 1 keer eerder gelukt om met vijf ballen uit de inning te komen. Dat was tijdens een oefenwedstrijd  tegen KMS Ambassadors (thanks for the input Eric) en de pitcher was toen…….Levy again!!!!!

Het enthousiasme en de brede glimlach, waarmee het thuisfront geïnformeerd wordt over deze wedstrijd, de pitchers en de waanzinnige de acties van het veld en hoe die gasten van pupillen 1 Santo en Dylan die ballen nailen….. dat enthousiasme kan nauwelijks overgebracht worden op papier. Dit was werkelijk genieten.

Ok, we verliezen. Maar met de wetenschap dat dit team van Badhoevedorp volgend seizoen junioren speelt en in ons team twee pupillen zaten en jongens voor wie dit hun eerste aspiranten seizoen is…….. dan kunnen we alleen maar trots zijn op onze mannen.

Terecht dat coach Peter zegt: “deze wedstrijd voelt als winnen”.

Bo & Moos