Amsterdam Pirates PH 1 – Hoofddorp Pioniers PH 1 | zondag 8 september 2019

Na een heerlijk jeugdweekend, waar een paar spelers van PH1 aanwezig waren, was het op zondag weer tijd voor een dubbel. Dit keer mochten we afreizen naar Amsterdam Pirates.

Het is negen uur als de warming-up wordt gestart en het is nog wat fris. Er schijnt een waterig zonnetje, maar we kunnen nog niet zeggen dat het lekker warm is …. Er worden zelfs dekentjes uit de auto gehaald om het publiek op te warmen.

Om tien uur starten we aan de eerste wedstrijd. Levi is de startende pitcher en hij gooit op catcher Santo. Omdat we uit spelen, beginnen wij natuurlijk aan slag.

Inning 1

Cayro slaat gelijk een flyball het midveld in die helaas wordt gevangen, maar Dylan komt door een 6 fout 3 op het tweede honk. Twan heeft een lekkere slagbeurt. De pitcher heeft 6 ballen nodig om hem uit te maken, actie 6-3. Dylan schuift wel door naar het derde honk. Lorenzo slaat een lekkere honkslag en mag een RBI op zijn naam schrijven, Dylan komt binnen. Lorenzo steelt nog een honk en schuift daarna door naar het derde honk als de catcher de bal doorlaat. Helaas kan hij het tweede punt niet scoren. Levi is de laatste nul, een strikeout. Maar de pitcher had hier nog wel zes ballen voor nodig. Goede slagbeurt!

Levi start met een wijd, hierna krijgt hij een honkslag om zijn oren. De slagman slaat hem naar het linksveld. De tweede slagman wordt er keurig afgegooid door Levi, een strikeout looking. De derde slagman slaat een honkslag en de vierde slagman slaat een vang 9 (Dylan) de lopers schuiven wel een honk op en ook Pirates staat nu op het scorebord. Slagman vijf krijgt vier wijd, maar de man erna wordt de laatste nul als hij er door Levi af wordt gegooid. Pirates scoort 2 keer. Tussenstand 2-1.

Inning 2

Kayne gaat uit door een actie 4-3, maar Santo komt wel op het honk. Zijn laatste slag schiet door bij de catcher en hij rent naar het eerste honk, prima op tijd! Maurice slaat een honkslag richting rechtsveld. Santo heeft tussendoor een honk gestolen en door de honkslag van Maurice kan hij zelfs het punt scoren. Pirates probeert Santo nog uit te gooien,  daardoor kan Maurice door naar het tweede honk. Jayden komt, hoe kan het ook anders, met vier wijd op het honk. Dan zijn we weer bij de kop van de slaglijst. Cayro legt een heerlijke bunt neer, waarop hij zelf safe is en Maurice over de thuisplaat kan brengen. Dylan slaat een vang 4 en Twan krijgt vier wijd. Hierdoor schuift iedereen op en kan Jayden scoren. Lorenzo mag door een hit py pitch naar het honk. Levi slaat een vang 6 en is daarmee de laatste uit.

De eerste slagman van Pirates komt door een fout 6 (Lorenzo) op het honk. Hij krijgt de bal niet lekker onder controle. Vier wijd voor de volgende slagman. Lorenzo revancheert zich prima als de loper wil stelen naar het derde honk. Santo gooit de bal naar Lorenzo en hij tikt de loper uit. De eerste nul is gemaakt. De volgende slagman slaat de bal richting eerste honkman Cayro; een makkelijke nul voor hem. de laatste nul wordt gemaakt door een actie 1-3 (Levi-Cayro) tussenstand 2-4.

Inning 3

Kayne krijgt vier wijd en Santo slaat een vang 4. Maurice komt door een velderskeuze op het honk. Kayne gaat hierbij uit, actie 4-6. Deven is inmiddels in de wedstrijd gekomen voor Jayden. Hij slaat een fout bal richting de eerste honkman, die de bal redelijk makkelijk kan vangen. We gaan alweer wisselen.

De eerste slagman deze inning gaat op dezelfde manier uit als de laatste slagman van de vorige inning. Een actie 1-3. Hierna een vang 3 (Deven). Nu gaat het even niet zo lekker met onze boys. We hebben twee nullen, maar weten de laatste nul maar niet te maken. Vier wijd en een honkslag tegen, Levi heeft zijn 50 ballen gegooid en wordt gewisseld voor Lorenzo. Het gaat vandaag niet zo lekker met het pitchen van Lorenzo (kan gebeuren) hij gooit twee keer vier wijd achter elkaar en wordt dan alweer gewisseld voor Cayro. Een fout 6 naar 3 (Lorenzo-Deven), vier wijd en een twee honkslag … het zit ons niet mee deze inning. Hierna weer vier wijd, maar gelukkig weet Cayro de slagzone nu wel te vinden en maakt zelf de laatste nul, een strikeout! Tussenstand 7-4.

Inning 4

De laatste inning alweer. We moeten aan de bak. We staan met drie punten achter! Cayro start met een honkslag in het midveld. Dylan gaat uit door een actie 6-3. Cayro heeft tijdens de slagbeurt van Dylan honken gestolen en kan op een doorgeschoten bal zelfs over de thuisplaat komen. Nog maar twee punten achter. Twan slaat een honkslag in het midveld en Lorenzo kopieert hem. Levi slaat een vang 3. Oef, nog maar één uit te gaan en we staan nog achter!

