Pirates Amsterdam PH5 – Hoofddorp Pioniers PH4 | 19 mei

Deze keer waren we op bezoek bij de Pirates uit Amsterdam en mochten we aantreden tegen team 5.

De eerste inning stond de pitcher van de Pirates heel goed te gooien en voordat we het wisten hadden we al 3 man uit en gingen we wisselen.

Wij begonnen met Levi als pitcher en Tieme als catcher, dit bleek een goede combinatie te zijn. We kregen maar 1 punt tegen. Door twee fantastische vangballen van Bailey en een erg mooi samenspel tussen Valentijn (op honk 3) naar Sam (op honk 1) werden de drie uit gemaakt.

Tussenstand 1-0

In de tweede inning liep Bailey ons eerste punt binnen dankzij een goede honkslag van Jaro. Daarna een mooie honkslag van Kaj. Bij de slagbeurt van Rafael konden Jaro en Kaj beide 2 honken stelen. En uiteindelijk lopen zij hun punten binnen.

Door goed veldwerk heeft de Pirates geen enkel punt kunnen scoren in de tweede inning. 2 man ging uit bij 3 slag en de derde man ging uit door goed spel tussen Levi en Sam.

Tussenstand 1-3

Begin derde inning starten we met Tyler aan slag. Hij slaat een geweldige mooie honkslag, steelt daarna een honk en dankzij een zeer fraaie slag van Zino loopt hij een punt binnen. Nu is Tieme aan slag en slaat de bal ver het veld in (2 honkslag), waardoor onze snelle Zino het volgende punt binnen loopt. Vervolgens loopt Tieme door een uitstekende slag van Benjamin ook zijn punt binnen. Ook Benjamin en Levi lopen hun punten binnen. We maken 5 punten met geen enkele uit.

In de derde inning is Bailey onze pitcher en Benjamin onze catcher. Ook dit is een gouden combinatie 😊. De drie man uit wordt weer snel gemaakt, door een vangbal van Bailey, een 3 slag en een erg fraai samenspel tussen Jaro en Kaj.

Tussenstand 2-8

We beginnen in de vierde inning met Damian aan slag. Hij maakt een goede honkslag, steelt daarna twee honken en loopt zijn punt binnen door honkslag van Bailey. Ook Bailey, Jaro en Kaj lopen punten binnen. Valentijn komt door een mooie slag op honk 1 en kan door een slag van Sam verder naar honk 3. Sam gaat helaas uit door goede samenspel van de Pirates.

De Pirates komen in deze inning ook niet echt aan beurt. Ze maken nog 1 punt, maar hebben snel 3 man uit. (3 slag, goede bal van Kaj (op honk 1) en een mooi samenspel tussen Benjamin en Bailey)

Super gespeeld allemaal!!! Het was een erg leuke wedstrijd om te kijken.

We hebben gewonnen met 12-3

Eva Schoonderwoerd