Amsterdam Pirates PH3 – Hoofddorp Pioniers PH2 | 30 mei 2019

Op Hemelvaartsdag spelen onze pupillen de inhaalwedstrijd tegen het derde pupillen team van de Pirates. Een spannende wedstrijd tussen onze mannen en dame op nummer 2 en de Pirates op nummer drie in de competitie.

Gingen we vijf dagen geleden nog met een mooie overwinning van hetzelfde veld in Amsterdam af, deze wedstrijd zou anders verlopen.

Het gehele team is compleet. Ondanks het lange vrije weekend komen alle kids, én supporters, sommige zelfs vanaf de camping, om 11 uur het sportpark opgelopen. De slechte weersvoorspellingen blijken niet te kloppen, dus we staan in een warme wind om 12 uur langs de lijn.

De onderste helft van de eerste inning wordt gestart door Damian Padding, gevolgd door Thomas en Damian Boesveld. Nog voor we met onze ogen konden knipperen hebben we drie nullen te pakken en komen de Pirates aan slag.

Rik start als pitcher en Ramon als catcher. Een goede samenwerking, er wordt mooi gegooid en gevangen. De Amsterdammers maken een bescheiden twee punten. De eerste inning eindigt met een 0 – 2 achterstand.

Wanneer de Pioniers weer aan slag komen beginnen ze met goede moed. Rik, Ocean, Pepijn en Hidde komen aan slag. Rik en Ocean weten de moeilijke ballen van de pitcher te raken, maar zijn uit voor ze een punt kunnen maken.

De bovenste helft van de tweede inning maken de Pirates slechts één punt erbij, waardoor onze achterstand niet al te groot dreigt te worden. Er worden snel drie nullen bereikt, eentje door een trike out van Rik en twee door een prachtig double play van Soufian; een vangbal én een man uit op honk twee.

Ineens lijken de jongens weer wakker te zijn. In de derde inning weten Ramon, Stijn, Luuk, Lotte en Soufian over de thuisplaat te komen. We staan plotseling voor met 3 – 5! Een mooie terugkomst van de kids!

De Pirates laten zich niet kisten. In het tweede deel van de derde inning krijgen wij óók vijf punten tegen. Op het moment dat alle honken vol stonden wordt er een mooie home-run geslagen en regent het punten.

De vierde inning lijken de jongens het hoofd te laten zakken. Het is een pittig spel geweest, met veel pitcher wissels en er worden geen punten meer gemaakt.

De Pirates maken de inning af door nog drie punten te scoren en winnen deze game met 11 – 5.

Verliezen is niet leuk, maar het maakt wel betere spelers, al is dat voor pupillen niet altijd makkelijk om te realiseren.

‘If you focus on results, you will never change.

If you focus on change, you will get results.’

Anne