Kayne slaat een bal over de lijn bij het derde honk, het is een fair bal! Twan komt binnen. Nu is het de beurt aan Santo. Hij slaat gelijk op de eerste pitch en wat een bal is dat! Hij poeiert hem zo tegen het hek aan … HOMERUN!!!! Maurice is hierna de laatste nul, hij slaat een vang 9. Maar …… we staan met twee punten voor! Nog een slagbeurt voor Pirates, dichthouden nou!

De eerste slagman slaat een vang 6 (Lorenzo). De tweede slagman slaat een keiharde line drive …. Zo in de handschoen van eerste honkman Deven. Spannend! Nog één uitje ….. Cayro maakt het zelf af, een strikeout maakt een einde aan deze spannende en leuke wedstrijd! Eindstand 7-9!

Levi gooit 2 1/3 inning: 2-3-4-1. Lorenzo gooit 1/3 inning: 0-2-0-1. Cayro gooit 1 1/3 inning: 2-2-0-1.

Na een minuut of twintig pauze starten we met de tweede wedstrijd. Nu is het de beurt aan pitcher Jayden. Hij gooit op catcher Deven. Wij beginnen weer aan slag.

Inning 1

Cayro en Dylan slaan allebei een honkslag. Twan komt door een velderskeuze op het honk, Cayro gaat hierbij uit: actie 5. Ook Lorenzo komt door een velderskeuze op het honk, Dylan gaat hierbij uit, actie 5. Ook Levi krijgt een velderskeuze, Twan gaat hierbij uit: actie 6. Hmmm …. Niet zo’n hele fijne start.

Jayden start prima met een strikeout. Hierna krijgt hij een honkslag tegen, al was deze niet terecht. De slagman was overduidelijk uit op het eerste honk, maar werd door de veldscheidsrechter toch safe gegeven. Gelukkig hebben we er niet zoveel last van … een prachtig dubbelspel maakt een einde aan deze inning. De loper gaat uit door een actie 5-6 (Dylan-Lorenzo) en de slagman door een actie 6-3 (Lorenzo-Twan) Prachtig dubbelspel, zo uit de boekjes J Tussenstand 0-0.

Inning 2

Deven gaat met drieslag naar de kant. En Maurice slaat een vang 4. Reinhardt kopieert Maurice en slaat óók een vang 4. Weer een snelle slagbeurt.

De eerste slagman in deze inning slaat een vang 8 (Cayro) de tweede slagman slaat een honkslag in het rechtsveld. Hierna wederom een dubbelspel! De bal komt bij pitcher Jayden, die gooit naar korte stop Lorenzo waardoor de loper uit gaat. Hij gooit vervolgens naar eerste honkman Twan waardoor de slagman uit gaat. Prachtig om te zien! Tussenstand nog steeds 0-0.

Inning 3

Jayden probeert een stootslag neer te leggen, maar krijgt de bal op zijn voet. Een gratis wandelingetje naar het eerste honk. Cayro gaat uit door een actie 4-3. Jayden schuift wel op naar het tweede honk. Dylan slaat een honkslag in het midveld en weet daardoor zijn broertje Jayden over de thuisplaat te brengen. Twan slaat ook een mooie honkslag richting linksveld. Lorenzo krijgt vier wijd. Waar wij al twee dubbelspelen hebben gemaakt. Denkt Pirates: wat zij kunnen, kunnen wij ook! Een actie 4-6-6-3 maakt dat Lorenzo en slagman Levi uit gaan.

De eerste slagman deze inning gaat uit door een actie 1-3 (Jayden-Twan) Hierna gooit Jayden twee strikeouts … the man is on fire! JJ Tussenstand 0-1

Inning 4

Deven slaat de bal tegen het hek in het midveld. Hij weet hierdoor het tweede honk te bereiken. Maurice gaat uit door een actie 4-3. Reinhardt mag naar het eerste honk door hinderen van de catcher en Jayden krijgt drie slag. Deven komt over de thuisplaat. Cayro krijgt nog vier wijd, maar Dylan is helaas de laatste nul door een actie 4-3.

Het is superspannend het staat pas 2-0! We mogen niks weggeven! Jayden start met vier wijd en de tweede slagman komt door een fout 5 (Dylan) op het honk. Het is allemaal zo spannend, dat we kleine foutjes beginnen te maken. Slagman drie deze inning slaat een tweehonkslag in het midveld. Hierop scoort Pirates één run.

Slagman vier krijgt opzettelijk vier wijd.

De slagman erna komt door een velderskeuze op het honk. De uit wordt gemaakt op thuis, actie 4-2 (Levi-Deven). Deven gooit hierna de bal niet lekker naar pitcher Jayden en er wordt niet gedekt., hierdoor weet Pirates helaas weer te scoren! Het staat gelijk!

Een beetje van slag misschien, gooit Jayden weer vier wijd. De coaches besluiten om Jayden eraf te halen. Hij heeft ook zijn 50 ballen al gegooid. Reinhardt mag het afmaken. Hopelijk weet hij de twee nullen te maken, want de honken staan inmiddels vol!

Helaas lukt het Reinhardt niet … misschien is de druk te groot, wat kan je ook verwachten van een jongen van 12/13. Hij gooit vier wijd en daarmee scoort Pirates het winnende punt. Jammer maar helaas, maar we mogen echt trots zijn! Het was een spannende wedstrijd en we hebben (op de kleine foutjes na) prima gespeeld! Eindstand 2-3

Jayden gooit 3 2/3 inning: 3-2-1-1. Reinhardt gooit 1/3 inning: 0-1-0-0.

Aankomend weekend spelen wij niet voor de competitie. Vrijdagavond wel het lichtjestoernooi bij UVV in Utrecht.

Chantal