Amsterdam Pirates PH1 – Hoofddorp Pioniers PH1 | 18 & 20 juni 2019

Omdat de wedstrijd van zaterdag 15 juni niet door ging in verband met een laag water op het veld van een centimeter of 20, wordt de dubbel verdeeld over twee avonden ingehaald ….

Dinsdag 18 juni
We verzamelen om 17.30 uur op het veld. Voor een aantal ouders is dat haasten, maar iedereen redt het om op tijd, in Amsterdam, voor de warming-up te verschijnen.

Om 18.30 uur start de wedstrijd. We beginnen aan slag. Dylan begint aan slag en houdt de pitcher gelijk bezig. Met volle bak, gooit de pitcher een bal op zijn bil waardoor hij naar het eerste honk mag. Kayne slaat vervolgens een honkslag waarop Dylan door kan naar het derde honk. Cayro komt door een velderskeuze op het eerste honk, Kayne gaat daarbij helaas uit, actie 6-4. Dylan komt hierop binnen. Ook Santo komt door een velderskeuze op het eerste honk, Cayro gaat daarbij uit, weer een actie 6-4. Deven slaat vervolgens een loeiharde bal richting het midveld. Hij wil door naar het tweede honk, maar wordt gehinderd door de eerste honkman. De scheids ziet het en hij mag toch door naar het tweede honk. Santo komt door deze klap van Deven over de thuisplaat. Maurice is de laatste uit door drie slag.
Pirates komt aan slag. Dit keer is het de beurt aan het duo Dylan (pitcher) en Kayne (catcher) om er iets moois van de maken. Dylan begint met een strikeout. De tweede slagman gaat uit door een vang 6 (Cayro) en de derde door een actie 5-3 (Santo-Deven). Er zijn 6 ballen door Dylan gegooid. Er wordt weer gewisseld. Tussenstand 0-2.

Reinhardt, Lorenzo en Jayden gaan helaas allemaal met drieslag naar de kant.
Bij Pirates komt iedereen aan slag, de eerste slagman zelfs twee keer, voordat we drie nullen maken. Drie honkslagen, een hit by pitch en drie veldfouten zorgen ervoor dat we de derde inning gaan starten met een 6-2 achterstand.

Dylan komt door een fout 8 op het honk en Kayne door een fout 1. Cayro slaat een honkslag en Santo zelfs een twee honkslag. Deven, Maurice en Reinhardt krijgen helaas drie slag. We halen deze inning wel 2 punten.
Na een honkslag en een vang 9 (Reinhardt) komt de pitcherwissel. Dylan wordt vervangen door broertje Jayden. Die krijgt een tweehonkslag en een honkslag om zijn oren. Gelukkig lost het veld het prima op door een mooie actie 4-3 (Dylan-Deven) en een vang 3 (Deven) gaan we weer wisselen. Tussenstand 8-4.

De vierde inning, onze laatste kans om te winnen en dus runs te scoren. Levi komt met vier wijd op het honk en Jayden krijgt drieslag. Dylan slaat de bal helaas richting de eerste honkman, maar daardoor schuift Levi wel door naar het tweede honk. Levi komt door een passed ball ook nog op het derde honk, maar helaas is Kayne de laatste nul als hij drieslag krijgt. Eindstand 8-4.

Dylan gooit 2 1/3 inning: 2-1-4-3. Jayden gooit 2/3 inning: 0-0-2-0

Donderdag 20 juni
Vandaag moeten de jongens het alleen met coach Edwin doen. Coach Dave is helaas verhinderd. Het maakt de boys niet uit, ze beginnen gewoon gezamenlijk aan de warming-up en ook het ingooien en inslaan gaat van een leien dakje. De ouders (lees moeders) krijgen een spoedcursus fotografie en er wordt flink geklikt met de (I)Phones.

Om 18.30 uur starten we met de wedstrijd. Wij, als uit-team, starten natuurlijk weer aan slag.
Cayro krijgt gelijk vier wijd. Helaas gaat Dylan uit door een vang 8, Levi door een actie 3 waar Cayro door op het tweede honk komt, en Twan door een actie 6-4. Gelukkig is Cayro hartstikke wakker en door 2 gestolen honken komt hij toch nog over de thuisplaat.
Deze wedstrijd is het de beurt aan pitcher Levi en catcher Deven om hun kunsten te laten zien. Levi start sterk met een strikeout. Daarna een honkslag, gevolgd door weer een strikeout. Vervolgens krijgt hij weer een honkslag tegen, maar door goed opletten van catcher Deven en korte stop Lorenzo kan de loper die een honk wilde stelen, uitgetikt worden. Pirates scoort wel een run. 1-1.

Lorenzo krijgt vier wijd en Santo knalt de bal het rechtsveld in. Jayden gaat uit door een actie 3, maar de lopers kunnen een honk verder. Deven gaat uit door een actie 1-3 en Maurice slaat een honkslag. Het is wat rommelig in het veld bij Pirates, daardoor weten wij twee runs te scoren. Cayro slaat vervolgens een honkslag. Dylan komt door een velderskeuze (5-4) op het eerste honk, maar dat betekent wel wisselen.
Levi start deze inning wederom met een strikeout. Daarna twee keer vier wijd. Er is een lichte irritatie bij Levi omdat de scheids volgens hem zijn goede ballen afkeurt. Gelukkig vergeet hij het snel en gooit weer een strikeout. Hierna weer vier wijd en een honkslag tegen. Coach Edwin besluit om Levi te wisselen voor Reinhardt. Reinhardt krijgt gelijk een tweehonkslag tegen, maar de volgende slagman gaat keurig uit door een actie 6-3 (Lorenzo-Levi). Tussenstand 5-3.

Inning 3: Levi gaat uit door een actie 6-3 en Twan door een vang 9. Lorenzo krijgt nog vier wijd, maar Kayne is de laatste nul met een strikeout.
Een E6, een velderskeuze (actie 5-4) twee keer vier wijd en twee strikeouts maken een einde aan de derde inning. Pirates scoort nog één run. 6-3.

Wij mogen er nog één keertje tegenaan! Net als dinsdag staan we achter en is dit de laatste kans om te scoren …. Helaas, Jayden gaat uit door een actie 1-3, Deven door een actie 5-3 en Reinhardt door een strikeout. Eindstand 6-3.

Levi gooit 1 2/3 inning: 4-3-4-0. Reinhardt gooit 1 1/3 inning: 2-2-1-1

Aanstaande zaterdag spelen we de laatste wedstrijden van de eerste helft. We spelen om 10.00 uur en 11.30 uur thuis tegen het tweede team van Neptunus. Laten we de eerste helft maar winnend afsluiten, dat is goed voor het zelfvertrouwen!

We weten inmiddels wel dat we in de Playoffs zitten, we zijn de eerste helft geëindigd op een keurige vierde plek. Neptunus PH1, Pirates PH1, HCAW PH1 en wij mogen straks voor het kampioenschap gaat vechten. We gaan ervoor!!!

Chantal