Toernooi in Delft bij Blue Birds | 31 maart 2019

De dag begint koud en we zijn blij met onze winterjas en hete koffie terwijl onze jongens opwarmen op het veld. Vandaag drie wedstrijden als voorbereiding op het nieuwe Honkbal seizoen. Hoe doen we het vandaag.

Vanwege een rare loting spelen we niet tegen het gelijkwaardige Blue Birds 2, maar tegen hun derde team. Dat uit zich in de eindstand 11-0. Ivan is onze Pitcher en Sem de catcher. Hij staat relaxed te gooien en niemand slaat op hem. Twee korte innings later heeft 6 Strike-outs en 2 Base on Balls, maar Ivan maakt ook een zeer kamikaze schijn naar het tweede honk. Veld en publiek schieten zelfs in de lach. Daarover zegt hij later….. ach, ik hoefde toch nog maar 1 bal te gooien. Als we aan slag zijn duurt de inning een stuk langer. Veel jongens komen met vier wijd op het honk en Matthijs, Tim, Beau, Quinten, Kay en Mike weten daaruit te scoren. Matthijs, Levy, Beau, Quinten, Kay en Sem zijn de mannen van de honkslagen. Levi komt twee keer aan slag en slaat twee keer de bal in het veld. Lekker man!

Inmiddels doet het zonnetje haar werk en aan de zijlijn hebben de ouders het erg naar hun zin. Storks is een gelijkwaardiger team, waarvan we winnen met 5-1. Matthijs is onze pitcher en doet dat zeer verdienstelijk met Sem als catcher. In twee innings gooit hij 4 strike-outs, 3 keer 4 wijd en het veld maakt een fout. De pitcher van Storks heeft moeite met slag gooien. 7 jongens komen met 4 wijd op het honk. Ivan, Rafael, Sem en Matthijs scoren hieruit. Mike slaat de enige hit in de wedstrijd. Well done Mike! Daarmee komen Rafael en Sem over de thuisplaat. Ivan, Matthijs en Mike scoren dankzij de doorgeschoten ballen. Jammer dat de pitcher zoveel wijd gooide.

Dan de laatste wedstrijd. Insiders hebben al ingefluisterd dat de Hellevoetsluit Athletics een heel sterk team is. Oh ja? We winnen met 9-3. De ouders zijn inmiddels begonnen aan de tucjes van Sabrina, moeder van Beau. Lekker hoor! Vakanties worden besproken en ideeën worden uitgewisseld, maar dat terzijde.

Deze wedstrijd is Tim onze catcher. Onze pitcher is Rafael. Hij gooit 1⅔ inning, niemand slaat op hem. Hij gooit 4 strike-outs en 3 keer 4 wijd. Ons veld maakt een fout. Als Rafael aan zijn pitching count zit neemt Levy het over. Lekker hard gooit hij de ballen erin. Met 2 hitjes en 3 strike-outs zit zijn taak er na 1⅓ inning op. Prima resultaat van onze jongens. Aan slag komen de hitjes van Quinten, Kay, Matthijs en Levy. Jongens die met 4 wijd op het honk komen en daaruit scoren zijn Quinten, Kay, Ivan, Sem en Tim. Mike scoort zelfs 2 keer vanuit 4 wijd. De grote pechvogel is Tim, die een bal in zijn lende geworpen krijgt. OUCH.

Het Toernooi zit er op. Drie keer winst. Dat betekent dat Pioniers de grote winnaar is. Maar wat winnen we? Een geldprijs? Een Beker?……De pogingen van onze regering ten spijt….
We winnen een grote pot SNOEP die in no time leeg is, maar met deze overwinning beginnen we met een zeer positief gevoel aan de competitie.

Heren, we maken er een fantastisch seizoen van. En onthoud!!!! It ain’t over till the fat lady sings………

Moos & Bo