Aanwinsten voor 1e Dames Team

De deadline voor de transfers in de softbal dames Silver League verliep 1 december om 17.00 uur.
Het 1e dames team van Hoofddorp Pioniers zal er komend seizoen iets anders uit gaan zien door het stoppen en een aantal langdurige blessures van speelsters.

Tegenover het vertrek van Ingemarie Rumai (gestopt), Demi Erkemeij (gestopt), Valerie Grampon (gestopt), Keeley van Blaricom (terug naar Canada) en de langdurige blessures van Megan Erkemeij en Marinde Bats (tevens op reis) staat de komst van:

Iris Dweelaard, groeide op bij Olympia Haarlem en speelde haar softbal leven voornamelijk als 2e honkvrouw en pitcher; via Sparks en DVH kwam zij de afgelopen seizoenen uit voor OG in de Silver League waar zij zowel binnenveld als buitenveld heeft gespeeld.

Ryaina Martina, is een snelle buitenveldster die tevens in het binnenveld uit de voeten kan; Ryaina kwam afgelopen seizoen uit voor Euro Stars uit Capelle a/d IJssel.

Julia Koorn, is als 6-jarige begonnen bij Flying Petrels en is na de Topsport Cadetten en Junioren (bij Pirates) bij Almere’90 in het 1e dames team terecht gekomen; afgelopen jaar speelde deze 3e honkvrouw/buitenveldster bij Alcmaria Victrix in de Silver League.

Kirsten Molle, is 15 jaar geleden begonnen met softbal bij Birds in Zoetermeer waarna zij bij Euro Stars en Twins hoofdklasse (Golden League) heeft gespeeld. Na 2 seizoenen op Curaçao te hebben gespeeld keerde zij weer terug naar Euro Stars. Kirsten die tevens van 2005 t/m 2008 in Jong Oranje speelde, kan uit de voeten op het 2e honk, buitenveld en pitcher.

Shari van Heyningen, heeft in het verleden voor het Rotterdamse Neptunus gespeeld en zal na een korte softballoze periode haar rentree op het veld gaan maken. Shari is een echte utility speelster en uitstekende slagvrouw die op alle posities in het veld uit de voeten kan behalve als werpster.

Naast deze 5 aanwinsten wordt er achter de schermen nog gewerkt aan het rond maken van eventuele buitenlandse versterking(en).

Ook in 2017 zal de Hoofddorpse formatie onder leiding staan van Glennsig Polonius (foto).