Almere ’90 AH2 – Hoofddorp Pioniers AH2 | 06 juni 2019

Deze zaterdag moet iedereen vroeg uit de veren. De warming-up op het veld van Almere begint om 9 uur. Het is echt honkbalweer, want het zonnetje doet al goed haar werk. Iedereen heeft er zin in. Onze mannen van Pioniers zijn duidelijk sterker vandaag, want we winnen met 0-5. Een verslag.

Ivan en Beau zijn onze pitchers. Sem (3 innings) en Tim (2 innings) zijn hun catchers.

Hun werpcijfers: Strike-outs – Base on Balls – Hits – Errors
Ivan over 3 ⅓ inning: 8 – 2 – 1 – 0. Aantal Ballen: 18 wijd en 38 slag
Beau over 1 ⅔ inning: 4 – 0 – 1 – 0 Aantal Ballen: 8 wijd en 17 slag.

Ivan staat te pitchen zoals zijn vader zondag doet tegen DSS H2. En als Beau als closer er op komt, zijn we net de Yankees waar Chapman de nul houdt met zijn snoeiharde pitches.

Bij Ivan komen de twee veldacties van korte stop Matthijs naar eerste honkman Kay (6-3). Bij Beau komt de veldactie van catcher Tim naar Kay (2-3) toen op de derde slag de bal doorschoot. Goed herpakt Tim. En die twee hitjes die Almere sloeg waren ook niet overtuigend. Dus heren, goed gedaan.

Aan slag is het moeilijk om tussen alle wijdballen een hitje te slaan. We komen 9 keer met vier wijd het honk. Pas bij de derde pitcher die op ⅓ van de derde inning er in komt, komen de ballen regelmatig in de slagzone. Brian slaat deze wedstrijd de bal twee keer in het midveld. De laatste keer stuurt de coach hem door naar het tweede honk. Een misvatting, want de bal is er eerder. Zonde.

Ivan en Sem komen alle slagbeurten op het honk. Ivan met twee veldfouten en een keer met vier wijd. Daaruit scoort hij twee keer, dankzij de power hits van Brian en Sem. Sem komt twee keer met vier wijd op het honk en in zijn laatste slagbeurt slaat hij een waanzinnige triple. Vanuit de vier wijd scoort Sem op de hit van Brian.

Kay komt twee keer met vier wijd op het honk en scoort door een gedwongen loop.

Het laatste punt wordt gescoord door Levy. Met vier wijd komt hij op het honk en hij scoort, dankzij Tim die uitgaat op de actie van de pitcher naar het eerste honk (1-3). Dat maakt 0-5.

Een groot compliment voor de teamspirit in deze wedstrijd. De jongens geven onze pitchers complimenten met als hoogtepunt Brian die een arm slaat om Ivan (het lengte verschil is om je te bescheuren). Die positieve feedback maakt een team sterker.

Zullen we die teamspirit er in houden? Volgende week 10 uur uit tegen DVH Aspiranten 1.

Moos & Bo