Afscheid Karel van Veen – Nederlands Honkbal en Softbal Museum

Karel van Veen heeft na 22 jaar afscheid genomen als bestuurslid van het Nederlands Honkbal en Softbal Museum. Een lange periode, waarin door het Museum onder meer dertien personen werden opgenomen in de Hall of Fame.

Karel is zeker geen vreemde op onze velden, want hij is bijna 55 jaar (sinds 1970) voor de KNBSB (of een Rayon) actief geweest in verschillende functies. Een grote bekendheid vergaarde hij uiteraard als honkbalscheidsrechter. Hij was zes jaar scheidsrechter in Rayon Rotterdam (1970-1975) en 27 jaar op landelijk niveau (1974-2000), waaronder vele seizoenen in de hoofdklasse.

Maar Karel heeft tussen 1970 en 1986 in drie verschillende periodes ook nog acht jaar zitting gehad in de Rayonale Kascontrolecommissie in Rotterdam en Zuidwest-Nederland. En in de jaren negentig was hij docent tijdens de KNBSB-opleidingen voor scheidsrechters en maakte hij een aantal jaar deel uit van de landelijke Terreincommissie. Zijn kennis van zaken kwam ook van pas bij de BUBS, waarvan hij voorzitter was in 1992-1995 en in 2005-2007.

En door de jaren heen is Karel op allerlei gebied (bestuur, omroepwerk, enz.) bijzonder actief geweest voor de verenigingen Vlaardingen Holy en Hoofddorp Pioniers.

Kortom, Karel van Veen is één van onze vele medewerkers waar we niet alleen heel trots op moeten zijn, maar ook heel zuinig.

(© tekst en foto via KNBSB – Marco Stoovelaar)